Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

ΛΙΔΟΡΙΚΙ: ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΠΗΓΑΝ 20-30 ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΠΟΥΦΕ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ 200 !!!!

Προ ημερών , στις 29-8 , μετά από 70 χρόνια σιωπής και αδιαφορίας , η Δημοτική Αρχή , επί τέλους !! καθιέρωσε σαν μέρα πένθους και μνήμης την θλιβερή επέτειο του Ολοκαυτώματος του χωριού μας διοργανώνοντας μια σεμνή και ταπεινή εκδήλωση , που γενικά άφησε άριστες εντυπώσεις . 
Και ενώ ήλθαν κάποιοι επίσημοι , οι χωριανοί μας στην εκκλησία και το μνημόσυνο , ήταν ελάχιστοι , για να μην πούμε “ελαχιστότατοι “ , βέβαια δεν είναι πρωτοφανές αυτό , το συνηθίζουν οι χωριανοί μας να απέχουν της ..εκκλησίας , το γιατί ας ψάξουν άλλοι να το βρουν γιατί σίγουρα κάποιος λόγος υπάρχει . 
Εδώ όμως ήταν μια ξεχωριστή περίπτωση και η διαπίστωσή μας ήταν πως , απείχαν μεν απ’ το μνημόσυνο και την εκκλησία , αλλά ήταν παρόντες στον… “ ΜΠΟΥΦΕ “ , μάλιστα , όπως ακριβώς το διαβάζετε , δηλαδή για να καταλάβετε , στην εκκλησία ήρθαν 20-30 και στη Βαθιά , στον μπουφέ , ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ 200 !!!! Βέβαια έχουν μάθει σε κάθε εκκλησιαστική εκδήλωση να τους μοιράζουν τραχανόπιτες και… ψητά , οπότε ….


  Καταθέτουμε λοιπόν νια ταπεινή πρόταση , που μάλλον δίνει… λύση στο πρόβλημα : Στις διάφορες θρησκευτικές εκδηλώσεις , να μην ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία στην εκκλησία , ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΠΟΥΦΕΣ και πλούσιος μάλιστα , για να μαζεύεται …κόσμος

 Πώς την βρίσκετε την πρότασή μας ;




…σχόλιο του Κώστα Καψάλη από το blog Λιδωρίκι
http://dorida.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: