Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΦΩΚΙΔΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΕ ΜΕ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΛΑΣΤΙΧΑ

Μέρα απίστευτης ταλαιπωρίας ήταν η χθεσινή για 35 περίπου επιβάτες του ΚΤΕΛ Φωκίδας οι οποίοι ταξίδευαν από Άμφισσα προς Αθήνα με το πρωινό δρομολόγιο των 10:30. Σύμφωνα με σχετική καταγγελία αναγνώστη μας, στην περιοχή της Θήβας σταμάτησε η τροχαία το λεωφορείο όπου διαπιστώθηκε ότι είχε φθαρμένα λάστιχα, με αποτέλεσμα να αφαιρεθούν οι πινακίδες και οι επιβάτες να περιμένουν για περίπου μιάμιση ώρα να έρθει άλλο λεωφορείο από Αθήνα. Δεν θα σταθούμε όμως σε αυτό γιατί όπως πληροφορηθήκαμε και από τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ κ. Χρήστο Κουλό, η Διοίκηση προσπάθησε να νοικιάσει από τη Λειβαδιά κάποιο λεωφορείο αλλά κανένα δεν ήταν διαθέσιμο. Λόγω του ότι το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε περίπου στα μέσα της διαδρομής είτε από Άμφισσα πήγαινε  άλλο λεωφορείο είτε από την Αθήνα,
την ίδια ώρα θα έκανε.
Θα σταθούμε λοιπόν στο γεγονός ότι το λεωφορείο ξεκίνησε το δρομολόγιο του με φθαρμένα λάστιχα βάζοντας ουσιαστικά σε κίνδυνο δεκάδες ζωές.  Σε σχετική ερώτηση που θέσαμε προς τον κ. Κουλό, ξεκαθάρισε πως στη συγκειμένη περίπτωση φταίει αποκλειστικά ο οδηγός του λεωφορείου ο οποίος δεν φρόντισε να αλλάξει τα λάστιχα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, οι οδηγοί έχουν απόλυτη ευθύνη για την κατάσταση των οχημάτων τους, ενώ τόνισε πως το ΚΤΕΛ δεν αφήνει τα πάντα στην τύχη τους, κάνει ελέγχους και όπου εντοπίζονται παρατυπίες αποδίδονται και οι προβλεπόμενες κυρώσεις. Μάλιστα ο κ. Κουλός επεσήμανε πως υπάρχει σχετικός κανονισμός, ο οποίος περιέχει τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα τόσο των οδηγών όσο και των επιβατών.

«Ο συγκεκριμένος οδηγός θα τιμωρηθεί αυστηρά. Δεν έπρεπε να είχε ξεκινήσει καν το δρομολόγιο του. Παροτρύνω τον κόσμο, για οτιδήποτε στραβό βλέπει ή αντιλαμβάνεται να κάνει αναφορά στο ΚΤΕΛ. Υπάρχουν πειθαρχικά συμβούλια τα οποία αποδίδουν τιμωρίες με χρηματικά ποσά. Για παράδειγμα πρόσφατα οδηγός που εξύβρισε επιβάτη έφαγε πρόστιμο 1.000 ευρώ», επεσήμανε στην ΩτΦ, ο κ. Κουλός. 


Πηγη.www.orafok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: