Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Η πρόβλεψη του καιρού από τον Σεπτέμβριο του 2014-Ιούλιο του 2015 σύμφωνα με τα «Μερομήνια»
Σεπτέμβριος 2014
Ο Σεπτέμβριος φαίνεται πως θα κυλήσει δυναμικά αφού από της αρχές του, γύρω στις 5 με 8 θα έχουμε κακοκαιρίες με βροχές, οι οποίες αρχικά θα εστιάσουν στα δυτικά τμήματα αλλά και αισθητή ψύχρα. Στις 13 με 19 θα έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές βροχοπτώσεις , βόρειους ανέμους και ψυχρές μέρες. Σιγά σιγά από τις 20 του μήνα και μετά οι κακοκαιρίες θα περιοριστούν στα δυτικά και θα σταματήσουν. Από τις 25 και μετά θα έχουμε βελτιωμένο καιρό, με μόνη ίσως εξαίρεση την ψύχρα και την υγρασία  που θα επικρατεί αυτές τις μέρες μέχρι και το τέλος του μήνα. 
 Οκτώβριος 2014
Ο μήνας Οκτώβριος θα ξεκινήσει ήπια. Γύρω στις 13 με 15 του μήνα αναμένονται βροχοπτώσεις, κυρίως στα ανατολικά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Στις 17 με  20 του μήνα αναμένεται κακοκαιρία με αρκετά έντονες βροχοπτώσεις στα νότια και τα δυτικά κυρίως τμήματα. Γρήγορα,
όμως, μετά τις 20 του μήνα αναμένεται βελτίωση των καιρικών συνθηκών με τις βροχές να περιορίζονται όλο και πιο πολύ στα δυτικότερα τμήματα και  σταδιακά να σταματούν. Το υπόλοιπο του μήνα μέχρι και το τέλος του θα κυλήσει ήρεμο χωρίς βροχές, αλλά με ψύχρα. 

Νοέμβριος 2014
Ο μήνας Νοέμβριος φαίνεται να ξεκινάει γλυκά στην αρχή, με ηλιόλουστες ημέρες καθώς και με θερμοκρασίες λίγο πιο πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Από τις 14 και μετά, όμως, αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας μαζί με  βροχές, οι οποίες δεν θα είναι έντονες. Γύρω στις 18 αναμένουμε κάποιες κακοκαιρίες με αρκετές βροχές και καταιγίδες  ερχόμενες από τα νότια , μαζί με νοτιάδες και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας. Μέχρι το τέλος του μήνα Νοεμβρίου, γύρω στις 25 θα έχουμε κάποιες κακοκαιρίες ερχόμενες πάλι από τα νότια με νοτιάδες και υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή.
Δεκέμβριος 2014 
Ο μήνας Δεκέμβριος από την αρχή του μέχρι και της 10 θα έχει καλές καιρικές συνθήκες, χωρίς βέβαια αυτές τις ημέρες να λείπει το κρύο. Από τα μέσα του μήνα -γύρω στις 15- αναμένουμε κάποιες κακοκαιρίες, που θα επηρεάσουν πρώτα τα δυτικά και μετέπειτα τα υπόλοιπα τμήματα με ισχυρές  βροχές, αλλά και χιόνια στα ορεινά της Αττικής. Έτσι θα πορευθεί ο καιρός μέχρι και τις 20 περίπου του μήνα. Στις 21 με 22 θα έχουμε μέρες με βελτιωμένο καιρό, δηλαδή με λίγες νεφώσεις με ήλιο κατά περιόδους. Από  τις 24 περίπου μέχρι και το τέλος του μήνα, ο καιρός θα είναι νεφελώδης με κρύο και ψιλόβροχο. 

 Ιανουάριος 2015
Ο Ιανουάριος του 2015 αρχικά θα δείξει ότι θα κινηθεί σε αναμενόμενο πλαίσιο, αλλά θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον αργότερα. Γύρω στις 5 με 7, θα σημειωθούν βροχοπτώσεις που δεν θα μας απασχολήσουν ιδιαίτερα. Στις 12 με 13 του μήνα φαίνεται ότι θα έχουμε γενικά καλές μέρες, αλλά δεν θα κρατήσουν για πολύ. Από τις 16 με 19  (συν, πλην μία ή δυο μέρες) φαίνεται ότι ο Ιανουάριος μας επιφυλάσσει εκπλήξεις, αφού αναμένουμε έκτακτα καιρικά φαινόμενα με πολύ κρύο αλλά και χιόνια μέχρι και στα πεδινά. Από τις16 έως και τις 19 η μεταβολή του σκηνικού του καιρού θα έρθει πρώτα από τα δυτικά, κρύο, βροχές και καταιγίδες που θα δημιουργήσουν προβλήματα. Στις 20 με 23 του μήνα αναμένουμε χιονοπτώσεις και χιονοστρώσεις μέχρι και στο κέντρο της Αθήνας. Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι έντονα. Στις 25 με 28 του μήνα θα έχουμε παγωνιές, αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες, συνέχιση  χιονοπτώσεων στα βόρεια ορεινά με έντονο χαρακτήρα κατά περιόδους. Αρκετό κρύο και κάποια διαστήματα χιονοπτώσεων θα έχουμε και στην Αθήνα αυτές τις ημέρες.  Μετά τις 28 με 29 του μήνα ο καιρός θα παρουσιάσει σημάδια βελτίωσης, αλλά θα συνχίσει το κρύο. 

Φεβρουάριος 2015
Με άστατο καιρό μπαίνει ο μήνας Φεβρουάριος, με αρκετό κρύο, χιόνια στα ορεινά, αλλά και στα πεδινά της Αττικής. Γύρω στις 5 με 8 του μήνα αναμένεται να κορυφωθεί η κακοκαιρία που αναμένουμε από τις αρχές. Έπειτα από τις 10 με 13 του μήνα ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση, με τα χιόνια να εξασθενούν . Θα συνεχιστούν, όμως, οι τοπικές βροχοπτώσεις στην Αττική. Από τις 15 έως και τις 20 περίπου, ο καιρός θα κυλήσει με βροχές, ψυχρές μέρες και χιόνια στα ορεινά. Δεν θα λείψουν βέβαια και τα πολύ μικρά διαστήματα βελτίωσης ιδιαίτερα προς τις 18 με 19 του μήνα. Μετά τις 20 και για το υπόλοιπο του μήνα αναμένουμε σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας και εμφανή βελτίωση του καιρού.

Μάρτιος 2015 
Ο Μάρτιος θα ξεκινήσει με βροχοπτώσεις. Γύρω στις 15 του μήνα αναμένουμε έντονα καιρικά φαινόμενα που θα επηρεάσουν ιδιαίτερα τις δυτικές και βόρειες περιοχές της Αττικής, ενώ στις 19 του μήνα αναμένεται τα φαινόμενα να επεκταθούν και στα κεντρικά και νότια τμήματα δίνοντας έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Μετά τις 20 του μήνα βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και βόρεια τμήματα του νομού, ενώ στα υπόλοιπα ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική βελτίωση με τις βροχές να εξασθενούν και να σταματούν μέχρι και το τέλος του μήνα. 
 

Απρίλιος 2015
Ο Απρίλιος θα ξεκινήσει με ήλιο και λίγα διαστήματα με συννεφιά, περίπου μέχρι και τις 13. Από τις 15 και μετά αναμένεται επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες που θα επηρεάσουν κυρίως τα δυτικά και βόρεια τμήματα. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο αυτό το διάστημα ενώ από τις 20 Απριλίου τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα δυτικά και βόρεια και σταδιακά θα εξασθενίσουν. Από τις 24 μέχρι και το τέλος του μήνα ο καιρός θα είναι καλός με ηλιόλουστες και ζεστές για την εποχή μέρες.
Μάιος 2015
Ο Μάιος θα ξεκινήσει με ηλιόλουστες ημέρες, περίπου  μέχρι και τις 15. Από τις 16 με 17 θα υπάρχει αστάθεια, με σύντομες μπόρες κυρίως στα βόρεια και δυτικά. Από τις 25 και έπειτα ο καιρός θα είναι καλός χωρίς ιδιαίτερο μετεωρολογικό ενδιαφέρον. 
 
Ιούνιος  2015
Ο Ιούνιος θα είναι πολύ ζεστός, με καύσωνα, ιδιαίτερα το διάστημα από τις 16 με 18 του μήνα, μέχρι και το τέλος του. Στα μέσα του μήνα θα έχουμε μελτέμια που θα κάνουν πιο υποφερτή τη θερμοκρασία στα ανατολικά τμήματα, αλλά όχι στα δυτικά και νότια. 
Ιούλιος 2015
Εξαιρετικά ζεστός θα είναι και ο μήνας Ιούλιος , ιδιαίτερα στα μέσα του που θα έχουμε καύσωνα. Καταιγίδες και μπόρες στα ορεινά το διάστημα από τις 17 έως τις 20 του μήνα.  Στα τέλη του μήνα αναμένεται να δροσίσει αισθητά

Δεν υπάρχουν σχόλια: