Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΡΑΖ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ. ΣΤΗΝ Α΄ Η ΓΡΑΒΙΑ.

Ούτε αυτή την αγωνιστική μπόρεσε να κερδίσει ο Αμφισσαϊκός και έπεσε στην τρίτη θέση. Δεύτερος ο Κρισσαίος πλέον πέντε βαθμούς από την κορυφή. Αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρωτιά ο Αστέρας τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος.
Άλλη μία ισοπαλία παραχώρησε ο Αμφισσαϊκός το απόγευμα το Σαββάτου, αυτή την φορά στην έδρα του με αντίπαλο την Οιάνθη. Η ομάδα από το Γαλαξείδι αν και τελευταία δεν έχει καλά αποτελέσματα και δέχεται εύκολα γκολ, έκανε την ζημιά στον Αμφισσαϊκό. Οι αμφισσείς ήταν μεν καλύτεροι και με περισσότερες ευκαιρίες από τους αντιπάλους αλλά όχι αποτελεσματικοί. Οι παίκτες της Οιάνθης,
αντίθετα, μπόρεσαν να αξιοποιήσουν μία από τις λίγες ευκαιρίες που είχαν ενώ και η άμυνά τους λειτούργησε πολύ καλύτερα από προηγούμενα παιχνίδια με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να μοιραστούν από έναν βαθμό. Αποτέλεσμα που δεν βολεύει καθόλου τον Αμφισσαϊκό αφού απομακρύνθηκε κι άλλο από την κορυφή και στις δύο επόμενες αγωνιστικές έχει δύο ντέρμπι, με Δωριείς στην Μανάγουλη και Αστέρα στην έδρα του που πρέπει να κερδίσει αν θέλει να έχει ελπίδες για την πρωτιά.

Στους κερδισμένους της αγωνιστικής ο Κρισσαίος. Συνέτριψε με 6-0 τον Διαγόρα Πολυδρόσου που για ακόμη μία φορά είχε ελλείψεις. Ο αγώνας δεν αντέχει σε κριτική, όπως φαίνεται και από το τελικό σκορ. Ήταν ένας επιθετικός μονόλογος του Κρισσαίου που θα μπορούσε να έχεχι πετύχει και άλλα τέρματα ενώ ο Διαγόρας δεν έδειξε σε κανένα σημείο ότι μπορούσε να αντιδράσει. Η ομάδα του Πολυδρόσου, παρά την ήττα της, εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή της αφού είναι δώδεκα βαθμούς πάνω από την προτελευταία Ακαδημία. Ο Κρισσαίος παρέμεινε σε απόσταση πέντε βαθμών από τον πρώτο Αστέρα και διατηρεί κάποιες ελπίδες για κάτι καλύτερο.

Ο Ησαΐας ήταν αδιάφορος, η Ακαδημία ήθελε μόνο νίκη για να μπορεί να ελπίζει αλλά για ακόμη μία φορά δεν τα κατάφερε. Και οι δύο ομάδες έχουν πρόβλημα στο σκοράρισμα και λογικά αναμενόταν ένας αγώνας με λίγα τέρματα. Η Ακαδημία καιγόταν για βαθμούς και προσπάθησε από την αρχή να παίξει επιθετικά για να πάρει το τρίποντο. Μπόρεσε μεν να πετύχει ένα τέρμα, αλλά τα κενά που άφησε στην άμυνα δεν τα άφησαν ανεκμετάλλευτα ο παίκτες του Ησαΐα που σκόραραν δύο φορές και πρόσθεσαν τρεις πόντους στο ενεργητικό τους. Η Ακαφημία, που μέχρι τώρα έχει μόλις μία νίκη απέναντι στον Αετό, έχει πλέον μόνο μαθηματικές ελπίδες σωτηρίας αγού απέχει δέκα βαθμούς από την Τλοφώνα-Ερατεινή. Ο Ησαΐας παίζει για το γόητρο του αφού έχει σωθεί εδώ και καιρό.

Στους αγώνες της Κυριακής ο πρωτοπόρος Αστέρας πέτυχε ακόμη μία νίκη απέναντι στην αδύναμη Τολοφώνα-Ερατεινή, στο γήπεδο του Γαλαξειδίου, και έμεινε στην κορυφή διευρύνοντας και την διαφορά από τους διώκτες του. Χωρίς να ανεβάσουν στροφές οι παίκτες του Αστέρα, πέτυχαν τρία τέρματα και πέρασαν ένα εύκολο απόγευμα. Η δυναμική της ομάδας από την Δωρίδα δεν προμήνυε κάτι διαφορετικό. Κατάφερε πάντως να πετύχει το γκολ της τιμής σε μία από τις λίγες καλές στιγμές της. Ο Αστέρας πήρε ακόμη μία νικη και σε συνδιασμό με την ισοπαλία του Αμφισσαϊκού ξέφυγε με πέντε πόντους και πλέον έχει λιγότερο άγχος ενόψει του δύσκολου προγράμματος των τελευταίων αγωνιστικών που έχει να αντιμετωπίσει Γλυφάδα, Αμφισσαϊκό και Δωριείς.

Το ντέρμπι της αγωνιστικής είχε δωρικό χρώμα και ήταν ο αγώνας μεταξύ Γλυφάδας και Δωριέων. Τυπικά γηπεδούχος στην κοινή έδρα τους στα Μαλάματα η Γλυφάδα. Παρόλα αυτά είδαμε το ίσιο έργο με τον αγώνα του πρώτου γύρου. Δύο ομάδες που ήθελαν την νίκη αλλά πρόσεχαν και στα μετόπισθεν. Πιο δουλεμένη ομάδα όμως οι Δωριείς με καλύτερη κυκλοφορία και μεγαλύτερες αντοχές, παραβίασε την εστία της Γλυφάδας δύο φορές και πήρε την νίκη. Η Γλυφάδα έμεινε δέκα βαθμούς πίσω από την κορυφή και θα αρκεστεί στην πολύ καλή φετινή πορεία της ειδικά μέχρι τα μέσα του δευτέρου γύρου. Οι Δωριείς τρεις βαθμούς πιο πάνω, αν και η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, μάλλον δεν προλαβαίνουν.

Το εύκολο τρίποντο της εβδομάδας το πήρε ο Απόλλωνας Ευπαλίου.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα

Αμφισσαϊκός - Οιάνθη Γαλαξειδίου
1-1
Κρισσαίος Χρισσού - Διαγόρας Πολυδρόσου
6-0
Ησαΐας Δεσφίνας - Ακαδημία Άμφισσας
2-1
Ένωση Γλυφάδας - Δωριείς Μανάγουλης
0-2
Τολοφώνα Ερατεινή - Αστέρας Ιτέας
1-3
Αετός Λιδωρικίου - Απόλλων Ευπαλίου
0-3α.α.

Η βαθμολογία (σε 18 αγώνες)

τέρματα
βαθμοί
Αστέρας Ιτέας
66-18
46
Κρισσαίος Χρισσού
51-21
41
Αμφισσαϊκός
40-22
40
Δωριείς Μανάγουλης
42-19
39
Ένωση Γλυφάδας
50-22
36
Απόλλων Ευπαλίου
36-26
30
Ησαΐας Δεσφίνας
23-25
23
Οιάνθη Γαλαξειδίου
31-41
22
Διαγόρας Πολυδρόσου
25-48
17
Τολοφώνα-Ερατεινή
19-50
15
Ακαδημία Άμφισσας
17-54
5
Αετός Λιδωρικίου
9-64
0

Η επόμενη αγωνιστική
Τολοφώνα Ερατεινή - Ησαΐας Δεσφίνας
(γήπ. Γαλαξειδίου)
Ακαδημία Άμφισσας - Κρισσαίος Χρισσού
(γήπ. ΕΠΣ Φωκίδας)
Δωριείς Μανάγουλης - Αμφισσαϊκός
(γήπ. Μαλαμάτων)
Αστέρας Ιτέας - Ένωση Γλυφάδας
(γήπ. Δημ. Ιτέας)
Απόλλων Ευπαλίου - Οιάνθη Γαλαξειδίου
(γήπ. Μαλαμάτων)
Διαγόρας Πολυδρόσου - Αετός Λιδωρικίου
(3-0 α.α.)

Στην Β΄ κατηγορία το απόγευμα του Σαββάτου έγινε γνωστή η ομάδα που θα ακολουθήσει τον Δωρικό στην πρώτη κατηγορία. Όπως εξελίχθηκε το πρωτάθλημα, οι δύο ομάδες από την Δωρίδα, Δωρικός Μαλ. και Ηρακλής Μον., θα ήταν οι ρυθμιστές της δεύτερης προνομιούχου θέσης. Τελικά ηττήθηκαν και οι δύο στις αυτή και την προηγούμενη εβδομάδα από τους δύο διεκδικητές της ανόδου, Ανδρούτσο Γρ. και Ολυμπιακό Κ. με αποτέλεσμα να μην αλλάξει κάτι στην τελική κατάταξη.

Ο Δωρικός γνώρισε και πάλι την ήττα εκτός έδρας, αυτή την φορά στην Γραβιά από τον Ανδρούτσο με το ίδιο σκορ όπως και από τον Ολυμπιακό Κ., δηλαδή με 2-1. Ο Ολυμπιακός από την άλλη έκανε το χρέος του κερδίζοντας τον αδιάφορο Ηρακλή στο Μοναστηράκι, αλλά τα νέα που ήρθαν από τον άλλο αγώνα δεν του επέτρεψαν να χαρεί.

Την επόμενη σεζόν θα αγωνίζονται στην πρώτη κατηγορία Δωρικός και Ανδρούτσος. Ο Ολυμπιακός έχει κάποιες ελπίδες εάν δεν δηλώσει συμμετοχή κάποια από τις ομάδες που θα παραμείνει στην Α΄ κατηγορία, υπάρχει όμως και το σενάριο να υπάρξει μόνο μία κατηγορία αφού οι ομάδες της ΕΠΣ έχουν μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια.
Συνοπτικά τα αποτελέσματα
Ανδρούτσος Γραβιάς - Δωρικός Μαλαμάτων
2-1
Ηρακλής Μοναστηρακίου - Ολυμπιακός Κίρρας
2-4

Η βαθμολογία (τελική)

τέρματα
βαθμοί
Δωρικός Μαλαμάτων
35-19
26
Ανδρούτσος Γραβιάς
29-30
26
Ολυμπιακός Κίρρας
37-25
25
Ηρακλής Μοναστηρακίου
20-36
9
ΑΟ Σάλωνα
8-19
5

Πηγη. amfissaface.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: