Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Η ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΗ

Αναζητούσε απεγωσμένα έναν άνδρα για να ακουμπήσει στους ώμους του.
Εκείνος, πονηρός όπως πάντα, τής έδωσε ραντεβού σε ένα ημιυπόγειο καφέ του Κολωνακίου που συνήθιζε να χαλαρώνει από την εξοντωτικό πόλεμο κατά της ακρίβειας που έδινε καθημερινά με τα γνωστά αποτελέσματα,





Οι ανδρικοί ώμοι ανήκαν στον Μάκη Γιακουμάτο, τον τρίτο τελευταίο άνδρα της πολιτικής μετά τον Τζαμτζή και τον Ταμήλο.
Ο Μάκης παρήγγειλε Φράνκ Σινάτρα και έναν διπλό εσπρέσο σκέτο.
Ο σερβιρτόρος έβαλε στο κασετόφωνο, μάρκας Sanyo, την μοναδική κασέτα διάρκειας 90 λεπτών η οποία έπαιζε διαρκώς ένα τραγούδι, το My Way  του Σινάτρα. Οταν τέλειωνε ξανάρχιζε από την αρχή και ξανά μανά από την αρχή.
Αυτή ήταν η αγαπημένη κασέτα του Μάκη Γιακουμάτου. Μια κασέτα, ένα τραγούδι, μια ζωή.
Ήταν οι 12ποντες γόβες της που έκαναν την εμφάνισή τους στα πάνω σκαλοπότια.
Καθώς πάτησε το τελευταίο σκαλί και στην συνέχεια το μωσαικό του σχεδόν παράνομου καφέ του Κολωνακίου ο Μάκης Γιακουμάτος ευχαρίστησε τον Θεό που του προσέφερε άπλετον οπτική επαφή με το υπέροχο στήθος της Ολγας Κεφαλογιάννη, η οποία φορούσε το γνωστό νεγκλιζέ από τα Intimissimi.
O Mάκης είχε ήδη εκτιναχθεί όρθιος σαν πιλότος πολεμικού που εγκαταλείπει το πιλοτήριο λόγω βλάβης για να την υποδεχθεί.
Την αγκάλιασε με τόση τρυφερότητα που μόνο ένας blogger θα μπορούσε να αγκαλιάσει την Σοφία Βούλτεψη εάν του έδινε διαφήμιση του υπουργείου της ποσού 500 χιλιάδων ευρώ χωρίς τιμολόγιο.
Ο Μάκης όμως έσφιξε στην αγκαλιά του την Ολγα χωρίς οικονομικό αντίτιμο-ωραίος άντρας σαν τον Καρατζαφέρη τον γαλατά, τον μποντιμπιλτερά μπορεί να ήταν ο Μάκης-ζιγκολό όμως δεν ήταν.
Οταν επιτέλους έγινε η υποστολή της σημαίας κάθισαν και οι δύο στο τραπέζι.
Στο κασετόφωνο ακούγονταν για 7η φορά το My Way.
 Εκείνη ξετύλιξε στον Μάκη, το ανείπωτο δράμα της ενώ οι σταγόνες από τα δάκρυά της χάραζαν το πρόσωπό της και στην συνέχεια ταξίδευαν στο στήθος της κι ακόμη πιο κάτω ώσπου να γίνουν ένα με το δέρμα της.
-Μάκη στην ιδέα ότι το καλοκαίρι που θα έλθουν στην Ελλάδα 23 εκατομμύρια τουρίστες δεν θα είμαι υπουργός Τουρισμού μού κόβονται τα πόδια, παθαίνω καταθλιψάρα, χάνω το νόημα της ζωής μου, χάνεται ο κόσμος μου. Δεν με ενδιαφέρει που θάχουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ το μόνο που θέλω είναι να εξακολουθήσω να είναι υπουργός Τουρισμού. Αλλιώς δεν θάχει νόημα η ζωή μου...
Ο Μάκης ένιωθε για την Ολγα απέραντη τρυφερότητα. Μια τρυφερότητα η οποία του προκαλούσε μια πρωτόγνωρη διέγερση. Για την ακρίβεια ένιωθε να "σκληραίνει" όπως τότε στα 18του χρόνια στο υπόγειο μπιλιαρδάδικο του Κορυδαλλού που πήγαινε όλη η παλιοπαρέα για να παίρνει μάτι την κόρη του καταστηματάρχη και στην συνέχεια δουλειά για το σπίτι.
Η Ολγα γύριζε τον Μάκη σε εκείνη την μακρινή ηλικία των 18χρόνων.
-Γλυκιά μου είσαι τόσο αξιαγάπητη...
Καθώς τής μιλούσε έσκυψε προς το μέρος της και άρχισε να την φιλάει τρυφερά στα μαλιά της ώσπου να φθάσει τελικά στον απώτερο στόχο του.
Οταν τελειώναν αυτές οι γραμμές ο Μάκης Γιακουμάτος φιλούσε την δακρυσμένη και μελαγχολική Ολγα με πάθος στο στόμα.
Στο κασετόφωνο ακούγονταν το My Way με τον Φράνκι...
Ηταν η στιγμή που ακόμη και άνδρες σαν τον Μάκη Γιακουμάτο δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.
-Μην κλαις αγαπημένη μου. Θα τηλεφωνήσω στον φίλο μου τον Παναγιώτη τον Λαφαζάνη να του το ζητήσω σαν χάρη. Θα τον παρακαλέσω να παρέμβει το Αριστερό Ρεύμα ώστε να παραμείνεις στη θέση σου. Αλλωστε δεν μπορώ να φαντασθώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διορίσει υπουργό Τουρισμού τον Ρινάλντι ή την Ρόζα.

Aπό την Ιόλη Πιερίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια: