Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ

Μεγάλη «ήττα» γεύτηκε ο απερχόμενος πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου της Αθήνας Γιάννης Αδαμόπουλος, από τον αντίπαλό του και για πρώτη φορά υποψήφιο για την προεδρία του ΔΣΑ, Βασίλη Αλεξανδρή.
Στον δεύτερο γύρο των εκλογών που συνεχίστηκε σήμερα, οι δικηγόροι έδειξαν την έμπρακτη δυσαρέσκειά τους στο πρόσωπο του Γιάννη Αδαμόπουλου, ο οποίος εάν και υπήρξε έντονα αντι-μνημονιακός, στηρίχθηκε από την Νέα Δημοκρατία, αλλά έχασε την μάχη....
Ο Βασίλης Αλεξανδρής, ο οποίος κατήλθε στις εκλογές χωρίς χρίσμα, αλλά έχοντας την στήριξη συνδυασμών από διάφορους πολιτικούς χώρους (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ακόμη και από υποψήφιο που προέρχεται από την Νέα Δημοκρατία) κέρδισε την προεδρία με ποσοστό 70,67% έναντι 29,33% που απέσπασε ο Γιάννης Αδαμόπουλος. Μιλώντας με αριθμούς, από τους 9.065 ψηφοφόρους,
οι 5.755 έδειξαν την στήριξή τους στον νέο πρόεδρο, ενώ τον απερχόμενο ψήφισαν μόλις 2.388 δικηγόροι.
Η διαφορά των δύο αντιπάλων είναι ίσως η μεγαλύτερη διαφορά που έχει καταγραφεί σε δικηγορικές εκλογές, καταδεικνύοντας ότι αυτό που ενδιαφέρει είναι όχι οι κομματικές ταμπέλες αλλά η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κάθε κλάδος, και δη αυτός των δικηγόρων.
" Το αποτέλεσμα δεν αποτελεί έπαθλο για κανένα κομματικό σχηματισμό. Θα περιφρουρήσουμε με κάθε τρόπο την αυτοτέλειά μας. Θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας, να αυξήσουμε το κύρος μας και να καθιερώσουμε την αξιοπρέπειά μας. Την απόφαση αυτή θα την πάρουμε και θα την υλοποιήσουμε όλοι μαζί. Χωρίς διαχωρισμούς" είπε αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο Β. Αλεξανδρής, δείχνοντας για μία ακόμη φορά διάθεση συλλογικότητας και συνεργασίας με όλες τις παρατάξεις.
Ο Γιάννης Αδαμόπουλος, αφού συνεχάρη τον νέο πρόεδρο, μίλησε για προσωπικά λάθη, επιχείρησε όμως να ρίξει και μερίδιο της ευθύνης στην δεδομένη χρονική συγκυρία. "Το σημερινό αποτέλεσμα είναι ασφαλώς απόρροια των δικών μας λαθών, για τα οποία αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη. Είναι όμως και προιόν ευρύτερων κοινωνικοπολιτικών συσχετισμών και συνθηκών που ξέφυγαν των επιλογών μας και της δικής μας σφαίρας επιρροής".

Φωτογραφία Eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια: