Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ!

Τα πράγματα είναι απλά: Τα νούμερα δεν βγαίνουν, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και αναζητούν συνενόχους για να οδηγήσουν την χώρα στην δραχμή!
Είναι ο μόνος τρόπος για να συνεχίσουν να κυβερνούν χωρίς να χρειαστεί να αλλάξουν το παραμικρό! Μόνο με περιβάλλον δραχμής μπορούν να προσλαμβάνουν στο δημόσιο και να μοιράζουν σε συντάξεις λεφτά που δεν υπάρχουν!

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος είχε βγάλει νωρίς – νωρίς την ετυμηγορία: Για το ασφαλιστικό ευθύνεται το PSI. Την ίδια γραμμή ακολούθησε μία ημέρα μετά και ο κ. Τσίπρας, για να έρθει να συμπληρώσει την εικόνα ο κ. υπουργός της Εθνικής Αμύνης, ο οποίος «απείλησε» με εξεταστική για το PSI. Η παγίδα είχε στηθεί!
Η πρόσκληση κορυφής προς τους υπόλοιπους αρχηγούς,

ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΦΥΛΛΟ ΤΩΝ ΑΓΙΑΘΥΜΙΩΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ

«ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑ»… ΨΕΚΑΣΜΕΝΩΝ! Η ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ «ΤΑ ΧΩΝΕΙ» ΣΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΞΟΥΛΙΔΟΥ!

Με την πρώην συνάδελφό της στους ΑΝΕΛ και… συνοδοιπόρο στους αντιμνημονιακούς αγώνες Σταυρούλα Ξουλίδα «τα έβαλε» η Ραχήλ Μακρή, μέσω του λογαριασμού της στο facebook.
Αφορμή αποτέλεσε μια ανάρτηση της Σταυρούλας Ξουλίδου, η οποία όπως είπε δεν κατήλθε στις εκλογές, επειδή κατέθεσε εκπρόθεσμα τα δικαιολογητικά για την υποψηφιότητά της(!), που έγραψε στο Twitter: «Οι ΑΝΕΛ πρέπει να αλλάξουν ΧΘΕΣ ηγεσία. Πρόδωσε τον κόσμο που τους ψήφισε. Είναι χειρότερη από Σαμαρά και Βενιζέλο. Δυο φορές προδοτική και δοσίλογη».
Προφανώς η Ξουλίδου είχε λάβει δεσμεύσεις και αυτή όπως ο Νικολόπουλος ότι θα υπουργοποιηθεί, αλλά δεν… και τώρα επιτίθεται και αυτή στον Καμμένο.

Ωστόσο, την ανάρτησή της δεν άφησε ασχολίαστη η Ραχήλ Μακρή, που έγραψε μέσω facebook: «Εισηγήθηκαν να με διαγράψουν γιατί ζητούσα την τήρηση των αρχών της ιδρυτικής διακήρυξης. 
Με διέγραψαν χωρίς να τους έχω,

ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΦΤΩΧΟΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ… ΔΕΝ ΓΙΑΤΡΕΥΕΤΑΙ

Ίσως κάποια στιγμή σε αυτή την χώρα θα πρέπει να πάψουμε να σκεφτόμαστε με όρους «οι κακοί δανειστές», οι «κακοί πολιτικοί».. οι «κακοί.. άλλοι» γενικώς και να δούμε εάν ο καθένας μας είμαστε ή όχι ο κρίκος μιας αλυσίδας που καθορίζει, εντέλει αυτό που βιώνουμε..
Εάν τα θέλω μας, οι απόψεις μας, οι ενέργειές μας και η στάση μας ως πολίτες αυτής της χώρας, μας έχουν οδηγήσει στο σήμερα… Έλεγε ο Αριστοτέλης Ωνάσης: «Το να είσαι φτωχός σήμερα δεν είναι πρόβλημα. Λύνεται. Το να είσαι φτωχός στο μυαλό.. Ναι αυτό είναι πρόβλημα. Και δεν λύνεται».Η Ελλάδα είναι μια χώρα φτωχή ή όχι; Ως Κράτος σίγουρα ναι… Αν μιλήσουμε βάσει των κανόνων που ισχύουν διεθνώς, είναι μια χώρα που δεν την εμπιστεύονται οι αγορές και είναι αναγκασμένη να δανείζεται από τους εταίρους της για να καλύπτει τις ανάγκες της και να εξοφλεί ταυτόχρονα τα χρέη που έχει συσσωρεύσει από το παρελθόν.. Άρα φτωχή..Είναι φτωχή όμως όταν διαθέτει τόσο φυσικό πλούτο και πολιτισμό; Σαφώς και όχι.. Τόσα χιλιόμετρα ακτών και θάλασσας,

ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε Η ΤΟΥΡΚΙΑ

Η πλειοψηφία της ελληνικής βουλής αποδέχθηκε ότι η Ελλάδαείναι ανίκανη να φυλάξει τα σύνορά της - Ευρωπαίοι πολίτες υπό πλήρη ηλεκτρονικό έλεγχο.
Μπορεί το πυροτέχνημα της κυβέρνησης και των τεσσάρων αντιπολιτευόμενων κομμάτων να ήταν η δήθεν κόντρα τους για την μείωση των συντάξεων που έρχεται (διότι είναι μνημονιακός όρος που ψηφίστηκε στις 14 Αυγούστου από όλους όσους δήθεν αντιδρούν) αλλά αυτό που τελικά ήθελαν να περάσουν ως κοινό μέτωπο κατάφεραν να το περάσουν χωρίς θορύβους και πυροτεχνήματα. Όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας οι έξι πολιτικοί αρχηγοί τα βρήκαν μία χαρά όσον αφορά για το ποιος θα φυλάει τα ελληνικά σύνορα αλλά και για το ότι πρέπει η E.E να επιλέξει την Τουρκία ως φρουρό της με τα παζάρια προσφύγων που κάνουν οι κυβερνήσεις της Ε.Ε και της Τουρκίας.

Η πλειοψηφία της Βουλής θέλει ξένους φύλακες
Τόσο ο κ. Τσίπρας,

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΛΜΑΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΧΙΤΛΕΡ

Τόσο από τα συγκεκριμένα στοιχεία της υπόθεσης όσο κι απ’ το ιστορικό της εύκολα μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι στο στρατιωτικό επεισόδιο Τουρκίας – Ρωσίας, το δίκιο είναι με την πρώτη. 
Από την πρώτη στιγμή της στρατιωτικής της επέμβασης στη Συρία η ρώσικη αεροπορία προχωράει συστηματικά σε παραβιάσεις του τούρκικου εναέριου χώρου
και είχε ειδοποιηθεί επανειλημμένα από την Τουρκία να μη συνεχίσει αυτές τις ενέργειες γιατί η Τουρκία θα απαντούσε με κατάρριψη των αεροσκαφών της. Ήδη πριν λίγο καιρό είχε πάρει μια προειδοποίηση με την κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους μέσα στον τούρκικο εναέριο χώρο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στη δεύτερη παραβίαση της που έγινε τον Οκτώβρη η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι έφταιγαν γι αυτό οι κακές καιρικές συνθήκες. 
Άλλωστε ήταν η τούρκικη πλευρά αυτή που διαρκώς έβαζε ζήτημα παραβιάσεων της κυριαρχίας της ενώ η Ρωσία,

ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΦΩΚΙΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΛΩΣΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ
ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αποτελεί αδήριτη ανάγκη η συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων.

Η χώρα διαχειρίζεται μια κρίση εδώ και έξι χρόνια, προκειμένου να μη χρεοκοπήσει. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο κατέστη αναπόφευκτη η καταφυγή σε αναγκαστικό δανεισμό.

Εάν είχε υπάρξει σοβαρή συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων - τουλάχιστον όταν ξέσπασε η κρίση, σήμερα δεν θα συζητούσαμε για νέους φόρους, κόκκινα δάνεια, νέες μειώσεις συντάξεων και αφελληνισμό των τραπεζών.

Θεωρώ ότι, η κρίση είναι βαθύτερη. Όχι απλά του πολιτικού συστήματος, αλλά μιας πολιτικής κουλτούρας,

ΔΩΣΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΗ!

Έχουμε αναφερθεί αναλυτικά για τους σχεδιασμούς που προβλέπουν την ευρεία απαλλοτρίωση όλης της ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα. 
Οι ευρύτατες αναδιαρθρώσεις που έχουν σχεδιαστεί προωθούνται με όλα τα μέσα. Τα «κόκκινα δάνεια» και οι πλειστηριασμοί είναι η αρχή. Η μεθοδευμένη κατάρρευση του ασφαλιστικού και η απειλή για μείωση έως εξαφάνιση των συντάξεων εξυπηρετεί αυτούς τους σχεδιασμούς. Μαζί η ανεργία που συνεχώς αυξάνεται και αποστερεί τους εργαζόμενους από τη δυνατότητα συμπλήρωσης του απαιτούμενου χρόνου εργασίας. «Reverse Mortgage» το λένε στην πρωτοπόρα Αμερική … 
Το  http://www.euro2day.gr σε χθεσινό δημοσίευμά του με την υπογραφή του Στέφανου Κοτζαμάνη, είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικό και ανοίγει επί της ουσίας τη συζήτηση  για την αναγκαστική απαλλοτρίωση της ακίνητης περιουσίας. 
Το επαναδημοσιεύουμε αυτούσιο παρακάτω:

ΑΠΟΚΑΛΥΦΤΗΚΕ ΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΣΟΟΥ ΤΣΙΠΡΑ – ΆΚΥΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΜΠΑΙΓΜΟΥ

  • Άκυρο απ” όλα τα κόμματα στην προσπάθεια Τσίπρα να την «σκαπουλάρει» για το ασφαλιστικό
  • Υπήρξε τελικά κοινό ανακοινωθέν 
  • Συμφωνία απ΄όλους για νέο εκλογικό νόμο πλην ΝΔ
Aπο το συμβούλιο αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και από τις πρώτες πληροφορίες επιβεβαιώνεται η εκτίμηση για τoν καθαρό επικοινωνιακό σχεδιασμό του Μαξίμου. 
Μάλιστα στον όλο σχεδιασμό φαίνεται οτι έχει ενταχθεί και ο Βασιλής Λεβέντης ο οποίος παρουσιάστηκε στη σύσκεψη στο προεδρικό μέγαρο ως λαγός του Τσίπρα για τον οποίο μάλιστα ζήτησε να μην πετροβολείται. 
Συμφωνήθηκαν πρωτοβουλίες για τον εκλογικό νόμο (μόνο η ΝΔ διαφώνησε) ενώ τελικά εκδόθηκε και κοινό ανακοινωθέν χωρίς όμως ιδιαίτερη ουσία.
Παρά τους ισχυρισμούς του Μαξίμου για προσπάθεια συνολικής συνεννόησης στα μεγάλα ζητήματα αποδείχτηκε στην πορεία της συζήτησης οτι ο…

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

ΒΑΛΕ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΒΗΣΕΙΣ

Δεν ενοχλεί που είστε πολιτικοί, ενοχλεί που είστε ακόμη ζωντανοί και δυστυχώς θα σάς αντέξει το σχοινί παίρνοντας και χειροκρότημα. 
Δεν υπάρχει διαχωρισμός κυβερνητικών και αντιπολιτευτικών. Εδώ από κάτω, από τα λαγούμια της απόγνωσης που μάς έχετε χώσει βλέπουμε σε προοπτική όλο τον τρούλο της αισχρότερης τοιχογραφίας που πρωταγωνιστείτε. Όσα φτερά αγγέλου και να φορέσετε και όσες πόζες αγίου και να πάρετε δεν πείθετε ότι είστε εκεί για να μην μάς πάρει ο διάολος όλους τους από κάτω.
Δεν είναι μόνο που βλέπεις έναν 42χρονο πρωθυπουργό προερχόμενο από την αριστερά να κορδώνεται όταν ένα καθίκι σαν τον πρόεδρο του Ισραήλ του λέει: "Θα κάνεις αυτό που χρειάζεται ο λαός και όχι αυτό που θέλει ο λαός". 
Είναι ότι γνωρίζεις ότι ο φασιστάκος που κυβερνά είναι χειρότερος και από τον μακελάρη που τον συμβουλεύει. 
Καταπατά το θέλω του λαού,

ΤΕΛΜΑ - ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ - ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ –ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Σε εντεταλμένη υπηρεσία το Mega.
Η χώρα στο έλεος του Σύριζα κ των Ανέλ, το ΠΑΣΟΚ στο έλεος-τσιφλίκι Βενιζέλου, η ΝΔ διαλύεται, ο Τζίτζι οραματίζεται δεξιοβασιλικό κόμμα, το πολιτικό σύστημα κατακερματισμένο και ο Ψυχάρης κάνει το επικοινωνιακό μπάσιμο της "Αγίας τέως βασιλικής οικογένειας"..
Το συγκρότημα, η εφημερίδα το Βήμα (που θεωρητικά ήταν υπέρ της
Δημοκρατικής παράταξης) και ο ΔΟΛ, εκδίδουν το έργο του τέως βασιλιά την ώρα που η δημοκρατία στη χώρα μας κλυδωνίζεται..


Ο νοών νοείτω φίλοι μου...

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥ ΣΦΑΓΕΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΣΙΠΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών  πρότεινε να εκδοθεί ένα κοινό ανακοινωθέν που θα κάνει λόγο για μη μείωση των συντάξεων. 
Ωστόσο, η πρότασή του, κατά τις ίδιες πληροφορίες, προσέκρουσε στην άρνηση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού.
Μετά από αυτό ο πρωθυπουργός φέρεται να δήλωσε υποκριτικά και με πρωτοφανές θράσος πως «αν επιμείνετε στην άρνησή σας, θα την εκλάβω ως ένδειξη ότι θέλετε να μειωθούν οι συντάξεις».
Η πρότασή του αυτή ωστόσο,

ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


πάρτε μια συναίνεση...... από ένα μ@@@@@α

ΜΕ ΧΟΡΗΓΙΑ ΔΟΛ, Ο ΚΟΚΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΕ ΧΥΔΑΙΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Στο δελτίο του Μεγκα έπαιξε ένα σχετικό ρεπορτάζ απ΄όσα ξεφουρνίζει ο Κοκός στο Β μέρος της αυτοβιογραφίας του. Είναι πραγματικά απορίας άξιο τι θα πίστευε βλέποντας αυτό το ρεπορτάζ ένα νέος που δεν γνωρίζει ιστορία… Και πραγματικά περιμένουμε κάποιος να βγει να απαντήσει στον χομπίστα γαλαζοαίματο του γλυκού νερού.
Ο μοιραίος άνθρωπος για τη δημοκρατία στην χώρα, ο γεννήτορας της πολιτικής ανωμαλίας
του 65, αυτός που όρκισε την χούντα αποδεικνύει οτι ορθώς ήταν απόβλητος . Παθολογικός ψεύτης συνεχίζει να διαστρεβλώνει γεγονότα και να προσβάλει τη μνήμη ανθρώπων που έδωσαν  μάχες για την δημοκρατία. Πάντα με διηγήσεις που δεν μπορούν να διασταυρωθούν από κανέναν, δείγμα της χυδαιότητας του ανδρός,

ΤΟ «ΧΟΝΤΡΟ» ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

Ο ρωσο-τουρκικός «ψυχρός πόλεμος», που εξελίσσεται στη γειτονιά μας, που πυροδοτήθηκε από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την τουρκική αεροπορία ανέδειξε τις πραγματικές αιτίες μιας κρίσης, που υπόβοσκε εδώ και καιρό.
Πίσω από την Ρωσο-τουρκική κρίση κρύβεται ένα πολιτικό-διπλωματικό-στρατιωτικό «πόκερ» μεταξύ Συρίας, Βόρειου Ιράκ και Νοτιοανατολικής Τουρκίας.
Αφενός ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλει να αποτρέψει πάση θυσία τη δημιουργία ενός Κουρδικού υπερθύλακα στην περιοχή και προς αυτή την κατεύθυνση δεν διστάζει να τροφοδοτεί με όπλα τους τουρκομάνους στη Συρία και κατ” επέκταση όσους μάχονται τις κυβερνητικές δυνάμεις του Άσαντ, συνεπώς και τους τζιχαντιστές όπως το Ισλαμικό Μέτωπο ή την Αl – Nusra, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία. Αφετέρου ο Βλαντιμίρ Πούτιν θέλει να έχει το πάνω χέρι στην…  αναδιανομή εδαφών,

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΌΤΑΝ ΑΚΟΥΣ «INVEST IN GREECE» ΜΗΝ ΧΑΙΡΕΣΑΙ

Ο ρόλος της αριστερής κυβέρνησης στα κέρδη των τζογαδόρων-Οι απειλές για Grexit έφεραν αναγκαστική υποταγή και χρυσάφι στις τσέπες των επενδυτών.
Τον Φεβρουάριο του 2015, ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Άλαν Γκρίνσπαν δήλωσε πως η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ και ότι το κοινό νόμισμα θα καταρρεύσει. Ένα μήνα αργότερα, ο επενδυτής- “φιλάνθρωπος” Τζορτζ Σόρος δήλωσε ότι η Ελλάδα θα βούλιαζε κάτω από τον υπόνομο! Τον Ιούλιο του 2015 ο πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών, Marcel Fratzscher, χαρακτήρισε την Ελλάδα ως "πολιτική και οικονομική καταστροφή αφού θα επανέλθει στην απόγνωση της δραχμής”.
Ωστόσο η Ελλάδα αναδείχτηκε σε νικήτρια επενδύσεων ήδη από το τέλος του 2014, η κορυφαία ερμηνεύτρια του χρέους στη ζώνη του ευρώ από τον Ιανουάριο του 2015 και το καλύτερο περιουσιακό στοιχείο στον κόσμο από τον Ιούλιο του 2015. 
Από την στιγμή που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας το αυτοαποκαλούμενο αντιμνημονιακό και ενάντια στην επιβεβλημένη από το Βερολίνο λιτότητα,

ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ 4ΟΥ ΡΑΙΧ

Η ανεκτικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς τους πρόσφυγες αποδείχτηκε ότι ήταν άλλη μια μάσκα, πολλαπλών χρήσεων, αφού όχι μόνο «Χρησιμοποίησαν τους πρόσφυγες για να βομβαρδίσουν την Συρία» (ρεπορτάζ εδώ), αλλά ήταν και η καλύτερη «ευκαιρία» την συγκεκριμένη χρονική στιγμή για να δοκιμαστούν σε πραγματικές συνθήκες και όχι σε προσομοίωση και σε ασκήσεις με υποθετικό σενάριο. 
Ένα σενάριο για να δοκιμαστούν η ετοιμότητα της αστυνομίας, του στρατού, του κρατικού μηχανισμού, να αναμετρηθούν τα στρατόπεδα των κατοίκων ανά την Ευρώπη, ποιοι και πόσοι άμεσα θα εγγράφονταν εθελοντικά στα νέα ευρωπαϊκά τάγματα εφόδου και ξεκοιλιάσματος προσφύγων και μεταναστών και με πόσους,

ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ Η… ΣΥΝΕΝΟΧΗ; ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ!

Και ξαφνικά συναίνεση ζητάει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τις πολιτικές δυνάμεις και τα κόμματα της Βουλής, εν όψει των πολύ σκληρών μέτρων που έρχονται με «αιχμή» το Ασφαλιστικό, που θα «πετσοκόψει» τις συντάξεις των πολιτών.
Είναι φανερό, πως η κίνηση του πρωθυπουργού να ζητήσει τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών αρχηγών, και μάλιστα εξ αποστάσεως, δηλαδή από το Ισραήλ, οπού βρισκόταν στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης, είναι μια κίνηση να μεταβιβάσει μέρος της ευθύνης και στα άλλα κόμματα και να τα καταστήσει «συνυπεύθυνα» για ό, τι και εάν συμβεί!
Σήμερα η απόφαση για το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών
Σε κάθε περίπτωση σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει πότε, πώς και με τι περιεχόμενο θα συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,

«ΠΟΤΕ ΒΟΥΔΑΣ, ΠΟΤΕ ΚΟΥΔΑΣ»

H σατυρική σελίδα «Το Παρατηρητήριο» σχολίασε με τον δικό της τρόπο τις πολυεθνικές-ενδυματολογικές επιλογές του Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την χθεσινή του επίσκεψη στο Ισραήλ, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τις συχνές αλλαγές στη στάση του πρωθυπουργού του (γενικά μιλώντας).
Η χιουμοριστική σελίδα χρησιμοποίησε μάλιστα το γνωστό ρητό: «Πότε Βούδας, πότε Κούδας»…
Δείτε την σχετική φωτογραφία:

ΟΙ 8 ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ «ΒΑΓΓΕΛΑ»! ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΠΑΧΑΛΟ» ΣΤΗ ΝΔ

Τις ευθύνες από πάνω του ρίχνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης για το «φιάσκο» στη ΝΔ, κατηγορώντας εμμέσως πλην σαφώς τους άλλους τρεις υποψηφίους, καθώς και… άλλους, για το «μπάχαλο», που έχει δημιουργηθεί στο κόμμα.
Σύμφωνα με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο ίδιος δεν είχε κανέναν λόγο να μη γίνουν οι εκλογές, αφού έτσι και αλλιώς όπως υποστηρίζει θα τις κέρδιζε.
«Ένα σοβαρό τεχνικό θέμα που έπρεπε να αντιμετωπιστεί με ευθύνη της ΚΕΦΕ μετεξελίχτηκε σε πολιτικό ζήτημα, διότι οι τρεις συνυποψήφιοι συντονισμένα επεδίωξαν να το χρησιμοποιήσουν προκειμένου να χρεώσουν την απόλυτη ευθύνη στον εκτελούνται καθήκοντα Προέδρου  Βαγγέλη Μεϊμαράκη ,παρότι οι ίδιοι σε πρότερο χρόνο του είχαν ρητά απαγορεύσει να εμπλέκεται στα διαδικαστικά θέματα αναγνωρίζοντας την απόλυτη αρμοδιότητα της ΚΕΦΕ. όπως προβλέπεται στο Καταστατικό», επισημαίνει μεταξύ άλλων,

THΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!     Ο… ΑΘΕΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ!
Μπορεί ο… πρώτος αριστερός πρωθυπουργός να δηλώνει άθεος, ωστόσο φαίνεται πως έχει καλλιεργήσει μια πολύ «δυνατή» σχέση με την Εκκλησία, κάτι που αποδείχθηκε και στα Ιεροσόλυμα.
Εκτός από τις εντός των συνόρων συνεχείς συναντήσεις του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο Αλέξης Τσίπρας,

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΙΤΕΑΣ- ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/11/2015 στις 5μμ
Η παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων
«Το μεγάλο ταξίδι της Ζαράφα» (μεταγλωττισμένη)
Μια συγκινητική ταινία, γεμάτη τρυφερότητα, χιούμορ αλλά και περιπέτεια.
Είναι μια ιστορία για τη φιλία, την αγάπη, τη δύναμη να ξεπερνάμε τα εμπόδια. Βασίζεται στην αληθινή ιστορία μιας μικρής ορφανής καμηλοπάρδαλης, της πρώτης καμηλοπάρδαλης που έφτασε στην Ευρώπη τον 19ο αιώνα και έγινε θρύλος!
ΥΠΟΘΕΣΗ
Κάτω από ένα δέντρο μπαομπάμπ ένας σοφός παππούς διηγείται μια ιστορία στα παιδιά που έχουν μαζευτεί γύρω του: την ιστορία της αιώνιας φιλίας μεταξύ του Μάκι, ενός αγοριού 10 ετών από την Αφρική και της Ζαράφα, μιας ορφανής καμηλοπάρδαλης, που ο Πασάς της Αιγύπτου αποφάσισε να στείλει σα δώρο στον Βασιλιά της Γαλλίας,

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΦΩΚΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
   Η Εταιρεία Φωκικών Μελετών
σας  προσκαλεί στην ομιλία
του Ομότιμου Καθηγητή
                                              Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας
του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών 
του κ. Βοσκού Ανδρέα
που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών,
το Σάββατο 28 Νοεμβρίου  και ώρα 18.30

με θέμα :
                                «ΕΣ ΓΗΝ ΕΝΑΛΙΑΝ ΚΥΠΡΟΝ:
 Η ΟΜΗΡΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ»







ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΦΩΚΙΔΑΣ: ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ 2021

Γραφείο Τύπου
Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών Φωκίδας, 26/11/2015

Στήριξη της υποψηφιότητας των Δελφών ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021
     
     Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών Φωκίδας δηλώνει την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα, του δήμου Δελφών,  για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021. Οι προοπτικές πολιτιστικής καλλιέργειας, προβολής και οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης του δήμου  Δελφών  και των γειτονικών δήμων είναι μεγάλες. Πολίτες, φορείς, δήμοι και περιφέρεια πρέπει να σταθούμε αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια του δήμου Δελφών και να συμβάλουμε όπως μπορεί ο καθένας. Είναι μια ευκαιρία να δοθεί ένα μήνυμα συνεργασίας και ενότητας σε ένα κοινό στόχο.

mail επικοινωνίας: tokinimafokidas@gmail.com

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΩΡΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΑΦΟΥ

του Γιάννη Λαζάρου
Αναρωτιέται κανείς αν τελικά ήταν κανονικά διορισμένες οι κυβερνήσεις της χώρας απευθείας από τους δανειστές χωρίς το πρόσχημα της εκλογικής πλειοψηφίας πόσο χειρότερα θα ήταν τα πράγματα από αυτά που ήρθαν και έρχονται. 
Τι χειρότερο για τον ελληνικό λαό θα μπορούσε να κάνει ένα ευρωπαϊκό  επιτελείο μάνατζερς στο υπουργείο του Κατρούγκαλου, από αυτά που κάνουν οι ίδιοι οι εκλεγμένοι; 
Έχει συνειδητοποιήσει κανείς από τα πολιτικά όντα που κατοικοεδρεύουν στην χώρα πως το ασφαλιστικό που αλλάζουν τα κωθώνια για την σταθεροποίηση του συστήματος συντάξεων,

«ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ… ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ;»

«Συναίνεση. Το άλλο με τον Αλέξη το ξέρεις;» Αυτό ήταν το πρώτο σχόλιο που ανάρτησε στο Facebook ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Φώφης Γεννηματά σε ενδεχόμενη πρόταση της σύμπραξης από την πλευρά της κυβέρνησης εφόσον αυτή δεν έχει οικουμενικό χαρακτήρα.
Βέβαια, μετά την συγκεκριμένη ανάρτηση, ο κ, Βοσδογάνης, τόνισε ότι εκφράζει αποκλειστικά και μόνο προσωπική άποψη και δεν πρέπει να συγχέονται τα προσωπικά με τα επαγγελματικά.
Σε κάθε περίπτωση, από την πλευρά της Χαριλάου Τρικούπη δεν φαίνονται διατεθειμένοι να αποδεχτούν προτάσεις, που θα αφορούν συνεργασία περιορισμένου βεληνεκούς ακόμη και σε επιμέρους θέματα, ενώ έχει ήδη διατυπωθεί ότι όλες οι προτάσεις για συστράτευση της κυρίας Γεννηματά το καλοκαίρι αγνοήθηκαν.
Αναφορικά με τη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, αναμένεται επίσημη πρόσκληση,

Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΤΩΝ 865.000 «ΓΑΛΑΖΙΩΝ» ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ…

Ο ουρανός είναι το όριο για τον Προκόπη Παυλόπουλο… Πότε και καμιά πρόσληψη δεν είναι αρκετή γι΄αυτόν!
Μετά από το φεστιβάλ 865.000 προσλήψεων την περίοδο 2004-2009 το οποίο οργάνωσε ως υπουργός με πραγματική δεξιοτεχνία και επιτυχία, σήμερα από το μετερίζι του Προέδρου όλων των Ελλήνων ο Προκόπης Παυλόπουλος με την αξιοπιστία που τον διακρίνει κάνει την διαπίστωση οτι… οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι πολλοί και ότι πρέπει να αυξηθούν!!
Αυτά κατέληξαν στη συζήτηση που είχαν, μπροστά στους δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστοφορος Βερναδάκης στον οποίο προσπάθησε να μεταδώσει «πολύτιμη» τεχνογνωσία πάνω στις προσλήψεις….

Μα τι λέει!,

33ΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ 10 ΧΛΜ. "ΑΡΩΜΑ ΦΩΚΙΔΑΣ"

33os ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΓ. ΚΟΣΜΑΣ (ΕΛΛΗΝΙΚΟ)
ΚΥΡΙΑΚΗ 22.11.2015
Περισσότεροι από 2.000 δρομείς έλαβαν μέρος στον 33ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 10 χλμ.  (ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ 10άρι -ΤΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ) αλλά και πάνω από 500 παιδιά στον αγώνα 2 χλμ. για παιδιά! 

Η ΦΩΚΙΔΑ ΕΚΑΝΕ ΑΙΣΘΗΤΗ ΤΗΝ  ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ!!!
ΣΥΝΟΛΙΚΑ 7 ΔΡΟΜΕΙΣ (2 ΔΡΟΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΚΑΙ 5 ΤΟΥ ΑΣ ΔΟΛΙΧΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ) ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥΣ ΚΟΡΝΕΖΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ!

ΣΤΗΝ ΚΟΥΡΣΑ ΤΩΝ 10.000μ. ( ΗΛΙΚΙΕΣ ΑΠΟ 17 ΜΕΧΡΙ 80 ΕΤΩΝ) ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ:

ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΗΣ ΚΑΙ «ΠΛΥΝΤΗΡΙΑΡΧΗΣ» ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ Ο ΠΑΚΗΣ! «ΞΕΠΛΕΝΕΙ» ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΚΑΙ «ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ»

Εντάξει, ο Τσίπρας δεν πήγε τον Παυλόπουλο τυχαία στο προεδρικό μέγαρο και ο Καραμανλής δεν δέχτηκε τυχαία την πρόταση (γιατί έχει κανείς αμφιβολία οτι υπήρξε συνεννόηση). 
Η σχέση της ομάδας Τσίπρα με το καραμανλικό μπλόκ ήταν και είναι ολοφάνερη και δεν έγινε άλλωστε και καμιά προσπάθεια να κρυφτεί… (και θα έχουμε στο μέλλον να πούμε πολλά γι” αυτή…)
Αυτό που συμβαίνει με τον Προκόπη Παυλόπουλο πλέον όμως είναι πρωτοφανές. Εξελίσσεται σε άξιο «Στρατηγό» της επιχείρησης «καραμανλικό πλυντήριο».
Το θέμα είναι οτι ο Πάκης δεν κρατάει κανένα πρόσχημα. 
Ο Κάρολος Παπούλιας υπήρξε στενότατος συνεργάτης και φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου. 
Δεν θα βρεις όμως καμιά δήλωσή του που να το παίζει «κομματάρχης».
Τι να αφήσεις και τι να πιάσεις… 
Να αφήσουμε την μπαρουφολογία της πρώτης περιόδου και τα κολλητιλικια με την Ζωή (τα οποία βέβαια μετά κατέληξαν με τον γνωστό τρόπο). Τότε είχε φορέσει ο μανδύα του αντιμνημονιακού. Μόνο παράσημο,

ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΕΣ ΜΑΧΑΙΡΩΝΟΥΝ ΥΠΕΡΟΧΑ!

Μείωσαν μισθούς. Μείωσαν συντάξεις. Φέρνουν προ των πυλών του ξεσπιτώματος εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες με τους πλειστηριασμούς. Βυθίζουν ακόμα πιο βαθιά στα χρέη και στην απόγνωση εκατομμύρια ανθρώπους.

   

Ο,τι κάνουν με το τρίτο Μνημόνιο ισοδυναμεί με αγριανθρωπισμό επί τρία, αφού έρχεται να προστεθεί στην ήδη συντελεσθείσα καταστροφή των δυο προηγούμενων Μνημονίων.
    Και τώρα διαπράττουν το έγκλημα των εγκλημάτων!
    Τα όσα μεθοδεύουν στο ασφαλιστικό αποτελούν ένα πρωτοφανές πογκρόμ κατά ασφαλισμένων και συνταξιούχων!
    Οι χτεσινές τους αποφάσεις (που συνιστούν και το «καλό» σενάριο αφού η τρόικα δεν έχει πει ακόμα την τελευταία λέξη της) είναι η ταφόπλακα των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων ενός ολόκληρου λαού.
    Έχουν πάρει τον μπαλτά και κόβουν σε φέτες ό,τι έχει απομείνει από τους φτωχοποιημένους συνταξιούχους.
    Στερούν από την παρούσα,

ΔΩΡΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ

Στηριξη της υποψηφιότητας των Δελφών ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021
Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Δωρικής Αδελφότητας στηρίζει την υποψηφιότητα των Δελφών ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021 καθώς η σημασία της συμμετοχής των Δελφών στην υποψηφιότητα αυτή θεωρείται μεγίστη ευκαιρία πολιτιστικής ανάδειξης, οικονομικής ανάπτυξης της περιφερειακής μας ενότητας και συνιστά εν γένει απόδοση φόρου τιμής στο ένδοξο παρελθόν της.
Καλούμε όλους τους Δωριεις να παρευρεθούμε ενισχύοντας και τιμώντας με την παρουσία μας,

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ 10,30 πλ. λαού

Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει για ψήφιση στην Βουλή το νέο πακέτο με τα καταστρεπτικά αντιασφαλιστικά μέτρα του τρίτου επαχθέστατου μνημονίου, που από κοινού ψήφισε με τα κόμματα Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ.
Τα νέα μέτρα που έρχονται να προστεθούν σε όσα μέχρι τώρα τσάκισαν την ζωή μας, θα αποτελειώσουν ότι έχει απομείνει από τα κοινωνικοασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματά όλου του λαού. Τους σημερινούς συνταξιούχους θα μας οδηγήσουν στη μαζική φτώχεια,

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στο νέο απειλητικό βίντεο των τζιχαντιστών, που δημοσιεύθηκε στο mirror.co.uk και ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί η γνησιότητά του, υπάρχουν απειλές στις χώρες που συμμαχούν εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Στο 14ο δευτερόλεπτο, στο σημείο που δείχνει συγκεντρωμένες τις σημαίες των χωρών που απειλούν με αντίποινα εμφανίζεται για πρώτη φορά και η σημαία της Ελλάδας!

Στο βίντεο ακούγεται μια φωνή να λέει μεταξύ άλλων στα Αγγλικά: «Εμείς προσκυνάμε μόνο τον Αλλάχ. Αμερική, υποστηρίζεις ότι έχεις τον καλύτερο στρατό στην Ιστορία. Μπορεί να είναι αριθμητικά και από άποψης όπλων, αλλά οι στρατιώτες σου δεν έχουν τη θεληση και την αποφασιστικότητα, είναι ακόμη τρομαγμένοι από τις ήττες σε Αφγανιστάν και Ιράκ.
Επιστρέφουν νεκροί ή με τάσεις αυτοκτονίας,

ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΗ!

Με … ελληνική υπογραφή η πτώση της τιμής του λαδιού


Με την υπογραφή του Έλληνα υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, όταν ο ομόλογός του Ιταλός, που θα περίμενε κανείς ότι θα συμφωνούσε, είπε «όχι» σε μια τέτοια εξέλιξη σε βάρος των ελαιοπαραγωγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν αρχίσει ή ίσως και να ολοκληρώθηκαν οι εισαγωγές αδασμολόγητου τυνησιακού ελαιολάδου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γεγονός πάνω στο οποίο στηρίζονται οι Ισπανοί και ρίχνουν τις τιμές του ελληνικού ελαιολάδου.
Ως σκάνδαλο χαρακτηρίζουν στην Κρήτη την τακτική της Ελλάδας απέναντι στη σοβαρή αυτή υπόθεση, αφού όταν οι τιμές των παραγωγών πέφτουν χαμηλά,

ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΜΑΣ

Η κυβέρνηση άφαντη, η αξιωματική αντιπολίτευση άφαντη, η αντιπολίτευση γενικώς άφαντη. 
Ο μόνος που είναι φανερός σε αυτόν τον τόπο είναι ο στόχος. Λέγεται και Έλληνας πολίτης. Αυτοί που πρέπει να σηκώσουν το βάρος όλων των ευθυνών για την κατάντια δεν είναι πουθενά. 
Κάνουν κάτι εμφανίσεις στα σκυλάδικα των πολιτικών εκπομπών με λαμέ κουβέντες και τσαλίμια ευρωτσέλιγκα και τέλος. 

Έχουν ρίξει όλο το βάρος των  ευθυνών στις πλάτες των πολιτών ως ατομικές οικονομικές ευθύνες και αυτοί είναι σε μόνιμες διακοπές. Οι της ΝΔ υποψήφιοι κάνουν σαν χήρες στο κρεββάτι την ώρα που τα νομοσχέδια φουσκώνουν με νέες ευρεσιτεχνίες του Τσακαλώτου. Αφήσαμε τη μοίρα της χώρας στο Τσακαλώτο που οι οικονομικές του γνώσεις είναι χειρότερες από τα ελληνικά του: "Το προσαυξημένο φόροι συν το πολλαπλασιαστικό το υποκείμενο επί της επιτόκιο european τραπεζικής θα είναι πολύ καλά".  Μην νομίζετε ότι,

ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΡΩΣΙΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ενα από τα κορυφαία ιδρύματα στρατηγικών και γεωπολιτικών προβλέψεων, το αμερικανικό Stratfor (Strategic Forecasting) υποστηρίζει σε ανάλυσή του ότι η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους δεν προβλέπεται να οδηγήσει σε στρατιωτική κλιμάκωση Ρωσίας-Τουρκίας.
Και τούτο, παρά την «πολεμική διάθεση» που αποπνέουν οι εξελίξεις: Το ΝΑΤΟ συγκαλεί έκτακτη Σύνοδο μετά από αίτημα της Αγκυρας, ενώ η Μόσχα προειδοποιεί: «Δεν θα περάσει έτσι». 
Ο ίδιος ο Πούτιν χαρακτήρισε την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους ως «πισώπλατη μαχαιριά» και κατηγόρησε την Τουρκία ως συνεργό των τζιχαντιστών καθώς βοηθά οικονομικά τον ISIS αγοράζοντας πετρέλαιο.
Από την πλευρά του, ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέντ Νταβούτογλου, υποστήριξε ότι η «Τουρκία έχει δικαίωμα να απαντήσει σε παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου της»,

ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ “ΝΕΟ ΔΙΑΣΥΡΜΟ” ΤΗΣ ΝΔ

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος
Τα όσα συμβαίνουν στη Νέα Δημοκρατία δεν είναι απλώς φιάσκο. Συνιστούν διασυρμό. Το κόμμα που έχει χάσει όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις μέσα στο 2015, κατάφερε να χάσει ακόμα και στις δικές του, στις εσωκομματικές του εκλογές.

    Η Νέα Δημοκρατία υφίσταται με κάποια καθυστέρηση ό,τι της αναλογεί για την πολιτική της και την στάση της όλα αυτά τα χρόνια. Η καθυστέρηση όσον αφορά την έλευση της ολόπλευρης καθίζησής της σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ είναι ότι η ΝΔ ανέλαβε να παίξει στην αρχική φάση των Μνημονίων το ρόλο του δήθεν «αντιμνημονιακού».

    Εκείνη ήταν μια αναγκαστική επιλογή ώστε το παλιό αστικό πολιτικό σκηνικό να μην βρεθεί εν μια νυκτί σαρωμένο και ανήμπορο να,