Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

ΕΙΚΟΣΙΠΕΝΤΕ ΧΩΡΕΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΠΙΔΑ

Συμπληρώνονται 9 μέρες από την εξαφάνιση - Μόλις σήμερα η Μαλαισία ζήτησε στοιχεία από τα ραντάρ της γειτονικής Ινδονησίας - Ελληνικό πλοίο αναζητά... μια βαλίτσα στον Κόλπο της Μάλακα

article13204_w_hr
Σχεδόν 9 μέρες έχουν περάσει από την εξαφάνιση του Boeing της Malaysian Arilines και οι έρευνες βρίσκονται ακόμη στο μηδέν. Οι επιχειρήσεις αναζήτησης με τη συμμετοχή 25 κρατών επεκτείνονται τώρα σε αχανείς θαλάσσιες εκτάσεις και στα εδάφη 11 χωρών από την Κασπία Θάλασσα στην κεντρική Ασία μέχρι την Ινδονησία.
Η Αυστραλία ανακοίνωσε ότι θα ερευνήσει από αέρος την περιοχή βορείως και δυτικά των νησιών Κόκος στη μέση του Ινδικού Ωκεανού, ανάμεσα στην Αυστραλία και τη Σρι Λάνκα.
Ολιγωρία και σπασμωδικές κινήσεις
Κάθε μέρα που περνά,
προκύπτουν συνεχώς νέα στοιχεία που δείχνουν την ολιγωρία των αρχών της Μαλαισίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις σήμερα οι αρχές ζήτησαν από την κυβέρνηση της Ινδονησίας να διαθέσει στοιχεία από τα δικά της ραντάρ και να επιτρέψει την έρευνα της θαλάσσιας επικράτειάς της. Επίσης σήμερα ζητήθηκαν στοιχεία από δορυφόρους των ΗΠΑ της Κίνας, της Γαλλίας και άλλων χωρών.
Ορισμένες χώρες δεν έδωσαν στοιχεία για επιβάτες υπηκόους τους
Η αστυνομία αποκάλυψε σήμερα ότι ενώ είχε ζητήσει πληροφορίες για τους επιβάτες όλων των εθνικοτήτων από τις χώρες καταγωγής τους, ορισμένα κράτη δεν ανταποκρίθηκαν στην έκκληση. Παράλληλα εξετάζεται ο προσομοιωτής πτήσης που είχε στο σπίτι του ο 53χρονος πιλότος, αλλά την ίδια στιγμή στελέχη της αστυνομίας διαρρέουν ότι ο κυβερνήτης δεν είχε απολύτως καμία ανάμειξη με ακραίες οργανώσεις.
Ο υπουργός μεταφορών της Μαλαισίας δήλωσε ότι ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του Boeing δεν ζήτησαν να αναλάβουν από κοινού τη μοιραία πτήση, διαψεύδοντας εμμέσως την πιθανότητα οι δύο να συνωμότησαν με στόχο την κατάληψη του αεροσκάφους.Επίσης ανακρίνονται οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας που είχαν βάρδια το βράδυ της εξαφάνισης, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα για το αν έως τώρα είχαν καταθέσει στις αρχές.
Ελληνικό πλοίο αναζητά... μια βαλίτσα στον Κόλπο της Μάλακα
Εν πλω προς σε θαλάσσια περιοχή στα Στενά της Μάλακα βρίσκεται το ελληνικών συμφερόντων πλοίο ELKA Athina μετά από σήμα που πήρε από τον θάλαμο επιχειρήσεων της Ινδονησίας για πιθανή ύπαρξη αντικειμένων και συγκεκριμένα βαλιτσών.
Το πετροχημικό τάνκερ συμφερόντων της ναυτιλιακής Καρνέζη πλέει στα Στενά της Μάλακα, βόρεια της Σουμάτρας. Ανώτατες πηγές του Λιμενικού είπαν στο theToc.gr ότι όλα άρχισαν όταν οι αρχές της Ινδονησίας έστειλαν σήμα ότι έχει εντοπιστεί μια μαύρη βαλίτσα που βρίσκεται στην περιοχή πορείας του πλοίου. Το πρόβλημα είναι ότι το ελληνόκτητο τάνκερ θα φτάσει στην περιοχή όταν θα είναι νύχτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: