Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

Άμφισσα
10:30 Ο Κρυμμένος Θησαυρός συνεχίζεται με το «Παιχνίδι Πόλεως» και δημιουργικές παρουσιάσεις των παιδιών.
«Η Νύχτα των Στοιχειών»
17:00 Στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Δελφών συγκεντρώνονται μικροί και μεγάλοι, ντύνονται και βάφονται για να πάρουν μέρος στην εκδήλωση της «Νύχτας των Στοιχειών»
20:00 Με πίπιζες και νταούλια ξεκινά η μεγάλη πορεία των μασκαράδων στα στενά της πόλης
20:30 «Η Νύχτα των στοιχειών»
21:00 Πλατεία Λαού, Party «Το καπηλειό του Σκύλου». Η Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Φωκίδας (ΛΕ.Μ.Α.ΦΩ.) με Rock μουσική διάθεση, δωρεάν hot dogs και κρασί προσφέρει και φέτος άφθονο γλέντι.
22:00 Party έξω από το Εικαστικό Εργαστήρι Άμφισσας με τους Dj Δημήτρη Κουτσούμπα και Dj  Lou… Συνδιοργάνωση: Οργανωτική Επιτροπή «Η Νύχτα των Στοιχειών», Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδας, Εικαστικό Εργαστήρι Άμφισσας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στα περίπτερα του Δήμου προσφέρονται παραδοσιακά φαγητά, κρασιά και τσίπουρα.

Ιτέα
Συνεχίζεται το μυστήριο…
του «Μεγάλου Παιχνιδιού» Συμμετέχει η νεολαία της Ιτέας γρίφοι και …..
10.30 μ.μ.“Banda Valeu”  Brazilian beats: bossa nova - Samba Live! Εξαμελή μπάντα αυθεντικής βραζιλιάνικής μουσικής (MolosCafé wineBar)
 

Γαλαξίδιi
20:00 Φωτιά με μουσική και χορό στην πλατεία Μάμα. Διοργάνωση: Τοπική Κοινότητα Γαλαξιδίου
22:00 Βλαχοdisco «Πάρτε τις κουδούνες σας και ελάτε» στο Cafe Αιολίδα
23:00 Party Μασκέ στο πλακόστρωτο του Λιμεναρχείου. Διοργάνωση: Ομάδα εθελοντών Γαλαξιδίου


 Βουνιχώρα
19:00 Αναβίωση Φωτιάς στην κεντρική πλατεία με μπουφέ, τράγο βραστό, πλούσια εδέσματα, μουσική και χορό, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βουνιχώρας «Ο Βλαχοθανάσης» και τον Αθλητικό Σύλλογο «Αναγέννηση».

Πεντεόρια
21:00 Αποκριάτικος χορός στο κατάστημα Πέτρινο Κονάκι. Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Πεντεορίων.

Δελφοί
18:30 Η Δημοτική Ενότητα Δελφών με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Δελφών διοργανώνει πομπή με το τουριστικό τρενάκι και άρματα με συνοδεία μουσικής υπόκρουσης στους κεντρικούς δρόμους των Δελφών. Η πομπή θα καταλήξει στην Πλατεία Λεκαριά όπου θα συνεχιστεί το γλέντι με το γαϊτανάκι και το κάψιμο του Καρνάβαλου. Θα υπάρχει μπυφές με πίτες διαφόρων ειδών και τσίπουρο.

 Γραβιά
16:00 Χορός μεταμφιεσμένων παιδιών και το παραδοσιακό γαϊτανάκι στο χώρο του Συλλόγου γυναικών Μαριολάτας «Βοιόν». Διοργάνωση: Σύλλογος Γυναικών Μαριολάτας «Βοιόν».
Κυριακή 2 Μαρτίου

 Άμφισσα
10:30 Ο Κρυμμένος Θησαυρός συνεχίζεται για 3η και τελευταία μέρα με την παρουσίαση των χορογραφιών των ομάδων και πολλά παιχνίδια.
17:30 Καρναβάλι Άμφισσας στην Πλατεία Ησαϊα. Παρέλαση αρμάτων με γεύση Σαλωνίτικου Κομιτάτου, Καύση Καρνάβαλου. Χοροί γύρω από τις φωτιές, ανακοίνωση αποτελεσμάτων του Κρυμμένου Θησαυρού και απονομές βραβείων στις νικήτριες ομάδες.

Ιτέα
11.00 π.μ. Πρωί χοροί
1.30 μ.μ. Έναρξη παρασκευής «Κολοχαλβά» για ρεκόρ …μέτρων…
5.00-5.30μ.μ. Παρουσίαση χορευτικών των  καρναβαλικών ομάδων Σερβίρισμα Νεραντζιού  και «Κολοχαλβά»
6.00 μ.μ.  απονομή βραβείων Μεγάλου Παιχνιδιού
7.30μ.μ.Άναμμα Φωτιάς (πίτες και κρασί…. Δωρεάν )
9.00 μ.μ. και μετά…πάρτυ μασκέ Ζωντανή Μουσική με το συγκρότημα «ΡεμπέτΑσκέρ»  Café – barMostra (Είσοδος ελεύθερη)
9:30μ.μ. carnival party Friends Café

Γαλαξίδι
11:00 – 22:00 Party Σεξ – Ιατρείο για μικρά και μεγάλα ζώα στην Πλατεία Μάμα από την Ομάδα Εθελοντών Γαλαξιδίου
12:00 Ταραμοκατάσταση και χορευτικά Latin στην Πλατεία Μάμα. Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλαξιδίου.
22:00 Παρέλαση οχημάτων και αρμάτων με αυτοσχέδιες σάτιρες. Διοργάνωση: Ομάδα Νέων Γαλαξιδίου.
22:00 Συναπάντημα Μασκαράδων στο Café Αιολίδα.
23:00 Αποκριάτικο Party στην Πλατεία Ηρώων (Μανουσάκια), Διοργάνωση: Ομάδα Εθελοντών Γαλαξιδίου.

 Βουνιχώρα
11:00 Μασκαρεμένοι, Αναβίωση στο Μυωνικό Καρναβάλι στην Κεντρική Πλατεία, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βουνιχώρας «Ο Βλαχοθανάσης» και τον Αθλητικό Σύλλογο «Αναγέννηση».
21:00 Χοροεσπερίδα στην Κοινοτική αίθουσα με ζωντανή λαϊκοδημοτική ορχήστρα και πλούσιο μενού, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βουνιχώρας «Ο Βλαχοθανάσης» και τον Αθλητικό Σύλλογο «Αναγέννηση».

Άγιοι Πάντες
19:00 Φωτιά με μουσική και πολύ χορό στην Παραλία Αγίων Πάντων. Διοργάνωση: Τοπική Κοινότητα Αγίων Πάντων.

 Μαριολάτα
11:00 Αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου για την φασολάδα στη Μαριολάτα. Διοργάνωση: Σύλλογος Γυναικών Μαριολάτας «Βοιόν».


Καθαρά Δευτέρα 3 Μαρτίου

Τοπική Κοινότητα Γαλαξιδίου
11:00 -22:00 Party Σεξ – Ιατρείο για μικρά και μεγάλα ζώα στην Πλατεία Μάμα από την Ομάδα Εθελοντών Γαλαξιδίου
14:30 Αλευρομουτζούρωμα

Ιτέα
11.00 π.μ. Κούλουμα   Πολιτιστικός Όμιλος Δεσμός  - Δ.Ε. Ιτέας  (νηστήσιμα, κρασί, λαγάνες ….. Δωρεάν)

Δελφοί
10: 00 Πέταγμα Χαρταετού στη θέση «Αλώνια» από τα παιδιά του Δημοτικού και του Γυμνασίου Δελφών. Ακολουθεί πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα στην Πλατεία του ξενοδοχείου «Βούζας» (είσοδος χωριού) όπου θα γιορταστούν τα Κούλουμα με το βράσιμο παραδοσιακής φασολάδας και πλούσιο μπουφέ με Σαρακοστιανά.


 Γραβιά
12:00 Η παραδοσιακή φασολάδα μοιράζεται στην πλατεία της Γραβιάς με συνοδεία παραδοσιακής μουσικής και χορών. Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Γραβιάς και Τοπική Κοινότητα Γραβιάς.
12:00 Αποκριάτικο γλέντι στην Πλατεία Καστελλίων με παραδοσιακή φασολάδα και πλούσια σαρακοστιανά εδέσματα. Διοργάνωση: Σύλλογος Γυναικών, Πολιτιστικός Σύλλογος Καστελλίων και Τοπική Κοινότητα Καστελλίων.
12:00 Διοργάνωση παραδοσιακής φασολάδας, λοιπών σαρακοστιανών εδεσμάτων και άφθονου κρασιού με συνοδεία παραδοσιακής μουσικής από το Σύλλογο Γυναικών Μαριολάτας «Βοιόν» και την Τοπική Κοινότητα Μαριολάτας.
12:0 Η παραδοσιακή φασολάδα μοιράζεται στην Πλατεία Καλοσκοπής. Διοργάνωση: Αθλητικός Όμιλος Καλοσκοπής «Άγγελος Σίμος», Σύνδεσμος Καλοσκοπιτών Παρνασσίδας «Η Αγίας Τριάδα» και Τοπική Κοινότητα Καλοσκοπής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: