Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

MΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΗ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ: ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΥΠΟΠΤΟΣ

Αποθήκη με εκρηκτικές ύλες, που θα μπορούσαν να ανατινάξουν μια ολόκληρη πόλη, εντόπισαν χθες εργαζόμενοι της εταιρείας, που εκτελεί έργα αναβάθμισης στις χιονοδρομικές πίστες του Παρνασσού.
Το πρωί, οι αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν ότι μέσα σε αποθήκη, που βρισκόταν στις εγκαταστάσεις ιδιωτικής αθλητικής σχολής στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Παρνασσού, υπήρχαν εκρηκτικά και όταν έφτασαν εκεί εντόπισαν 101 τεμάχια εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, 36 τεμάχια εκρηκτικής ύλης πενταλαστίτης, 3 τυποποιημένες συσκευασίες ακαριαίου πυραγωγού σχοινιού, 5 τεμάχια ακαριαίου πυραγωγού σχοινιού, 10 τεμάχια βραδύκαυστου πυραγωγού σχοινιού, 3 κιβώτια των 100 τεμαχίων έκαστο, με καψύλλια έναυσης, 16 ηλεκτρικοί πυροκροτητές, 6 τεμάχια εκρηκτικής ύλης C4, 2 στρατιωτικοί μηχανισμοί, 3 κιβώτια με (132) διπλούς κοινούς μεταλλικούς πυροκροτητές, 157 κοινοί μονοί μεταλλικοί πυροκροτητές, 65 φυσίγγια των 7,62 mm και 8 κάλυκες των 7,62mm.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί, πρόκειται για αποθήκη, την οποία διατηρούσε ένας εκ των δύο εταίρων της επιχείρησης, που εκμεταλλευόταν τον χώρο,
εταίρος ο οποίος πέθανε τον περασμένο Μάρτιο. Ο αποβιώσας μάλιστα ήταν απόστρατος αξιωματικός, είχε υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις του Στρατού και είχε ειδικότητα στα εκρηκτικά.
Μετά την αποστρατεία του, ο άνδρας εξακολούθησε να παρέχει υπηρεσίες, που είχαν να κάνουν με την ειδικότητά του στον Στρατό, αλλά δεν διευκρινίζεται αν υπήρχαν οι νόμιμες άδειες για την κατοχή του υλικού.
Ο αποβιώσας φέρεται να εργάζονταν, ως πυροδότης – αναγομώτης εκρηκτικών, κυρίως σε χωματουργικές εργασίες και μάλιστα ήταν γνωστό στην περιοχή ότι εργαζόταν στα έργα διαμόρφωσης που γίνονταν στις πίστες χιονοδρομίας, ενώ παράλληλα προσέφερε τις υπηρεσίες του για την εξουδετέρωση χιονοστιβάδων.
Όπως σημειώνεται από την πλευρά της Αστυνομίας, στη συγκεκριμένη αποθήκη δεν βρέθηκαν ίχνη παραβιάσεων, όλα τα εκρηκτικά υλικά ήταν τακτοποιημένα και ο χώρος ασφαλισμένος, στον οποίο μάλιστα -όπως διευκρινίζεται- είχε «αποκλειστική πρόσβαση ο θανών».
Πάντως, ο εντοπισμός της αποθήκης έχει θορυβήσει την περιοχή και με βάση τις καταθέσεις, ουδείς γνώριζε ότι υπήρχε τέτοιος χώρος εκρηκτικών. Στην περιοχή βρίσκονται κλιμάκια της Αστυνομίας για να ερευνήσουν την υπόθεση, ενώ ομάδα πυροτεχνουργών του Στρατού επιμελείται της περισυλλογής των αντικειμένων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: