Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ. ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΜΕ ΑΣΧΕΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

listalagkarnd.png





Bλέποντας κανείς το πρωτοσέλιδο της xθεσινής Ελευθεροτυπίας, εύκολα βγάζει το συμπέρασμα ότι η χρήση της λίστας Λαγκάρντ φέρνει αποτελέσματα. Στη σελίδα 3, το ολοσέλιδο ρεπορτάζ του Γιάννη Ντάσκα θα μπορούσε να είναι αποκαλυπτικό, αν βέβαια είχε κάποια σχέση με την αλήθεια...


la03.png

Aυτή είναι η επικεφαλίδα και αυτή είναι η αρχή του παραμυθιού:

la08.png

Η αλήθεια είναι ότι η απόφαση του κακουργιοδικείου Θεσνικης έχει να κάνει με τη γνωστή υπόθεση παράνομης επιστροφής ΦΠΑ που είδε το φως της δημοσιότητας προ 15ετίας [tanea]

Πρόκειται για ένα πρωτοσέλιδο και ένα ρεπορτάζ που συνιστά τουλάχιστον κοροϊδία προς τους αναγνώστες της ιστορικής εφημερίδας.

Ποιος όμως ο λόγος που συνδέουν την υπόθεση Λαγκάρντ με μία τυχαία παλιά υπόθεση; Τι θέλουν να αποδείξουν; -Προφανώς ότι υπάρχει η δυνατότητα αξιοποίησης της λίστας Λαγκάρντ και αυτή δεν έγινε ποτέ.

Αλήθεια, ποιος έφερε τη λίστα Λαγκάρντ προς αξιοποίηση στη χώρα; Μήπως η εφημερίδα Ελευθεροτυπία ή η εφημερίδα το Πρώτο Θέμα με δημοσιεύματά τους; -Τη λίστα Λαγκάρντ έφερε στην Ελλάδα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος εξήγησε πολλάκις ότι αποτελούσε εμπιστευτικό έγγραφο που προέκυψε από υποκλοπή και η αξιοποίησή της βασιζόταν σε λεπτούς μυστικούς χειρισμούς.

Είχε άδικο;  -Όχι. 4 χρόνια μετά, ουδείς Υπουργός Οικονομικών εισέπραξε έστω και 1 ευρώ από τη συγκεκριμένη λίστα.

Ποιος οι πραγματικοί λόγοι μη αξιοποίησης της λίστας; -Καταρχήν, η απόκρυψης της λίστας επί 16 ολόκληρους μήνες από τον Βενιζέλο ο οποίος πήρε περιουσιακό στοιχείο του κράτους και το έβαλε στο συρτάρι του. Κατά δεύτερον, ο τρόπος δημοσιοποίησης της λίστας που πια καθιστά αδύνατη τη χρήση της καθώς συνιστά προϊόν υποκλοπής και δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσημα σε κανένα ελληνικό και ευρωπαϊκό δικαστήριο. 

Κι όμως, η καθοδηγούμενη πληροφόρηση οδήγησε τον κόσμο να πιστέψει ότι ο άνθρωπος που έφερε τη λίστα στην Ελλάδα θα πρέπει να οδηγηθεί σε ειδικό δικαστήριο και να τιμωρηθεί για πράξεις τις οποίες ουδέποτε έχει διαπράξει. 

Αυτό πρέπει να αλλάξει· ο κόσμος πρέπει επιτέλους να μάθει την αλήθεια. Να γνωρίζει ποιοι πραγματικά ενδιαφέρθηκαν για την πάταξη της φοροδιαφυγής και ποιοι για τη συγκάλυψή της. Όχι στον αέρα, με ονόματα και στοιχεία, διότι κάποιοι άνθρωποι, σήμερα, πληρώνουν το κόστος της επιλογής να υπερασπιστούν τον ελληνικό λαό και κάποιοι άλλοι απολαμβάνουν την ασυλία των παρανομιών τους εις βάρος του. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: