Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

O OΧΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

«… ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ. ΑΠΛΩΣ ΦΟΡΑΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΜΟΔΑ…»…
Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015, 23:40
Αφορμή;
Ένας μελισσοκόμος απ την Κρήτη, που έγινε πιο σταρ απ τον Κλούνεϊ στα social media
Δεν υπήρξε ελεύθερη, παντρεμένη, λογοδοσμένη, πικραμένη, μοδάτη, λαϊκιά, επαναστατικιά που να μην αφιερώσει φωτό και λόγια θαυμασμού για τον μαύρο Κρητικό, που ανύποπτος για όλα αυτά διαδήλωνε κατά των νέων οικονομικών μέτρων που πλήττουν τον γεωργικό πληθυσμό της χώρας. 
Μετά άρχισαν οι απόψεις των υπεράνω κυρίων! 
Των πολύ μπλαζέ, κυριλέ, σνομπέ που δεν αντέχουν την μπανιλιτέ του να τους αρέσει ο ίδιος τύπος άνδρα που αρέσει στις άλλες, τις δευτεράντζες, ντε! (Ο Κρητικός μελισσοκόμος εν τω μεταξύ έχει γυρίσει στο ορεινό χωριό του, τρίβει τις ρακές του και τις μαντινάδες του και σκασιλάρα του μεγάλη για τις «τρεντιές» των Αθηναίων).

Αφορμή; Όσοι γρήγορα έβαλαν μπρος την εφαρμογή του κυρ Ζουκερμαν και έβαψαν τις φωτογραφίες τους,
με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας. Αστείο; Πως όλα τα μπικίνι και οι φωτογραφίες ποπού – πισίνας – ρουφηγμένης κοιλιάς αλλά και εκείνες των μεθυσμένων, στημένων μπουζουκιών που γελάνε όλοι μαζί και κάνουν πως περνάνε απίθανα, έγιναν ριγέ μπλε – άσπρο – κόκκινο! Και μετά οι αυστηροί και υπεράνω σωστοί του μεγάλου χωριού των social media θίχτηκαν. Γιατί δε βαφούν τις φωτογραφίες στα χρώματα των Παλαιστινίων, των Αγφανών, των Ιρανών, των κατοίκων της Γης του Πυρός και της Ακτής Ελεφαντοστού και δεν θρηνούν για τα θύματα αυτά;  Και να και κάτι φωτογραφίες με σκοτωμένα βρέφη, που τα προκάλεσαν να γαλλικά αεροσκάφη στην Συρία! Οι χρήστες ήταν σίγουροι πως ήταν γαλλικά τα αεροπλάνα και δεν το συζητούσαν καθόλου! Η βία του να ποστάρεις κομματιασμένα βρέφη τώρα για να στηρίξεις τις απόψεις, μην έχοντας σεβασμό ούτε στον άλλο κόσμο τα πλάσματα αυτά, δεν ξέρω πως ονομάζεται, αν όχι απονιά!

Αφορμή; Ένα βιντεάκι που ένα κορίτσι απ την Ασία, στην αρχή της εφηβείας, με φόντο το φτωχικό εσωτερικό μια καλύβας χορεύει, προκλητικά, τουέρκ, φορώντας ένα στριγκ και κάτι κορδόνια στο μπούστο. Στο βλέμμα του η αγωνία! Κοιτάει με τρόμο, κάπου πέρα απ την κάμερα, στα χέρια που την κρατάνε. Προφανώς είναι ένα παιδί – θύμα μαστροπών. Η εικόνα αντί να γεμίσει αγανάκτηση και οργή όσους την κοιτούν γίνεται αστείο! «Χορεύει το βόδι» είναι το σχόλιο. Από κάτω; Χαχαχα… lol… θέλει και τουέρκ η μοσχάρα! Σχολιαστές και χιουμορίστες είναι οι ίδιοι που πενθούν για τα παιδιά του κόσμου, που κατηγορούν για ρατσισμό όλους τους άλλους, που κόπτοντας για την παγκόσμια ειρήνη και την κοινωνική δικαιοσύνη, έτοιμοι να κατηγορήσουν όποιον ξεχωρίζει απ το κοπάδι και πιο ρατσιστές στο διπλανό τους, που έχει κόστος, απ ότι στο μακρινό Παρίσι που δεν έχει… Άλλο ένα βιντεάκι όπου παιδιά χτυπάνε παίζοντας άγρια, προκαλεί το γέλιο και τα αστεία σχόλια. Τόσο αυτός που το ανέβασε στο παγκόσμιο χωριό του διαδικτύου όσο και αυτοί που γαλανέ είναι σαδιστές. Αλλά που να το πεις!

Αφορμή; Τα σχόλια μπουλινγκ άμα μια άποψη δεν αρέσει. Τα «ψοφά σκύλα». Προσωπικά όταν είχα υποστηρίξει πως η Άντζελα Τζολί είναι εθισμένη στην δημοσιότητα και στο να πλουτίζει με κάθε αφορμή έχοντας κάνει την πρώτη διπλή μαστεκτομή χωρίς να νοσεί από κάτι, ενώ μετά προσχώρησε και σε υστερεκτομή, χωρίς να νοσεί από κάτι, με έναν κολοσσό αμερικανικό των φαρμάκων να της έχει αποκλειστικό συμβόλαιο, αφού δεν εναρμονιζόμουν με την γενική άποψη όλων, δέχτηκα ακόμη και από δημοσιογράφους συναδέλφους μου (;) σχόλια απαξίας, βρισιές και άπειρα «ψόφα σκύλα». Ε! Να ψοφήσω εγώ, darling, που είμαι δίπλα σου, γιατί τόλμησα να πω πως κάθε πράγμα έχει και άλλη όψη, για το νέο μπούστο της Αντζελίνας, πως το βλέπεις; Είσαι ωραίος; Το ίδιο συνέβηκε και σε ένα αγαπημένο φίλο που έφυγε πρόσφατα. Άνθρωποι που τον σκυλόβριζαν όσο ζούσε για τις πολιτικές του απόψεις και την τάση του για ρεαλισμό, τώρα του έγραφαν «Καλό παράδεισο» και ήταν θλιμμένοι! Ηταν οι ίδιοι που τον έλεγαν «πουλημένο»! Ποιόν; Τον Ηλία, που ήταν ημι - απασχολούμενος και άφραγκος!


Συμπέρασμα: Πόσο δίκιο είχε ο «γίγαντας της Ρωσικής γης», ο «ένας απ τους σημαντικότερους συγγραφείς όλων των εποχών», Λέων Τολστόι, που έφυγε και τέτοιες μέρες Νοέμβρη, όταν έγραφε: «Ποτέ δεν διαλέγει μια άποψη. Απλώς φοράει οποιαδήποτε τυχαίνει να είναι στη μόδα…»

Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα

Δεν υπάρχουν σχόλια: