Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΔΩΡΙΔΑ: "ΣΦΑΓΗ" ΣΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΓΩΝΗ - ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Η ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Μ.ΠΛΟΥΜΗ

Στην επιστολή παραίτησης επιτίθεται στον Τάσο Παγώνη που απάντησε … με ειρωνικά χαμόγελα

 Με επιστολή που έστειλε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δωρίδας Θανάση Κοκμοτό και κοινοποίησε στον Δήμαρχο Γιώργο Καπεντζώνη , η δημοτική σύμβουλος Μαρία Πλούμη υπέβαλε σήμερα την παραίτησή της.

Την θέση της στο δημοτικό συμβούλιο παίρνει ο πρώτος επιλαχών του συνδυασμού «ΔΩΡΙΔΑ-Νέα Πνοή» Βαγγέλης Καραϊνδρος , πρώην Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Ευπαλίου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η παραίτησή της , όπως αναφέρει, αφορά λόγους υγείας και γι αυτό απουσίαζε των δημοτικών  συμβουλίων από τον Δεκέμβριο.

Στην επιστολή της επιτίθεται κατά του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης Τάσου Παγώνη , επειδή δεν στηρίζει την υποψηφιότητα του Γιώργου Κουλούλα και πλημμελή άσκηση των καθηκόντων του ως αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης .
Ο ίδιος ο Παγώνης που ρωτήσαμε απάντησε με ένα ειρωνικό χαμόγελο αρκούμενος να σχολιάσει μόνο ότι,
ο καθένας έχει την ιστορία του στη Δωρίδα που οι πολίτες γνωρίζουν καλά.

Κύκλοι όμως που πρόσκεινται στον Τ.Παγώνη σχολίαζαν αρνητικά τα όσα αναφέρει στην επιστολή της η Μ.Πλούμη , επισημαίνοντας , ότι την παραίτησή της έπρεπε να είχε υποβάλει από καιρό αφού όπως λέει ο αρχηγός της δεν ασκούσε σωστά τα αντιπολιτευτικά του καθήκοντα.

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι χθες ο εγγονός της Μ. Πλούμη , Ευάγγελος Κυριακόπουλος , παραιτήθηκε από υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της  ΟΝΝΕΔ Δωρίδας, διαφωνώντας με τις πρακτικές επιλογής ως υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας Γιάννη Ράμμου, από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Μπακογιάννη.

Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης της Μ.Πλούμη όπως μας κοινοποιήθηκε έχει ως εξής :

Κύριε Πρόεδρε,

Τον τελευταίο καιρό τόσο εγώ, όσο και άλλοι συνάδελφοί μου Δημοτικοί Σύμβουλοι του συνδιασμού Δωρίδα – Νέα Πνοή, είμαστε μάρτυρες μιας απαράδεκτης συμπεριφοράς του αρχηγού του συνδιασμού μας και αρχηγού της μείζονας αντιπολίτευσης του Δήμου μας του κ. Αναστασίου Παγώνη, προς τους δημότες που μας τίμησαν με την ψήφο τους.

Η στάση του κ. Παγώνη δεν εκφράζει τις απόψεις και τις αρχές του συνδιασμού μας. Ο κ. Παγώνης που ξέχασε τα αντιπολιτευτικά του καθήκοντα – καθ΄ότι αντιπολίτευση έχει ουσιαστικό θεσμικό ρόλο ελέγχου στην εκάστοτε διοικούσα δημοτική αρχή – και που αμφισβήτησε τον νέο υπόψήφιο Δήμαρχο της παράταξης μας κ. Γεώργιο Κουλούλα, απο προσωπικές φιλοδοξίες και μόνο, προδίδει όλους τους συνδημότες μας, που εδώ και πολλές τετραετίες μας στήριζαν με την ψήφο τους, καθ'ότι έχει χρηματίσει Δήμαρχος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και επι σειρά ετών Δημοτικός Σύμβουλος.

Επειδή δεν είμαι διαθετειμένη να τον ακολουθήσω σε αυτό τον κατήφορο που επέλεξε, σεβόμενη τους δημότες που με τίμησαν με την ψήφο τους και με εξέλεξαν απο το 1987 μέχρι και σήμερα και μάλιστα με σημαντικό αριθμό ψήφων. Με αίσθημα ευθύνης δηλώνω την ανεξαρτητοποίησή μου απο τον συνδιασμό της Δωρίδας – Νέα Πνοή και ταυτόχρονα παραιτούμαι απο την θέση της Δημοτικής Συμβούλου για καθαρά λόγους υγείας, δεδομένου ότι για τους ίδιους λόγους απουσίαζα απο τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Δεκέμβριο μήνα μέχρι και σήμερα, ύστερα από σχετική άδεια – απόφαση του οργάνου αυτού (απόφ. Δ.Σ. 228/2013)

Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους τους συνδημότες που με τίμησαν με την ψήφο τους όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και αυτούς που δεν με ψήφισαν και με αντιμετώπισαν με τον καλό τους λόγο και την γόνιμη κριτική. Επίσης κ. Πρόεδρε θέλω να ευχαριστήσω τόσο εσάς, όσο και τον κ. Δήμαρχο καθώς και όλους τους συναδέλφους μου Δημοτικούς Συμβούλους για την εποικοδομητική συνεργασία, που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια.

Θα είμαι στην διάθεσή σας για ότι με χρειαστείτε για το καλό του Δήμου, των χωριών μας και του τόπου μας. Σας εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο σας και ένα καλλίτερο αύριο στον Δήμο μας.

Κλείνοντας θέλω να δηλώσω οτι θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις την υποψηφιότητα του κ. Γεώργιου Κουλούλα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές της Δωρίδας.

Παρακαλώ κ. Πρόεδρε να ανακοινώσετε την απόφαση μου αυτή στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο.

Με ιδιαίτερη τιμή

ΜΑΡΙΑ ΠΛΟΥΜΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια: