Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟΥ: ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΤΟ ΚΕΛΙ

Απαρηγόρητη είναι η οικογένεια του άτυχου υπαρχιφύλακα (ήταν παντρεμένος με 2 παιδιά), η οποία παραμένει στο νοσοκομείο Άμφισσας, μην μπορώντας να πιστέψει πως ο άνθρωπός τους χάθηκε έτσι ξαφνικά.

Στις φυλακές Μαλανδρίνου γίνεται έρευνα για το περιστατικό με επικεφαλής εισαγγελικό λειτουργό, ενώ, από την πλευρά του, το υπουργείο Δικαιοσύνης, που περιμένει την έκθεση, δεν θέλει να συνδέσει το τραγικό περιστατικό με την αναστάτωση που επικρατεί σε όλες τις φυλακές της χώρας με αφορμή τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό και μιλούν για μεμονωμένο περιστατικό.

«Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή μου στην οικογένεια του Υπαρχιφύλακα του Καταστήματος Κράτησης Μαλανδρίνου, Γεωργίου Τσιρώνη, ο οποίος δολοφονήθηκε αποτρόπαια σε ώρα καθήκοντος» επεσήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και πρόσθεσε:
«Η Ελληνική Πολιτεία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να υπονομεύσει την αντεγκληματική πολιτική της. Το Κράτος Δικαίου θα λειτουργήσει και οι πολίτες θα αισθάνονται ότι ζουν σε ασφαλή και ευνομούμενη χώρα. Συνεπώς, χωρίς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, στοχεύουμε στην εμπέδωση της νομιμότητας, στην ασφάλεια των πολιτών και στην προστασία της ακεραιότητας του προσωπικού των φυλακών».

Πως έγινε το φονικό

Ο 42χρονος Αλβανός βαρυποινίτης είχε στήσει καρτέρι θανάτου στον άτυχο υπαρχιφύλακα.

Ήταν περίπου 12.30 μετά το μεσημέρι όταν οι κρατούμενοι επέστρεφαν στα κελιά τους. Ο 42χρονος Αλβανός άφηνε τους άλλους κρατούμενους να προχωρούν και έμεινε στο τέλος με τον 46χρονο υπαρχιφύλακα Γιώργο Τσιρώνη, ο οποίος ήταν μόνος του εκείνη τη στιγμή.

Πριν ο άτυχος 46χρονος προλάβει να κλειδώσει την πόρτα, ο Αλβανός βαρυποινίτης με αυτοσχέδιο μαχαίρι του επιτέθηκε με μανία και του έκοψε την καρωτίδα. Στόχος του ήταν ξεκάθαρα να σκοτώσει.

Τι βρέθηκε στο κελί του

Σε έρευνα στο κελί του, η αστυνομία -σύμφωνα με τον Alpha- ανακάλυψε ένα τετράδιο στο οποίο ο Αλβανός δολοφόνος είχε γράψει κάτι σαν σημείωμα.

Σε αυτό έγραψε ότι είναι ζήτημα τιμής ο σεβασμός στους μεγαλύτερους και πως επειδή δεν τον αφήνουν να πάει να δει τη μητέρα του, που είναι στην Ιταλία και κινδυνεύει η ζωή της, είναι αποφασισμένος να σκοτώσει κάποιον.

Το προφίλ του δράστη

Ο δράστης είναι αλβανικής καταγωγής και ηλικίας 42 ετών, γεννήθηκε το 1972.

Είχε καταδικαστεί πριν χρόνια σε 20ετή κάθειρξη και 6μηνη φυλάκιση για ένοπλη ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: