Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΥΚΛΟ

Προσπαθούν να αναπτύξουν πολεμικό κλίμα

Τεράστια πολεμική έχει αναπτυχθεί από συγκεκριμένο εκκλησιαστικό κέντρο προς τον νεοαφιχθέντα Μητροπολίτη Φωκίδας κ. Θεόκτιστο. Η στάση αυτή φάνηκε καθαρά από την πρώτη μέρα της άφιξής του με την ενθρόνιση, όπου ήταν κάτι παραπάνω από ηχηρή η απουσία πιστών της κεντρικής Φωκίδας.
Αυτή η εχθρική συμπεριφορά συνεχίζεται και κορυφώνεται σταδιακά, προσμετρώντας τη δική του κατανόηση και μεγαλοψυχία ως αδυναμία. Είναι δε, τόσο ανοικτά εχθρική που κάνει πολλούς ιερείς να ισχυρίζονται ότι δεν έχουν ξαναδεί κάτι παρόμοια τα χρόνια που είναι εντός των κόλπων της εκκλησίας. «Δεν βλέπω σχεδόν κανένα από τα γνωστά πρόσωπα που έβλεπα στην εκκλησία κάθε Κυριακή»,
μας λέει ενδεικτικά παλιός ιερέας στην περιοχή.
Ο Μητροπολίτης πάντως δεν δείχνει διαθέσιμος πάντως προς το παρόν να ασχοληθεί με αυτό αδιαφορώντας καθαρά και υποβαθμίζοντας το γεγονός, μια στάση που τους ενοχλεί, τους πολώνει και τους σκληραίνει ακόμη περισσότερο.
Προς το παρόν ο κ. Θεόκτιστος επιθυμεί να γνωρίσει καλά τη Μητρόπολη, την περιοχή, τους ανθρώπους και τα προβλήματα και να σχηματίσει σιγά – σιγά μια ομάδα που θα μπορέσει να λειτουργήσει υποστηρικτικά, όπως γίνεται σε όλες τις Μητροπόλεις. 

Ο «ξένος»

Αυτή η λέξη είναι κοινό γνώρισμα πολλών τοπικών κοινωνιών και κυρίως μικρών για να χαρακτηρίσουν έναν άνθρωπο που είναι μεν Έλληνας πολίτης, αλλά έρχεται από κάπου αλλού. Είναι σαφώς μια μορφή ρατσισμού και μάλιστα άγρια, διότι καλλιεργείται από κάποιους εντέχνως για να προστατευτούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς η συγκεκριμένη λέξη βγαίνει από πολλά στόματα «πιστών;;;» για το νέο Μητροπολίτη Φωκίδας κ. Θεόκτιστο, τον οποίο αμφισβητεί ευρέως συγκεκριμένο κέντρο εντός της εκκλησίας και στέλνει γνωστούς «ταλιμπάν» που είναι επαγγελματίες πιστοί να διακηρύττουν, όχι το λόγο του Θεού, αλλά το λόγο της κακίας και της διχόνοιας.
Δε νομίζω αν είναι κανένας ακόμη να πει με σιγουριά τις πραγματικές προθέσεις του νέου Μητροπολίτη, αλλά θα ήταν καλύτερο, κομψότερο, πιο ευγενικό και σίγουρα πιο πολιτισμένο να του δώσουμε μια ευκαιρία να μας γνωρίσει και να τον γνωρίσουμε!



ΠΗΓΗ.www.orafok.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΟΙ ΣΑΛΩΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΔΕΣΠΟΤΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΝ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΕ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ.ΨΟΦΗΜΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΣΥΜΙΑ ΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΙΔΙΚΑ Η ΦΡΟΥΡΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΔΕΞΙΑΣ.ΧΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΥΡΟΥΛΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΤΗΣ ΤΟΠΟΛΙΑΣ ΛΙΓΟ ,ΝΑ ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ.ΟΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΒΡΕ ΓΜΑΡΙΑ ΞΕΚΑΠΙΣΤΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΟΧΘΗΡΑ.