Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

ΓΙΑΤΙ Η «ΕΛΙΑ» ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΙΚΟ ΓΥΡΟΛΟΓΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΝ ΜΠΙΣΤΗ

Φανταστείτε τι υποβιβασμό θα του φέρει η σταυροδοσία το βράδυ των ευρωεκλογών, όπου η "Ελιά", θα εκλέξει μετά βίας έναν ευρωβουλευτή.
Την υποψηφιότητά του στις ευρωεκλογές με τον σχηματισμό «Ελιά-Προοδευτική παράταξη», ανακοίνωσε ο Νίκος Μπίστης. [metarithmisi]
Μιλώντας το πρωί στο Mega, ο κ. Μπίστης είπε ότι «θα είναι υποψήφιος της Ελιάς, μεταξύ άλλων υποψηφίων από τους 58». Ο ίδιος αποκάλυψε πως πριν ξεκινήσουν οι διεργασίες για την Κεντροαριστερά είχε συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ώστε να ενημερώσει τον πρώην πρωθυπουργό για τις προθέσεις του.
«Είχα ενημερώσει αναλυτικά για τις πρωτοβουλίες των 58 και της Ελιάς τον Γιώργο Παπανδρέου», είπε ο κ. Μπίστης. Σε ερώτηση για το τι εισέπραξε από τη συνάντηση απάντησε: «Απεκόμισα μια εντύπωση ευνοϊκή. Πάντως, δεν εισέπραξα καμία κατηγορηματική άρνηση».
Epikairo: Αφού λοιπόν ο Μπίστης επικαλείται τον Παπανδρέου και με αφορμή την ανακοίνωση υποψηφιότητάς του, μπήκαμε στον πειρασμό και ανατρέξαμε στη σταυροδοσία των υποψήφιων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, την Β΄ Αθηνών το 2009 (πατήστε εδώ), όπου ο Μπίστης ήταν και τελευταία φορά υποψήφιος, ενώ δεν παραλείψαμε να δούμε και την εκλογική του επίδοση στις βουλευτικές εκλογές του 2007 (πατήστε εδώ). Αξίζει να σημειωθεί ότι,
σε αμφότερες τις περιπτώσεις ο Μπίστης ήταν υποψήφιος με πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τον Παπανδρέου.

Στις μεν βουλευτικές εκλογές του 2009, ο Μπίστης πήρε 14,448 σταυρούς, καταλαμβάνοντας την 25η θέση μεταξύ των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, όταν το κίνημα ψηφίστηκε από 408.000 ψηφοφόρους και πήρε στην Β' Αθηνών 20 έδρες! Αξίζει να σημειωθεί ότι στις βουλευτικές του 2009 ο Μπίστης κοιτά με τα κυάλια υποψήφιους όπως ο Τζουμάκας (25.424 σταυροί), Μίχο (27.989 σταυροί) και Καστρινάκη (25.004 σταυροί).

Στις δε βουλευτικές του 2007, που το ΠΑΣΟΚ ηττήθηκε από τη ΝΔ, ο Μπίστης είχε καλύτερη εκλογική επίδοση, λαμβάνοντας 15,734, μια χιλιάρα παραπάνω δηλαδή από τις εκλογές του 2009, όπου το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τη ΝΔ με 11 σχεδόν μονάδες! Σε κείνη την εκλογική αναμέτρηση πάνω από τον Μπίστη κατετάγησαν η δημοσιογράφος Κατερίνα Κωλέτση (16,556 σταυροί), ο Χάρης Πασβαντίδης (26.851 σταυροί), ακόμα και το τοτέμ του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ανωμερίτης (21.483 σταυροί).


Συμπέρασμα: Γιατί η «Ελιά» δεν το ξανασκέφτεται να εντάξει στους κόλπους της τον Τζουμάκα, ή τον Μίχο, ή την Κωλέτση ρε αδερφέ; Φανταστείτε ότι με ΠΑΣΟΚ στο Θεό, ο Μπίστης κυμάνθηκε στην μέση του βαθμολογικού πίνακα. Φανταστείτε τι υποβιβασμό θα του φέρει η σταυροδοσία το βράδυ των ευρωεκλογών, όπου η "Ελιά", θα εκλέξει μετά βίας έναν ευρωβουλευτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: