Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

-ΣΥΛΛΑΒΑΤΕ ΤΟΝ OΛΙΓΑΡΧΗ...
-Δεν θα γίνουμε περίγελος των νταβατζήδων. Δώστε εντολή να οδηγηθεί πάραυτα στην Δικαιοσύνη...Eγώ δεν θα την πατήσω όπως ο Καραμανλής στου "Μπαιρακτάρη". Δεν θα γίνουμε γιο-γιο της διαπλοκής και των νταβατζήδων...
Η φωνή του πρωθυπουργού δεν άφηνε περιθώρια στους 4 υπουργούς οι οποίοι έσπευσαν να πάρουν μέρος σε κλειστή σύσκεψη αργά το απόγευμα του Σαββάτου.
Η υπόθεση αφορά ολιγάρχη ο οποίος έχει συλλογή από όλα τα εγκλήματα του ποινικού κώδικα.
Ο πρωθυπουργός μάλιστα αναρωτήθηκε γιατί δεν έχει συλληφθεί ακόμη ενώ εξέφρασε την δυσφορία για νεοδιοριζόμενο στέλεχος με αρμοδιότητες τους ολιγάρχες ο οποίος είναι ιδιαίτερα ομιλητικός στα ΜΜΕ αλλά από τηγανίτα τίποτε.

Οι εξελίξεις στο αμέσως επόμενο διάστημα θα είναι καταιγιστικές....

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ-ΣΟΚ - ΕΤΟΙΜΑΣΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ!

Ετοιμος να βαδίσει στην λογική των προκατόχων του και ο Βαρουφάκης ο οποίος εξαγγέλει νέα χαράτσια και έκτακτη φορολογία στους έχοντες. 
Κάπως έτσι ξεκίνησε και το χυδαίο χαράτσι του Βενιζέλου και όλα τα αντίστοιχα. Η έκτακτη εισφορά του Γιάνη έρχεται να προστεθεί στην αύξηση του μαρτυρικού και εκβιαστικού Τέλους για να ανοίξει το κωλοχανείο της Αγίας Παρασκευής.
Την πρόθεση του να προβεί σε επιβολή έκτακτης φορολογίας, "αν χρειαστεί", εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Αποσαφήνισε ότι αν θα συμβεί, θα είναι μια πράξη ανάγκης, αλλά όπως εξήγησε, σε μια τέτοια πιθανότητα, ο όποιος έκτακτος φόρος θα αφορά μόνο τους "έχοντες".

Παράλληλα, σημείωσε ότι το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ,

ΌΤΑΝ ΤΟ 3o ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ !!

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙΣ ?

Όλα δείχνουν ότι η Ελλάδα σύντομα θα χρειαστεί σύντομα ένα 3ο σημαντικό δάνειο από τους δανειστές και εταίρους πληρώνοντας τόσο το μάρμαρο της καταστροφής προκάλεσαν οι προηγούμενοι φεύγοντας όσο και το κόστος του χάους που δημιούργησε η νέα κυβέρνηση.
Παρατηρώ ότι στον ΣΥΡΙΖΑ αρχίζουν δειλά-δειλά να αναγνωρίζουν την ανάγκη ενός τέτοιου πακέτου αλλά προσπαθούν και πάλι να βρουν ένα...όνομα για να το βαφτίσουν, λες και δεν χορτάσαμε γελοιότητα τις τελευταίες εβδομάδες.

Με τη Χρυσή Αυγή να αποτελεί τη 3η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στη χώρα,

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ (ΤΣΙΠΡΑΣ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ-ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ) ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ..

O κ. Τσίπρας προανήγγειλε ακόμη την κατάθεση στη Βουλή πρότασης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Μνημόνια:
Για να διερευνηθούν οι συνθήκες αλλά και οι πολιτικές ευθύνες όλων των παραγόντων που έπαιξαν ρόλο στη χρεοκοπία της χώρας που μας οδήγησε στον αναγκαστικό δανεισμό. [protothema]

Με ευθύνη, με εντιμότητα και χωρίς κανένα ρεβανσισμό θα αναλάβουμε την πολιτική αυτή πρωτοβουλία γιατί ο ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να μάθει την αλήθεια, γιατί είμαστε ηθικά και πολιτικά υποχρεωμένοι να αποδώσουμε δικαιοσύνη. Το έχει ανάγκη το πολιτικό μας σύστημα που απαξιώθηκε. Το έχει ανάγκη η ίδια η δημοκρατία.

ΣΧΟΛΙΟ: Κύβος ερρίφθη λοιπόν, με τον Τσίπρα να προαναγγέλλει από την αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο. Μ' αυτή την πρωτοβουλία ομολογούνται δύο πράγματα,

ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΛΑΙΣ..#ΚΟΥΡΑΚΗΣ

Η εκπαίδευση επιστρέφει στην επετηρίδα! 
Την κατάργηση του ΑΣΕΠ στην Παιδεία προανήγγειλε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ. [kathimerini]
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο κ. Κουράκης δήλωσε στους συνδικαλιστές ότι, ύστερα από διάλογο, θα θεσμοθετηθεί νέο σύστημα μοριοδότησης για τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών, «που θα υπηρετεί την αξιοκρατία, τη διαφάνεια, ενώ δεν θα απαξιώνει τα πτυχία που χορηγούν τα πανεπιστήμια».

Σχόλιο: Αναρωτιόμαστε αν αυτή η σπουδαία αντι-μεταρρύθμιση, η κατάργηση του ΑΣΕΠ συμπεριλαμβάνεται στην λίστα μεταρρυθμίσεων του Γιάννη Βαρουφάκη, την οποία είδαν οι Ευρωπαίοι και θαμπώθηκαν.

Είναι αδικαιολόγητη η εμμονή της κυβέρνησης να προαπαθεί να επιστρέψει τον χώρο της εκπαίδευσης (σε όλες τις βαθμίδες) στην δεκαετία του '80 και του '90,

Η ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΕΓΙΝΕ ΔΙΚΗ ΜΑΣ!!!


ΟΥΤΕ ΚΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ!

Πολιτικό Γραφείο
Μαραθιάς Φωκίδας, 27 Φεβρουαρίου 2015
 Άρθρο
Αθανασίου Ασημάκη
Υποψήφιου Βουλευτή Φωκίδας
Απόφοιτου Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης
Παντείου Πανεπιστημίου
 Ούτε κι εγώ δεν έχω καταλάβει τι κερδίσαμε!
   Το τελευταίο διάστημα οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές.  Ακόμα και την ώρα που θα διαβάζετε αυτό το άρθρο, μπορεί να είναι ήδη ξεπερασμένο. Παρ’ όλα αυτά θα προσπαθήσω να κάνω ένα απολογισμό της κυβέρνησης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και λέω θα προσπαθήσω γιατί ούτε κι εγώ έχω καταλάβει ακριβώς τι κερδίσαμε!
   Ας ξεκινήσουμε με το σίγουρο και δεδομένο πως στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου εκλέχτηκαν τα κόμματα που είχαν σαν κύριο σύνθημα «έξω από το μνημόνιο, τέλος στη λιτότητα & τέλος στην υπερφορολόγηση των πολιτών». Και ας θυμηθούμε πως προκάλεσαν εκλογές. Με την ευκαιρία της ΜΗ ψήφισης, δεξιού και μνημονιακού Προέδρου της Δημοκρατίας, του Σταύρου Δήμα (τουλάχιστον ο ΣΥΡΙΖΑ). Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ που παίρνει και το μπόνους των 50 εδρών,

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΒΩΞΙΤΗ !
Εργαζόμενοι, άνεργοι, επαγγελματίες,
Κκ Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας, Δήμαρχε Δ Δελφών,
Την εβδομάδα που μας πέρασε ολοκληρώθηκε η πώληση της εταιρίας «ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ Α.Ε.» (συμφερόντων οικογένειας Κυριακόπουλου) στην Γαλλικών συμφερόντων πολυεθνική εταιρεία ΚΕRΝΕΟS. Πρόκειται για την αλλαγή σκυτάλης στην εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου του Νομού μας καθώς επίσης και των εργαζομένων στα μεταλλεία (άλλαξε ο θύτης όχι όμως και τα θύματα της εκμετάλλευσης).
Το παλιό «αφεντικό», για πάνω από μισόν αιώνα, του νομού , αφού ρήμαξε τον τόπο, ξεζούμισε τα βουνά, άφησε πίσω του νεκρούς και σακατεμένους εργάτες,

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΝΙΟΤΗ… Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΙΑΣ

Η αποθέωση της γελοιότητας απαντάται στο πρόσωπο της κυβέρνησης με την άρνησή τους (ακόμα) να φέρουν στη Βουλή το μνημόνιο, στο οποίο σύρθηκαν, παρά τις προεκλογικές τους εξαγγελίες.
Όταν ο Τσίπρας, ο οποίος στρογγυλοκάθεται σήμερα και… καμαρώνει στην καρέκλα του πρωθυπουργού στο μέγαρο Μαξίμου, είχε ταράξει τον Γιώργο Παπανδρέου του 44%, ως αρχηγός ενός μικρού-τότε- κόμματος, στις ερωτήσεις για το ίδιο θέμα.
Τέσσερις, είχε καταθέσει συνολικά!
Η πρώτη ερώτηση, με τίτλο «Το νέο μνημόνιο», είχε κατατεθεί στις 16.11.2010 προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Σε αυτήν ρωτούσε μεταξύ άλλων «γιατί προχωρά σε επαναδιαπραγμάτευση όρων του μνημονίου και σε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής… τι ακριβώς διαπραγματεύεται με την τρόικα και πότε σκοπεύει να ενημερώσει το ελληνικό κοινοβούλιο ή να φέρει προς συζήτηση και ψήφιση το νέο μνημόνιο; Είναι αληθές ότι ως “αντιστάθμισμα” της επιμήκυνσης προτείνονται απολύσεις στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, νέες μειώσεις στο εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων και αυξήσεις φορολογικών συντελεστών;».
Μια εβδομάδα, μετά στις 23.11.2010,

ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΜΟΥΖΙΝΑ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

TO ΝΕΟ ΗΘΟΣ
O μαλάκας λαός πληρώνει το leasing των λιμουζίνων που έχουν στην κατοχή τους οι βουλευτές μας
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, που συγκάλεσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, αρκετοί βουλευτές εμφανίστηκαν ιδιαίτερα ενοχλημένοι με τις προθέσεις του κ. Τσίπρα να καταργήσει τα βουλευτικά αυτοκίνητα και να περιορίσει την αστυνομική συνοδεία.
«Το βουλευτικό αυτοκίνητο είναι εργαλείο δουλειάς. Δεν έχουμε όλοι την πολυτέλεια να πάρουμε ιδιωτικό ΙΧ.(!!!!)
Μην ακούσεις τον Πρωθυπουργό» ήταν μερικές από τις τοποθετήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Επιχειρηματολόγησαν δε πως θα αναγκαστούν να μετακινούνται με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε διαφορετική περίπτωση.
Κάποιοι, ζήτησαν να μην υπάρξει οριζόντια κατάργηση των βουλευτικών αυτοκινήτων και να μπουν οικονομικά κριτήρια.
Επιπλέον, αρκετοί διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του πολίτη Γιάννη Πανούση να αποσύρει τον έναν από τους δύο αστυνομικούς που δικαιούνταν,

«ΚΟΨΕ ΕΝΑΝ ΜΑΛΑΚΑ».

 Έχει πάντα δίκιο, άποψη για όλα, ψηφίζει φωνακλάδες πολιτικούς, γιατί «τα λένε ωραία», σνομπάρει τους «σπουδαγμένους», τους «κουλτουριάρηδες» και τους «κουνιστούς» και σκέφτεται να ψηφίσει Χρυσή Αυγή για να ξεβρομίσει ο τόπος και να έρθουν στην εξουσία καθαροί άνθρωποι σαν αυτόν
Αν ο Zorba the Greek ήταν λεβέντης, ντόμπρος, ασυμβίβαστος και παθιασμένος με τη ζωή, ο Zorba The Dick προσδιορίζει τη λεβεντιά μέσα από την έπαρση, τη ματαιοδοξία, τον σεξισμό, τον σταρχιδισμό και τις παλικαρίσιες ζεμπεκιές, σαν εκείνες του πνευματικού του ταγού Μήτσου. Ελληνάρας με τα όλα του, ο Dick θα σου μάθει πώς να ρίχνεις τουριστριούλες στον φραπέ, θα σου διηγηθεί περιστατικά με ξυλίκια στις κερκίδες και θα σου προσφέρει tips για να κλέβεις εύκολα το κράτος. Πιστός στις χριστιανικές αξίες, προσεύχεται τακτικά στην Αγία Τριάδα («φαΐ, παντόφλες, τηλεκοντρόλ»), μπινελικώνει τακτικότερα Χριστούς και Παναγίες και εκκλησιάζεται πού και πού για να εξασφαλίσει και μια θέση στον Παράδεισο. Αγαπημένες του ασχολίες, να καπνίζει σαν φουγάρο, να κορνάρει στις γυναίκες οδηγούς για να τις αγχώσει,

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ…

Επέκταση δανειακής συνθήκης χρέους και μνημονίου με 265 ψήφους υπέρ;
Ρώτησαν τον Νίκο Φίλη, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και Διευθυντή της ΑΥΓΗΣ, σε τηλεοπτική εκπομπή:
"Τι έγινε τελικά στην κοινοβουλευτική ομάδα; Υπήρξαν πολλές διαφωνίες στη συμφωνία της κυβέρνησης με το Eurogroup;"
Και η απάντηση:

«Κάτι λίγοι ήταν. Δεν μετρήσαμε…»

Μετά όμως έρχονται και άλλες ερωτήσεις σε άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ:

«Θα έρθει στη Βουλή η συμφωνία;»


«Δεν ξέρουμε, θα σας πούμε αργότερα», απαντάει η κυβέρνηση. «Πάντως, υποχρεωμένοι δεν είμαστε…»

Ίσως, λένε, να μην την φέρουν. Όχι επειδή φοβούνται τις διαρροές βουλευτών, καθότι όποιοι καταψήφισαν (άγνωστοι πόσοι και ποιοι), υποτίθεται ότι στη Βουλή θα πειθαρχήσουν (ο δρόμος της ήττας και της υποταγής,

-ΚΕ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΓΛΕΙΦΕΤΕ ΤΑ ΜΜΕ

Nα αυξηθεί ο ΦΠΑ στις εφημερίδες που κατάντησαν μίνι μάρκετ-σταματήστε επιτέλους το νοσηρό τανγκό με τους μηντιάρχες

Mήπως έχει κάποια πειστική απάντηση ο κος Βαρουφάκης γιατί δεν θα πρέπει να αυξηθεί ο ΦΠΑ στα έντυπα και δη στις εφημερίδες;

Στις εφημερίδες των θαλασσοδανεισμένων εκδοτών που πλέον δεν είναι εφημερίδες αλλά ένα μικρό μίνι μάρκετ;
Εχει κάποια πειστική απάντηση ο υπουργός πέρα από το διαχρονικό γλέιψιμο στους εκδότες; Κι εφόσον στο mail του αναφέρει ότι θα υπάξει άυξηση του ΦΠΑ γιατί τα γυρίζει; Πιστεύει ότι θα κοροιδέψει τους δανειστές;
Μήπως με τέτοιου είδους ανακολουθίες τούς αναγκάσει να μάς βάλουν το κεφάλι στο νερό μέχρι να τα τινάξουμε; Είναι πάντως απαράδεκτη η νοσηρή σχέση μιας κυβέρνησης της Αριστεράς με τους νταβατζήδες των ΜΜΕ που είναι ένα μάτσο χρεοκοπημένων.
Ο «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας στη συνέντευξη του στον Γιώργο Παπαδάκη δεσμεύεται ότι,

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗ!

Δεν σταματoύν να ανακαλύπτουν το φως το το αληθινό στο ΣΥΡΙΖΑ με τον Γιώργο Κατρούγκαλο να υπεραμύνεται ξαφνικά τις μεταρρυθμίσεις του Γιάννη Ραγκούση τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε στο σύνολο τους. 
Αντιγράφω από τη χθεσινή στήλη «Μικροπολιτικός» των ΝΕΩΝ: Και όμως. Συνέβη και αυτό στο Συνέδριο στη μνήμη του Δημήτρη Τσάτσου και του Γιώργου Παπαδημητρίου που οργανώθηκε το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη. Δεν αναφέρομαι στο γεγονός ότι ομιλητές ήταν, μεταξύ άλλων, ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ο Γιάννης Ραγκούσης που ως γνωστόν δεν μιλιούνται. Αλλά στο ότι το «παρών» έδωσαν και οι Γιώργος Κατρούγκαλος και Κώστας Χρυσόγονος. Το κλου είναι πως ο Κατρούγκαλος παραδέχθηκε δημοσίως ότι συμφωνεί με τον Ραγκούση. Για την ακρίβεια, συμφώνησαν στο θάψιμο του Κυριάκου. Εξηγούμαι: όταν ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης πήρε τον λόγο, θύμισε την ιστορία του διορισμού γενικών διευθυντών στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Θυμίζω ότι με αφορμή την υπόθεση ο Ραγκούσης είχε γίνει μπίλιες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο είχε καταγγείλλει για αναξιοκρατία. Τι το 'θελε να προφέρει το όνομα του Κυριάκου ο Παριανός; Παρενέβη ο Κατρούγκαλος και είπε κάτι του τύπου «εμείς συμφωνούμε με τις μεταρρυθμίσεις Ραγκούση στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και σε αυτό το πνεύμα θα κινηθούμε». Δεν ξέρω ποιος πρέπει να ανησυχεί περισσότερο: ο Ραγκούσης ή ο Κατρούγκαλος;

ΣΤΟ 42-44% Ο ΣΥΡΙΖΑ, ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

ΣΤΟ 20-22% Η ΝΔ
Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015, 21:48
Κι όμως σύμφωνα με τις
κυλιόμενες δημοσκοπήσεις ο 
ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται αυτή την στιγμή 
με ένα ποσοστό 42-44%.
Αυτό είναι το αποτέλεσμα που έχουν στην διάθεσή τους τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου.
Την ίδια στιγμή η ΝΔ χάνει κάπου 6% από το ποσοστό των εκλογών και βρίσκεται κάπου ανάμεσα στο 20-22%.
Εκπληξη αποτελεί το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ που έχει εκτιναχθεί στο 7%-8% και είναι καθαρά τρίτο κόμμα.
Η Χ.Α είναι στο 6% το ΠΟΤΑΜΙ στο 5%, το ΚΚΕ στο 6,5%, οι ΑΝΕΛ στο 5%.
Στη Βουλή μπαίνει άνετα η Ενωση Κεντρώων με 3,5%.

ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΜΠΑΡΑΖ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ- ΠΟΙΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ

Το επιχειρησιακό σχέδιο ελέγχων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για το 2015 προβλέπει μπαράζ φορολογικών ελέγχων για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων.
Το Επιχειρησιακό Σχέδιο δόθηκε στη δημοσιότητα και μεταξύ άλλων προβλέπει:
- βεβαίωση εσόδων πάνω από 1 δισ. ευρώ από πλήρεις φορολογικούς ελέγχους.
- επιπλέον έσοδα 700 εκατομμύρια ευρώ από μερικούς φορολογικούς ελέγχους
- τουλάχιστον 2.000 ελέγχους φορολογίας κεφαλαίου
-ολοκλήρωση τουλάχιστον 200 υποθέσεων φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου από τις οποίες 40 υποθέσεις απάτης στο ΦΠΑ
- τουλάχιστον 5.000 προληπτικών ελέγχων.
- 400 πλήρεις ελέγχους σε μεγάλες επιχειρήσεις και 500 μερικούς ελέγχους στη ίδια κατηγορία.
- 900 ελέγχους σε φορολογούμενους μεγάλου πλούτου στους οποίους περιλαμβάνονται υποθέσεις με εμβάσματα στο εξωτερικό, Offshore και φορολογούμενους που βρίσκονται στη ζώνη υψηλού κινδύνου για διάπραξη φοροδιαφυγής
Στο σχέδιο αναλύονται οι προτεραιότητες,

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΜΙΑΣ ΥΠΟΣΧΕΣΗΣ!

Στο μυαλό των αναγνωστών πρέπει να μείνει ένα και μόνο πράγμα: Η κυβέρνηση δεν θα υλοποιήσει απολύτως τίποτα από όσα είχε υποσχεθεί ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη!

Αποκαρδιωτική για όποιον Ελληνα τη διαβάσει είναι η λίστα των «μεταρρυθμιστικών μέτρων» που «οραματίζεται» η κυβέρνηση Τσίπρα κατά την ορολογία του Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος την έστειλε στον πρόεδρο της Ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Καμία, κυριολεκτικά απολύτως καμία δέσμευση, συγκεκριμενοποιημένη χρονικά και ποσοτικά, δεν υπάρχει στη λίστα αυτή για την υλοποίηση έστω και μίας μόνο από τις προεκλογικές υποσχέσεις

του πρωθυπουργού που συμπεριλαμβάνονται στο εντελώς αστικό πλαίσιο των εξαγγελιών του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, πριν από πέντε μήνες και κάτι μέρες!

Ποια 13η σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους που παίρνουν κάτω από 700 ευρώ; Απολύτως τίποτα δεν αναφέρεται για τη χορήγησή της στη λίστα.

Ποιες 100 δόσεις και ποια ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια; Ποτέ δεν πρόκειται να γίνει αυτό!

Προσέξτε τι γράφει η λίστα που έστειλαν στις Βρυξέλλες,

KENTΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΗΣ « Η ΚΙΡΡΑ»

Ο  Σύλλογος  μας , διοργανώνει εκδρομή    στο θέατρο BADMINTON  στην παράσταση:     
«Λίμνη Των Κύκνων » από τα  Μπαλέτα στον  Πάγο  της Αγίας Πετρούπολη, το Σάββατο  7 Μαρτίου  2015 

     Τιμή συμμετοχής :20-23euro                                                              Αναχώρηση ώρα 12.30 μμ από την πλατεία Κίρρας                         Πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής  στα τηλ.:                  6948062522, 6977148401

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΓΙΟΕΥΘΥΜΙΩΤΩΝ

Στα ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ του 2012 τα παιδιά της Αγίας Ευθυμίας που έμεναν στο χωριό ή περνούσαν τις διακοπές τους εκεί, με την βοήθεια της Λένας Λαλλά-Δρόλαπα και του Ανδρέα Παύλου, παρουσίασαν με ιδιαίτερη επιτυχία το θεατρικό έργο «Ξύπνα Βασίλη». Για κάποιους λόγους η ελπιδοφόρα αυτή προσπάθεια δεν είχε ανάλογη συνέχεια.
Στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Αγιοευθυμιωτών υιοθετήθηκε σχετική πρόταση και αποφασίσθηκε να καταβληθεί προσπάθεια δημιουργίας μόνιμης θεατρικής ομάδας στο πλαίσιο του Συλλόγου.
Την περίοδο αυτή,

ΣΤΡΑΓΓΙΞΕ ΠΡΩΤΟΣ Ο ΟΓΑ, ΘΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΓΑ, ΞΕΝΟΦΩΝ ΒΕΡΓΙΝΗΣ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΜΟΝΟ ΔΕΚΑ ΗΜΕΡΩΝ
Τα πρώτα σημάδια ταμειακής αδυναμίας του ελληνικού δημοσίου στην έγκυρη αποπληρωμή υποχρεώσεων δικαιούχων καταγράφονται στον ΟΓΑ. Συγκεκριμένα, επιβεβαιώνεται ότι θα υπάρξει καθυστέρηση στην καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων κατά 10 ημέρες. 

Ο διοικητής του ΟΓΑ, Ξενοφών Βεργίνης, με δηλώσεις του επιχειρεί να καθησυχάσει τους ενδιαφερόμενους δεσμευόμενος ότι η πρώτη δόση των οικογενειακών επιδομάτων του 2015 θα καταβληθεί με καθυστέρηση δέκα ημερών.

Πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν ότι ανάλογες δυσκολίες εμφανίζονται και σε άλλα επίπεδα και γίνεται προσπάθεια εξεύρεσης πόρων για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών.

Με καθυστέρηση δέκα σχεδόν ημερών θα καταβληθεί η πρώτη δόση των οικογενειακών επιδομάτων του 2015 σε 700.000 δικαιούχους,

ΤΟ ΚΚΕ ΤΡΟΛΑΡΕΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Τρολάρει με απόλυτα εύστοχο τρόπο το ΚΚΕ τον ΣΥΡΙΖΑ, ετοιμάζοντας πρόταση νόμου για κατάργηση του μνημονίου.
Μάλιστα, το τρολάρισμα δεν σταματά εδώ.Το ΚΚΕ καλεί σε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα με θέμα ''καμία ανοχή στη νέα συμφωνία κυβέρνησης και ΕΕ για επέκταση του μνημονίου''...
Πρόκειται για μία πρόταση την οποία είχε χαιρετίσει τον Οκτώβριο του 2012 η αριστερή πλατφόρμα, με τον Λαφαζάνη να τονίζει (τότε) ''ότι η υπερψήφιση από τον ΣΥΡΙΖΑ της πρότασης νόμου του ΚΚΕ δείχνει τη δυνατότητα να αναζητηθεί κοινό πεδίο συνεργασίας αλλά και κοινός προγραμματικός τόπος ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ και όλες τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς, με σεβασμό στις διαφορές τους, για μια ενιαία μεγάλη αντεπίθεση της Αριστεράς στη συγκυρία με στόχο την ήττα του αστικού μπλοκ και προοδευτικές εξελίξεις στη χώρα''.


2015-02-26_9.56.55_.png

Τουλάχιστον έχει γέλιο

ΜΕΣΩ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ-ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΗΔΗ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΝΩ ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Mέσω Βρυξελλών και Βερολίνου ο Σταύρος Θεοδωράκης ετοιμάζεται να μπει στην κυβέρνηση.
Ηδη το διαδίκτυο έχει πάρει φωτιά με τις εκτιμήσεις ότι η σύνθεση των κομμάτων και στην παρούσα Βουλή δεν θα παραμείνει η ίδια.
Οι εταίροι μας-ο Σουλτς δεν το έκρυψε-από την πρώτη στιγμή δεν είδαν με καλό μάτι την συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.
Αλλά δεν ήταν μόνο ο Σουλτς. Oι Αμερικανοί στην ιδέα ότι η Ελλάδα συζητά με τους Ρώσους τούς οποίους θεωρούν τρομοκράτες εξοργίζονται. Από την άλλη οι Ρώσοι δηλώνουν ότι δεν έχουν λεφτά για να μάς δανείσουν.
Στο μεταξύ οι Αμερικανοί δείχνοντας την δυσφορία τους στέλνουν τον Τούρκο αρχηγό Αεροπορίας να διεμβολίσει το Αιγαίο.
Οι Σταύρος Θεοδωράκης και Αλέξης Τσίπρας,

ΟΙ 12 ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ 30 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Στo δραματικό τόνο της συνεδρίασης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να προστεθεί η ψηφοφορία στην διάρκεια της οποίας σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αγγελου Κωβαίου στο ΒΗΜΑ "από την αίθουσα της Γερουσίας απουσίαζαν την ώρα της ενδεικτικής ψηφοφορίας 30 και πλέον βουλευτές, με αποτέλεσμα η ΚΟ να εγκρίνει μεν ατύπως την συμφωνία, πλην όμως με μία πλειοψηφία της τάξεως του 70-40, καθώς από τους 110 παριστάμενους, περίπου οι 40 ψήφισαν διά ανατάσεως της χειρός είτε λευκό, είτε κατά της συμφωνίας."
Ο Γιώργος Κριεζής στην ιστοσελίδα Iskra θα γράψει>
Έληξε αργά το βράδυ της Τετάρτης (25/2) η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (K.O) του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συζήτησε τη λίστα των «μεταρρυθμίσεων» που έστειλε η κυβέρνηση στους «θεσμούς»(!)
Κατά την κρίσιμη συνεδρίαση της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ που κράτησε περίπου 12 ώρες ,

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

ΒΡΩΜΙΚΟ ΓΟΥΕΣΤΕΡΝ ΓΙΑ ΤΑ 330 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟΥ EΣΠΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΤΩΧΙΑ!

Ο Πατούλης ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ, μαζί με τους "δικούς" του δημάρχους συνεχώς προσπαθεί να θυμίσει ότι έχουν κι αυτοί μερίδιο στην "εξουσία". Αύριο η παράταξη Σγουρού φέρνει το θέμα της κόντρας Αντιπεριφερειάρχη-Δημάρχων στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής.
Μόνο που η "είδηση" -για μας- δεν είναι η κόντρα και οι βαρείς χαρακτηρισμοί, αλλά ο λόγος: τα κονδύλια του ΕΣΠΑ για την αντιμετώπιση της φτώχειας ύψους 330 εκατομμυρίων ευρώ...
Κι όπου πέφτουν πολλά κονδύλια του ΕΣΠΑ, πέφτει πολύ φαγοπότι και πολλοί καβγάδες: ΠΩΣ θα μοιραστούθν τα λεφτά; ΠΟΙΟΣ θα τα μοιράσει; ΠΟΙΟΙ Δήμοι θα ευνοηθούν (για να κάνουν τους καλούς στους πολίτες τους, με το αζημίωτο πάντα;). Άμα δεν έχει "φαγοπότι", ποιος νοιάζεται...

Τώρα θα μου πείτε, κακό είναι να δίνονται λεφτά από την ΕΕ για την φτώχεια; Θέλετε νας σας θυμίσω,

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Δ. ΔΕΛΦΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πριν από μισόν αιώνα μία εταιρεία ήρθε στο νομό μας (ΑΕΜ ΒΩΞΙΤΑΙ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ, ΑΡΓΥΡΟΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΥΤΙΝΗΣ, S&B, Eυρωπαϊκοι Βωξίτες) και με τα εργαλεία των ίδιων των κατοίκων (κασμάδες, φτυάρια, ζεμπίλια), εκμεταλλεύτηκε τη δημόσια, λαϊκή περιουσία της περιοχής, το βωξίτη, για να γίνει μία παγκόσμια υπερδύναμη στην εξορυκτική βιομηχανία.
Μετά από τόσα χρόνια εκμετάλλευσης, αυτού του δημόσιου πλούτου, των εργαζομένων της, της περιοχής (με τα ξεκοιλιασμένα βουνά), τους νεκρούς εργάτες της,

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ "Η ΑΛΚΥΩΝ"

Η ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ  ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ   ΛΑΘΕΜΕΝΑ, ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ  ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ.

                                     ( ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΛΚΥΩΝ )                                                             
 Με αφορμή  τα εντεινόμενα φαινόμενα  διάβρωσης  των ακτών που έχουμε σε Κορινθία, Αχαΐα , Αιτωλία και Φωκίδα και αξιολογώντας τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των εφαρμοζομένων πολιτικών και στις  τέσσερεις περιφερειακές ενότητες του Κορινθιακού Κόλπου,  η ΑΛΚΥΩΝ  θέτει το  πρόβλημα  σε νέα βάση και σας παρουσιάζει τις θέσεις της.
Στις  ακτές της Κορινθίας, της Αχαίας και τις Αιτωλίας τις τελευταίες δεκαετίες ,

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ; ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΚΟΨΕΤΕ


Νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Pediatrics υποδεικνύει ότι η συχνή χρήση του πλυντηρίου πιάτων συμβάλλει στην αδυναμία του ανοσοποιητικού των παιδιών.

Σύμφωνα με τα ευρήματα Σουηδών επιστημόνων, το πλύσιμο των πιάτων στο χέρι φαίνεται να συνδέεται με το μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης αλλεργίας στα παιδιά.

Η νέα μελέτη συμπληρώνει τον τεράστιο όγκο ερευνητικών δεδομένων που δείχνουν ότι η επαφή με μικροοργανισμούς μπορεί στην πραγματικότητα να ωφελήσει το ανοσοποιητικό. Η θεωρία αυτή είναι γνωστή ως Υπόθεση της Υγιεινής (the hygiene hypothesis) και υποδεικνύει ότι ο λόγος που τα παιδιά σήμερα εκδηλώνουν τόσο ευρύ φάσμα αλλεργιών,

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΜΟΥ ΕΣΕΙΣ….. ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ

Μας λέγανε «σστ, μη λέτε την αλήθεια, θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ». Ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα μας λένε «σστ, μη λέτε την αλήθεια θα έρθει η Χρυσή Αυγή».
Πώς το λένε εκείνο το τετριμμένο; «Πέσανε οι μάσκες»; Ε λοιπόν είναι πια ξεπερασμένο. Τώρα δεν πέφτουνε μόνο οι μάσκες. Πέφτουνε και οι σάρκες. Πέφτουνε τα πρόσωπα. Ξεγυμνώνονται οι ψυχές.
Τόλμησε ο Γλέζος να πει την αλήθεια και ξεσηκώθηκατε οι πάντες.
Οι εξουσιαστές της Αριστεράς βεβαίως-βεβαίως. Οι φασουλήδες και γελωτοποιοί. Οι πρόστυχοι και βωμολόχοι. Οι άκαπνοι και οι κιοτήδες. Οι καλοζωισμένοι και βολεμένοι. Οι σαλτιμπάγκοι και οι ψεύτες.

Τον κατηγορείτε για τι; Όχι βέβαια για την ουσία. Αυτή είναι προφανής: πρόκειται για προδοσία της Αριστεράς και του λαού από πρώην και γιαλαντζί αριστερούς. 
Αυτή είναι η αλήθεια. Για πρώτη φορά στην Ιστορία διαβάσαμε ΟΛΟΙ το τι ακριβώς υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση. Εσείς το κοινοποιήσατε. Αν είναι ο Γλέζος κακώς πληροφορημένος, είμαστε όλοι. Από εσάς! Και, ξέρετε, μερικοί έχουμε παραπάνω από τον κοινό νου. Έχουμε γνώσεις,

ΚΑΙ Ο «ΑΓΙΟΣ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!!!

Ο «άγιος» Θεσσαλονίκης, ο Άνθιμος, θα μας τρελάνει…
Ο Άνθιμος («άμβωνας» του 4ου Ράιχ) τώρα χειροκροτεί και τον «αριστερό» Τσίπρα, καθώς και τον Βαρουφάκη…
Φιλοτεχνεί υμνολογικά το πορτρέτο τους:
«Είναι ξεχωριστός ο ένας από τον άλλον, αλλά τα κοινά χαρακτηριστικά τους είναι, πρώτον, ότι είναι και οι δύο υψηλής διανοητικής ικανότητας, δεύτερον, ότι πιστεύουν σε αυτό το οποίο προσπαθούν να κάνουν και, τρίτον, έχουν την επιμονή και τη διαύγεια να ανανεώνουν συνεχώς αυτό που ζητούν μέχρι να φτάσουν σε ένα καλό αποτέλεσμα.
Επομένως κάνουν το χρέος και από εκεί και πέρα ο Θεός βοηθός και ο λαός βοηθός, για να μπορέσουμε να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα που θέλουμε. Δηλαδή, είναι δυο άνθρωποι -υπάρχουν και οι συνεργάτες τους- που παλεύουν και αγωνίζονται. Πρέπει να το αναγνωρίσουμε».
 
Φυσικά δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει τη διαφωνία του Μανώλη Γλέζου…

Το να σε επαινεί ο Άνθιμος,

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΞΕΠΛΕΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Ο παραπάνω πίνακας από την πρόσφατη δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό της Αυγής δείχνει την πρώτη μεγάλη ζημιά που προκαλεί στη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ με την επιλογή του να συγκυβερνήσει με τον Πάνο Καμμένο. 
Ξαφνικά, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι ο πολιτικός με τις περισσότερες θετικές γνώμες μετά τον Αλέξη Τσίπρα παρόλο που μόλις 1 μήνα μόλις το 25% των Ελλήνων τον έβλεπαν θετικά. 
Αυτές είναι οι πληγές που προξενεί ο τυχοδιωκτισμός του ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική Δημοκρατία και οι οποίες δεν θα επουλωθούν όσο σύντομα νομίζουν κάποιοι. 
Ήρθε η Αριστερά για να καταστήσει κυρίαρχο έναν περιθωριακό ακροδεξιό που ξεκίνησε την πολιτική σταδιοδρομία του αποκαλύπτοντας ότι ο...Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη». 
Κατά τα λοιπά, η δημοσκόπηση διεξήχθη μια εβδομάδα πριν την τεράστια κωλοτούμπα της κυβέρνησης. 
Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα μεταβληθούν οι παραπάνω δείκτες (συντριπτικής) αποδοχής.

EXOΥΜΕ ΝΑ "ΧΑΣΟΥΜΕ" ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΜΑΣ

ΤΟ ΜΕΝ ΑΛΗΘΕΣ ΕΝ, ΤΟ ΔΕ ΨΕΥΔΟΣ ΠΟΛΥΣΧΙΔΕΣ.
Αρχή πρώτη: Η Αλήθεια είναι Επαναστατική και Εθνικόν είναι το Αληθές
Αρχή δεύτερη: Το μεν αληθές εν, το δε ψεύδος πολυσχιδές.
Αρχή Τρίτη: Η πραγματικότητα όσο κι αν προσπαθήσεις να την μεταμφιέσεις είναι ξεροκέφαλη, όπως και τα γεγονότα που την συνθέτουν.
Πάμε να δούμε τα γεγονότα χωρίς να τα λογοκρίνουμε, να τα ωραιοποιούμε ή να τα ανασκολοπίζουμε:
ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ
Η κυβέρνηση την περασμένη Παρασκευή ζήτησε από τους «εταίρους» να αποδεχτούν το αίτημά της για παράταση της λεγόμενης «Δανειακής Σύμβασης». Σύμφωνα με την κυβέρνηση είναι «άλλο πράγμα» η Δανειακή κι «άλλο πράγμα» το Μνημόνιο. Όμως:
α) Η Δανειακή – όπως σημειώναμε και σε προηγούμενο κείμενο της στήλης – δεν είναι τίποτα λιγότερο από την νομική βάση του Μνημονίου. Πάνω από 41 φορές στο κείμενο της Δανειακής Σύμβασης αναφέρεται ότι Μνημόνιο και Δανειακή σύμβαση αποτελούν μια αδιάσπαστη ενότητα. Οτι προϋπόθεση της Δανειακής είναι το Μνημόνιο. Και ότι προϋπόθεση του Μνημονίου είναι η Δανειακή (Αυτό λέγεται “Μνημόνιο”).
β) Η Δανειακή δεν είναι τίποτα,

ΆΛΛΟ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ (ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ) ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΕΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Για τις λαφαζάνειες θεατρικές, αντιπολιτευτικές παραστάσεις έχουμε γράψει …
Μέχρι σήμερα, δηλαδή όσο ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντιπολίτευση, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έπαιζε και μάλιστα καταχρηστικά το γνωστό παιχνίδι του αριστερού άλλοθι: Εκτόξευε ομοβροντίες εναντίον της ηγεσίας του κόμματός του (στην οποία και αυτός συμμετέχει)…
Αυτό το παιχνίδι των «επαναστατικών» ομοβροντιών

(εμπαιγμός των αφελών και διψασμένων γιατί τους πότιζε με αλατισμένο νερό) εξομοίωσε τον Λαφαζάνη με το Γιώργο Παναγιωτακόπουλο του ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα βεβαίως τα πράγματα έχουν αλλάξει και ο Λαφαζάνης δεν μπορεί να παραμείνει Παναγιωτακόπουλος. Σήμερα έγινε υπουργός!!!

Άλλο, λοιπόν, να παίζεις εκ του ασφαλούς και ανώδυνα (από την Αντιπολίτευση) το θεατρικό παιχνίδι της επαναστατικής γυμναστικής και των διαφοροποιήσεων από την ηγεσία και άλλο να το παίζεις από τη θέση ενός υπέρ-υπουργού: Τώρα απαιτείται «σύνεση» και «ρεαλισμός»!!!

Τώρα αυτό το άθλιο παιχνίδι,

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ - ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ;

Ένα τηλεφώνημα που έγινε το απόγευμα της Τρίτης στο γραφείο του ιδιωτικού ερευνητή Γιώργου Τσούκαλη προκάλεσε αναστάτωση και άμεση κινητοποίηση του ίδιου και της ομάδας του που συνεχίζουν τις προσπάθειες τους εδώ και μέρες για τον εντοπισμό του Βαγγέλη.

Μία γυναίκα κάτοικος Πειραιά ισχυρίστηκε ότι είδε το Βαγγέλη ή τουλάχιστον κάποιον που του έμοιαζε και φορούσε τη μπλούζα που εκείνος φορούσε την ημέρα της εξαφάνισή τους. Όπως είπε στον κ. Τσούκαλη έπεσε πάνω σε ένα νεαρό ο οποίος ήταν φανερά καταβεβλημένος έξω από τη στάση του ηλεκτρικού σταθμού στον Πειραιά και ζητούσε,

-ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΩΣΟ ΥΦ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Η Ρωσία "αποκλείει" αυτήν την χρονική στιγμή το ενδεχόμενο χορήγησης οποιασδήποτε οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών Sergei Storchak.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ria-Novosti, ο Stocchak δήλωσε χαρακτηριστικά "αποκλείω το ενδεχόμενο οποιαδήποτε βοήθειας αυτά τα ποσά δεν προβλέπονται από τον νόμο περί προϋπολογισμού".

Επιπλέον στο δημοσίευμα υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα λόγω της πτώσης της τιμής του πετρελαίου αλλά και των ευρωπαϊκών κυρώσεων εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΙΟΣ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ!

-ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΑΝ ΟΧΙ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ!
Ευρώ ή δραχμή; Προσωπικά δεν δίνω δεκάρα τσακιστή για το αν οι μεταξύ μας συναλλαγές θα γίνονται σε γουάν ή σε τάλαντα. 
Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι η χώρα αυτή δεν παράγει κι ότι ο αέρας ο κοπανιστός είναι κάτι που δεν τρώγεται και δεν εξάγεται.
Ορισμένοι που έχουν αναλάβει και σημαντικές θέσεις στην κυβέρνηση απαντούν ότι η μαγική λύση είναι η δημιουργία της ζώνης του δολαρίου στις παρυφές της ΕΕ. Τους πληροφορούμε ότι δεν υπάρχει θείος στο Σικάγο κι ότι οι απόψεις τους είναι εξαιρετικά επικίνδυνες και εθνικά επιζήμιες.

Αν κάτι έχουμε καταφέρει με την "σκληρή διαπραγμάτευση" ήταν να αναλώσουμε πολύτιμο εθνικό κεφάλαιο και να φέρουμε απέναντί μας όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης. Στο Μέγαρο Μαξίμου πιστεύουν ότι είχαν μαζί τους ως συμμάχους τις κυβερνήσεις της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Αυστρίας. Σε επίπεδο πρωθυπουργών ναι! Αλλά σε επίπεδο υπουργών Οικονομίας όχι! Πως μεταφράζεται αυτό; Με τον συνήθη ευρωπαϊκό τρόπο: "Αν καταφέρεις κάτι είμαστε μαζί σου. Αν όχι, είναι πρόβλημά σου"! Πάντως, αν οι χώρες αυτές ήταν όντως μαζί μας θα μας στήριζαν και στο Eurogroup,