Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

ΖΟΥΣΕ ΣΑΝ ΚΡΟΙΣΟΣ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΑΤΜ ΠΟΥ ΤΟΥ ΧΑΡΙΖΕ ΛΕΦΤΑ!

Δείτε πώς ένας μπάρμαν των 700 δολαρίων τον μήνα, κατέληξε να ζει σαν κροίσος από λάθος του ΑΤΜ που του χάριζε χρήματα. Πήρε συνολικά πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια!
Ολα ξεκίνησαν ένα ήσυχο βράδυ, στις 21 Φεβρουαρίου του 2011. Μέχρι τότε, ο μπάρμπαν Ντάνιελ Σόντερς κέρδιζε 700 δολάρια τον μήνα. Εκείνο το βράδυ, πήγε στο κοντινό ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας της Αυστραλίας για να σηκώσει χρήματα. Εκεί συνειδητοποίησε ότι είχε μόλις 3 δολάρια στον λογαριασμό του. Τότε, προσπάθησε να μεταφέρει 200 δολάρια από την πιστωτική του κάρτα.
Η συναλλαγή απέτυχε, ωστόσο το μηχάνημα του έδωσε τα χρήματα κανονικά.
Έτσι ο Σόντερς, έβαλε τα 200 δολάρια στην τσέπη,
πήγε στο μπαρ και συνέχισε να σερβίρει ποτά. Αργότερα το ίδιο βράδυ, ξαναπήγε στο ΑΤΜ και προσπάθησε να μεταφέρει άλλα 200 δολάρια. Τελικά αφαίρεσε συνολικά 2.000 δολάρια και πήγε στο σπίτι του.
Αυτή η διαδρομή συνεχίστηκε για τους επόμενους 3 μήνες, με το συνολικό ποσό που αφαίρεσε να ξεπερνά το 1 εκατομμύριο δολάρια.

 

Το... καλύτερο ΑΤΜ του κόσμου!

Οπως αποδείχτηκε, ο Νταν είχε βρει (εκτός από το καλύτερο ΑΤΜ του κόσμου) μια «τρύπα» στο σύστημα της τράπεζας, εντελώς τυχαία. Ήταν η ώρα που το ΑΤΜ ήταν offline, οπότε η συναλλαγή του γινόταν κανονικά αλλά δεν χρεωνόταν στον λογαριασμό της πιστωτικής του κάρτας.
Παραδέχτηκε πως αυτό που έκανε ήταν απάτη, και αποφάσισε να πάει ο ίδιος στην τράπεζα και να τους ενημερώσει. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι αρνήθηκαν να μιλήσουν μαζί του, καθώς η υπόθεση είχε περάσει στα χέρια της αστυνομίας.
Στις αρχές του 2014, η αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον κ. Σόντερς, για το αδίκημα της κλοπής 30.000 δολαρίων, από εστιατόριο στη Μελβούρνη.
Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι έκλεψε 21.000 δολάρια από το χρηματοκιβώτιο, αλλά για να πληρώσει το προσωπικό του εστιατορίου που ήταν απλήρωτο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι τους έκανε δώρο και ένα ακριβό γεύμα.

Εχει εξαφανιστεί από προσώπου γης

Τρία χρόνια αργότερα, έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του Σόντερς με την κατηγορία της απάτης. Ο ίδιος ο Σόντερς, είπε σε συνέντευξή του, ότι ένιωθε σαν ροκ σταρ. Έκανε τα πάντα στον υπερθετικό βαθμό.
Ξόδεψε τα χρήματα σε πολυτελή ξενοδοχεία, ρούχα σχεδιαστών και κοσμήματα, καθώς και ακριβά γεύματα, συμπεριλαμβανομένου ενός πάρτι αξίας 8.000 δολαρίων στο «Rockpool Bar and Grill» στο Σίδνεϊ.
Κάποια στιγμή, αναγκάστηκε να πάει σε ψυχίατρο, αφού δεν μπορούσε να αντέξει την αλλαγή της ζωής του.

Εχει δηλώσει έκπληκτος που τη γλίτωσε τόσο καιρό

«Νιώθω σαν βάτραχος σε μπλέντερ τα τρία τελευταία χρόνια. Απλά περιμένω κάποιον να πατήσει το κουμπί» έχει δηλώσει. 
Βέβαια, τώρα που εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, ο Σόντερς έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης. Όπως και χρήματα που σπατάλησε μέχρι τελευταίας δεκάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: