Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

O ΜΠΟΜΠ Ο ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ..

Νέες επαγγελματικές δραστηριότητες ετοιμάζει ο πρώην Υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης, όχι όμως στην Ελλάδα αλλά στη Μέση Ανατολή. [egiakoumis]

Ο Γιώργος Βουλγαράκης το τελευταίο διάστημα ετοιμάζει με αργά αλλά πολύ σταθερά βήματα το επαγγελματικό του «άνοιγμα» κατ αρχήν στο Ιρακινό Κουρδιστάν, στην περιοχή Ερμπίλ, την οποία πολλοί την χαρακτηρίζουν ως την «Καλιφόρνια της Μεσοποταμίας». Η συγκεκριμένη περιοχή δεν έχει επιλεγεί τυχαία από τον πρώην υπουργό καθώς «κάθεται» πάνω σε κοιτάσματα 45.000.000.000 βαρελιών αργού πετρελαίου, κάτι που την καθιστά αδιαμφισβήτητα «χρυσή».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας, δραστηριοποιείται με την Hellenic Construction Ltd, μία ελληνική εταιρεία η οποία σύμφωνα με την περιγραφή της: «Ξεκινήσαμε το 2013, εισάγοντας στο Κουρδιστάν την ελληνική τεχνογνωσία στην κατασκευή. Μαζί μας είναι αρκετοί Έλληνες μηχανικοί και μάστορες κάθε ειδικότητας και είμαστε πάντα διαθέσιμοι για νέες συνεργασίες».

Παράλληλα, ο Γιώργος Βουλγαράκης δεν σταματά μόνο στον κατασκευαστικό τομέα αλλά και με αυτόν των τροφίμων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ,
ο πρώην υπουργός θέλει να συνεργαστεί με την θυγατρική της βιομηχανίας Κρι-Κρι, η οποία έστησε το πρώτο της εργοστάσιο στην περιοχή.

Epikairo: Σε νέες περιπέτειες λοιπόν ο Μπόμπ ο Βουλγαράκης, ακόμα ένα γνήσιο τέκνο του "υπαρκτού καραμανλισμού". Το πως θα ασκήσει κανείς την επιχειρηματική του ελευθερία είναι δικό του θέμα, αλλά διαβάζοντας το ρεπορτάζ μας δημιουργείται η εξής σκέψη: Τι ήταν τελικά η διακυβέρνηση Καραμανλή; Καταλήγουμε μάλλον στο συμπέρασμα ότι ήταν η μεγαλύτερη μπίζνα της μεταπολίτευσης, όπου πολιτικά πρόσωπα-επιχειρηματίες χρησιμοποίησαν τα δημόσια αξιώματά τους όχι μόνο για προσωπικό πλουτισμό, αλλά και για προώθηση των καθαρά ιδιοτελών τους συμφερόντων. Η περίοδος Καραμανλή δεν θα μείνει στην ιστορία μόνο για τη χρεοκοπία, αλλά και για τη δημιουργία ενός νέου υβριδίου, του "υπουργού-μάνατζερ", ο οποίος έκανε μπίζνες στην πλάτη ενός ολόκληρου λαού. 


Ας μην ξεχνάμε ότι η καταδίκη της περιόδου Καραμανλή δεν ήταν μόνο "λογιστική", αλλά ηθική και πολιτική κι αυτή η καταδίκη οδήγησε τον Καραμανλή στην απόδραση από την εξουσία και στην ήττα της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ με δέκα και πλέον μονάδες και όχι το στρεβλό "λεφτά υπάρχουν". Πολιτική ηθική και αίσθηση του δημοσίου λειτουργήματος δεν υπήρχε σ' αυτούς που μας κυβερνούσαν και έριξαν τη χώρα στα βράχια, όπως ο Βουλγαράκης. Και δεν θα κουραζόμαστε να υπενθυμίζουμε το υπουργικό συμβούλιο της χρεοκοπίας: "Ρουσόπουλος, Παπαθανασίου, Βουλγαράκης, Δούκας, Κοντός, Μπασιάκος, Λιάπης, Στυλιανίδης" και τόσοι μα τόσοι άλλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: