Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΑΥΤΟΔΙΚΙΕΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗ ΔΕΣΦΙΝΑ! ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟΥΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ

Άλλη μια περίπτωση που κάτοικοι της περιοχής, με την αρωγή του Δήμου, ζητάνε ενίσχυση κάποιου τομέα από τις τραγικά αποψιλωμένες υπηρεσίες στον νομό.
Ειδικότερα, πρόκειται για το εκρηκτικό ζήτημα του μπαράζ ληστειών που σημειώθηκε το τελευταίο διάστημα στη Δεσφίνα.
Κάτοικοι της φωκικής κωμόπολης παρέστησαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και εξέθεσαν την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της σχετικής επιτροπής που διαμορφώθηκε στη Δεσφίνα, δάσκαλο κ. Ι. Πάνο, το κλίμα ανάμεσα στους πολίτες είναι ιδιαίτερα τεταμένο με κυρίαρχο αίσθημα αυτό της ανασφάλειας. Μετά την ανυπαρξία έμψυχου δυναμικού στο αστυνομικό τμήμα, η κωμόπολη έχει γίνει κυριολεκτικά έρμαιο ληστών, καθώς κατά το προαναφερόμενο διάστημα σημειώθηκαν 25 κρούσματα ληστειών και διαρρήξεων σε σπίτια και αυτοκίνητα, όπως ενημέρωσε ο Αντιδήμαρχος Δεσφίνας, Νεκ. Μίχος.
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η Γενική Συνέλευση των κατοίκων εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο επιδιώκουν: Αστυνομική περιπολία επί 24ωρης βάσης στη Δεσφίνα και άμεση επαναλειτουργία του αστυνομικού τμήματος με οργανικό προσωπικό. Σε διαφορετική περίπτωση,
ανέφερε ο κ. Πάνος, που ανέγνωσε το ψήφισμα, ελλοχεύει άμεσα ο κίνδυνος οι κάτοικοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, προχωρώντας σε ακραίες περιπτώσεις ακόμα και σε τυχόν αυτοδικίες και αυτόβουλες ενέργειες.
Οι αντιδήμαρχοι Πολυδρόσου και Γαλαξειδίου, Μολιώτης και Νάκος, αντίστοιχα, ζήτησαν στην απόφαση του Σώματος να ενσωματωθούν και οι Δ.Ε. που αντιπροσωπεύουν, καθώς και εκεί υφίστανται ανάλογα προβλήματα. Με την αποστροφή του ψηφίσματος περί "αυτοδικιών και αυτόβουλων ενεργειών" διαφώνησε ο Γ. Ιωσηφίδης, ζητώτας να μην ενσωματωθεί αυτή στην απόφαση του Συμβουλίου, θέση στην οποία συνηγόρησε και ο Δήμαρχος Δελφών.
Ο Θ. Παναγιωτόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά ότι η Δεσφίνα εκπέμπει SOS και εκτίμησε το θέμα ως πολιτικό. Θεώρησε ότι η λύση ειναι η στελέχωση του αστυνομικού τμήματος, κατά το ανάλογο προηγούμενο με τη λύση που δόθηκε για την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Κλείνοντας ανακοίνωσε ότι αντιπροσωπεία του Δήμου και των κατοίκων θα μεταβεί στην Αθήνα για να επιδώσει ψήφισμα με αυτά τα αιτήματα στον αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό, κ. Πανούση.

Πηγη. amfissaface.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όταν μαζεύονταν η Σάρα και η μάρα από όλους εκείνους τους λαθρέους και πολλοί τους χαιδέυαν, τη περίμεναν ότι θα γινόταν κάποια στιγμή. Άντε τώρα να ξεμπερδέψομαι