Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

OΙ 17 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Η ΡΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Η Ρωσία έχει κατακλύσει τα πρωτοσέλιδα των περισσοτέρων εφημερίδων τελευταία. Πριν από λίγες ημέρες λόγω των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι. Τώρα, γιατί ο Πούτιν ορέγεται την Κριμαία. Το Business Insider καταγράφει γιατί η Ρωσία είναι πραγματική υπερδύναμη.
Ως η όγδοη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, η Ρωσία δεν μπορεί να αγνοηθεί. Η έκταση των αγωγών της, για παράδειγμα, τα αποθέματα του υψηλού βαθμού εμπλουτισμένου ουρανίου, ή η ραγδαία μείωση του πληθυσμού παίζουν με το μυαλό όλων μας.
Εδώ, έχουμε συγκεντρώσει μερικά από τα πιο βασικά γεγονότα σχετικά με τη Ρωσία.
  • Η Ρωσία έχει την ίδια επιφάνεια με τον Πλούτωνα,
Η επιφάνεια της έκτασης της Ρωσίας είναι 17 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα, σε σύγκριση με τα 16,6 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα του πλανήτη Πλούτωνα.
  • Οι αγωγοί της Ρωσίας θα μπορούσαν να κάνουν τον γύρω της Γης περισσότερες από έξι φορές
Οι αγωγοί της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων των συμπυκνωμάτων, του φυσικού αερίου, του υγραερίου, νερού και πετρελαίου έχουν μάκρος 259.913 χιλιόμετρα. Η περίμετρος της Γης, είναι 40.075 χιλιόμετρα.
  • Η Ρωσία αντιπροσωπεύει το ήμισυ του παγκόσμιου αποθέματος ουρανίου υψηλού εμπλουτισμού
Μια συσκευή που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση των επιπέδων ακτινοβολίας μπροστά από ένα εμπορευματοκιβώτιο με υψηλά εμπλουτισμένο ουράνιο σε πυρηνικό ερευνητικό κέντρο στο Κίεβο.Η Ρωσία έχει 695 τόνους ουρανίου υψηλού εμπλουτισμού (HEU), τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο. Οι ΗΠΑ έχουν το δεύτερο μεγαλύτερο απόθεμα του κόσμου στους 604 τόνους.
  • Ο πληθυσμός της Ρωσίας έχει μειωθεί κατά 6,6 εκατ. από το 1993
Ο πληθυσμός της Ρωσίας ήταν 141.900.000 το 2010 και αναμένεται να μειωθεί κατά 10,7% στα 126,6 εκατομμύρια μέχρι το 2050.
  • Η κατασκευή του δρόμου Adler-Krasnaya Polyana θα είχε κοστίσει λιγότερο αν ήταν στρωμένο εξ ολοκλήρου με φουά γκρα
Φουά γκρα με μουστάρδα.
Κόστισε στη Ρωσία 8.6 δισεκατομμύρια δολάρια για να ανοίξει το δρόμο Adler-Krasnaya Polyana, που ήταν περίπου 30 μίλια σε μήκος. Ο δρόμος Krasnaya Polyana φιλοξένησε πολλά από τα γεγονότα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι.
«Ο ίδιος δρόμος στρωμένος πλήρως με φουά γκρα, για παράδειγμα, και 8,6 εκατοστά σε πάχος,» αναφέρει ο Ben Collins. Αυτό βασίζεται στην τιμή του φουά γκρα στα Carrefour: 88 δολάρια ανά κιλό.
  • Τα αποθέματα φυσικού αερίου της Ρωσίας είναι ισοδύναμα με περίπου 13,2 δισ. πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων
Στα 1.163 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια, η Ρωσία έχει το δεύτερο μεγαλύτερο απόθεμα φυσικού αερίου στον κόσμο. Μια ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα έχει όγκο 88.000 κυβικά πόδια.
  • Η Ρωσία έχει εννέα διαφορετικές ζώνες ώρας, περισσότερες από κάθε άλλη χώρα
Ρωσία είχε 11 ζώνες ώρας, αλλά μειώθηκαν σε 9 το 2010. “Η μικρότερη κλασματική διαίρεση της χώρας θα μας δώσει τη δυνατότητα να επιλύσουμε μια σειρά από θέματα μεταφορών και επικοινωνιών, θα αυξήσει τις δυνατότητες διαχείρισής της και θα ενισχύσει τη θέση της Ρωσίας ως σημαντικό κομμάτι της αλυσίδα της παγκόσμιας υποδομής του κόσμου,” δήλωσε ο Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ κατά εκείνη τη χρονική στιγμή.
  • Η Ρωσία έχει 87 δισεκατομμύρια βαρέλια αποδεδειγμένων αποθεμάτων πετρελαίου. Αρκετά για να διαρκέσουν άλλα 75 χρόνια
Η Ρωσία κατανάλωνε περίπου 3,2 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου την ημέρα το 2012. Σε αυτό το ρυθμό, θα χρειαστούν άλλα 75 χρόνια για να εξαντληθούν τα αποθέματα.
  • Εννέα εκατομμύρια πολίτες λέγεται ότι χρησιμοποιούν το μετρό της Μόσχας κάθε μέρα. Αυτό είναι περισσότερο από το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη μαζί
Ο σταθμός «Park Pobedy» (Πάρκο της Νίκης) είναι ίσως ο βαθύτερος του συστήματος μετρό της Μόσχας, αφού κατεβαίνει 85 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Γης. Και ο σταθμός «Vykhino» είναι ο πιο πολυσύχναστος, στο μετρό της Μόσχας.
  • Το ποσοστό ανθρωποκτονιών στην Ρωσίας είναι το διπλάσιο από την Αμερική
Η Ρωσία έχει ένα ποσοστό ανθρωποκτονιών των 9,7 ανά 100.000, σε σύγκριση με τα 4,7 ανά 100.000 στις ΗΠΑ.
  • Οι Ρώσοι πίνουν σχεδόν τα διπλάσια σφηνάκια την εβδομάδα από τους Αμερικάνους
Οι Ρώσοι πίνουν κατά μέσο όρο 6.3 σφηνάκια την εβδομάδα, σε σύγκριση με 3,3 στις ΗΠΑ, αλλά η Νότια Κορέα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με 13,7 την εβδομάδα
  • Αν σταθείτε στην ακτή της Ρωσίκης λίμνης «Karachay» θα δεχόσασταν 600 Ρέντγκεν ακτινοβολίας, αρκετά για να σκοτώσουν έναν άνθρωπο
Η λίμνη βρίσκεται σε μία από τις μεγαλύτερες πυρηνικές εγκαταστάσεις της Ρωσίας, η οποία κρατήθηκε μυστική μέχρι το 1990. «Το ποτάμι Techa, το οποίο παρείχε νερό στα κοντινά χωριά, ήταν τόσο μολυσμένο, που το 65 τοις εκατό των κατοίκων αρρώστησαν λόγο ακτινοβολίας - οι γιατροί την ονόμασαν “ειδική ασθένεια”, διότι εφ 'όσον η εγκατάσταση ήταν μυστική, δεν τους επιτρέπονταν να αναφέρουν την ακτινοβολία στις διαγνώσεις τους,» γράφει ο Jess Zimmerman στην Grist.
  • Οι 20 πλουσιότεροι άνθρωποι της Ρωσίας έχουν ως καθαρή αξία 227 δισεκατομμύρια δολάρια, περισσότερο από το ΑΕΠ του Πακιστάν
Πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας, Alisher Usmanov. Το Πακιστάν έχει ένα ονομαστικό ΑΕΠ των 215 δισ. δολάριων.
  • Κατά μέσο όρο, οι Ρώσοι πίνουν έξι φορές περισσότερο τσάι ανά άτομο ανά έτος, από τους Αμερικανους
Ρώσοι πίνουν 1,3 λίτρα τσαγιού ανά άτομο ανά έτος, σε σύγκριση με τα 0,3 λίτρα στις ΗΠΑ.
  • Η Λίμνη Βαϊκάλη κατέχει το ένα πέμπτο του φρέσκου νερού στον κόσμο
Λίμνη Βαϊκάλη σε έκταση είναι η μισή της λίμνης Μίτσιγκαν, αλλά είναι πολύ βαθύτερη, στα 5.387 πόδια.
  • Πενήντα-έξι δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν στη Ρωσία από το 1992, και το 64% από αυτούς δολοφονήθηκαν
Οι διαδηλωτές κρατάνε ένα πορτρέτο του ρωσικού πολιτικού δημοσιογράφου Oleg Kashin ο οποίος ξυλοκοπήθηκε μέχρι κατάσταση κώματος από δύο άνδρες. Η Ρωσία είναι η πέμπτη πιο θανατηφόρα θέση για να δουλέψεις ως δημοσιογράφος.
  • Η Ρωσία πούλησε την Αλάσκα στις ΗΠΑ για 7.2 εκατομμύρια δολάρια το 1868
Οι ΗΠΑ πλήρωσαν λιγότερα από 2 σεντ ανά στρέμμα για σχεδόν 600.000 τετραγωνικά μίλια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: