Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Ο ΚΙΣΕΛΕΦ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΛΕΘΡΟ ΤΙΣ ΗΠΑ

Πυρηνική απειλή κατά των ΗΠΑ, διά στόματος Κισέλεφ - Εκανε εκπομπή στην κρατική ρωσική τηλεόραση με φόντο ένα σύννεφο σαν μανιτάρι μετά από πυρηνική έκρηξη - Προκάλεσε ανησυχία στην Ουκρανία
Η εβδομαδιαία του εκπομπή, η οποία εκπέμπει τις θέσεις του Κρεμλίνου για τη διεθνή πολιτική, είχε ως κεντρικό θέμα την καταδίκη του δημοψηφίσματος για ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η τοποθέτηση του Ρώσου δημοσιογράφου για τις πυρηνικές δυνατότητες της Μόσχας ήρθε μετά τις προειδοποιήσεις για κυρώσεις των ΗΠΑ, προς τη Ρωσία, ελέω δημοψηφίσματος.
Ο «μύθος» της αντικειμενικότητας
«Η αντικειμενικότητα είναι ένας μύθος που θέλουν να μας επιβάλουν. Η συντακτική πολιτική πρέπει να συνδέεται με την αγάπη για τη Ρωσία», είχε πει ο Κισέλεφ κατά την ανάληψη των καθηκόντων του.
Ο πόλεμος προπαγάνδας καλά κρατεί από τότε που ξεκίνησε η κρίση στην Ουκρανία με τις ειδήσεις στη Ρωσία να θυμίζουν σε κάποιες περιπτώσεις σοβιετική εποχή.
Ο Κισελιόφ δεν προκαλεί πρώτη φορά με τις τοποθετήσεις του,
καθώς έχει μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που ήθελε να απαγορευτεί στους ομοφυλόφιλους να δίνουν αίμα.
Ανησυχία στην Ουκρανία
Οσα είπε στην εκπομπή του πάντως για τις ουκρανικές αρχές, που δεν μπορούν να διατηρήσουν το νόμο και την τάξη, προκάλεσαν ανησυχία στο Κίεβο. Η Ουκρανία φοβάται πως η Μόσχα θα μπορούσε να στείλει στρατεύματα στην ανατολική Ουκρανία , μετά από ψηφοφορία στο ρωσικό κοινοβούλιο που επιτρέπει να χρησιμοποιηθούν οι ένοπλες δυνάμεις, εάν κριθεί ότι έχουν ανάγκη προστασίας οι ρωσικής καταγωγής πολίτες στην Ουκρανία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: