Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΜΠΡΗΣΤΩΝ - ΎΒΡΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ #ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Υπάρχουν κάποια πράγματα που ξεχειλίζουν το ποτήρι.
Που σπάνε και την τελευταία κλωστή ανοχής.
Ο κύριος που βλέπετε…
 … ήταν Υπουργός Οικονομικών όταν, στο σχεδιάγραμμά μας, οι δύο μπλε γραμμούλες που βλέπετε παρακάτω (δαπάνες και έσοδα) σχημάτισαν το μεγαλύτερο άνοιγμα – έλλειμμα στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας...




Untitled2


Και όχι μόνο αυτό. Αν και οι δαπάνες είχαν σπάσει όλα τα κοντέρ και το ήξεραν, αν και τα έσοδα είχαν πιάσει πάτο και το ήξεραν, εντούτοις αυτός ο κύριος διαβεβαίωνε την Ε.Ε. ακόμα και δύο μέρες πριν τις εκλογές του 2009 ότι το έλλειμμα θα έκλεινε στο 6%, περίπου στα 14 δις. Τελικά έφτασε το 15,6%, τα 36,5 δισ. “Έπεσε έξω” 22 δισ.
Είναι αυτός και η κυβέρνησή του,
που οδήγησαν ακόμα και τον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, να πει οργισμένος για την Ελλάδα στις 20 Οκτωβρίου 2009: “The game is over. We need serious statistics”.

Εξαιτίας του κυρίου αυτού και της κυβέρνησης στην οποία ήταν Υπουργός Οικονομικών η Ελλάδα χρειάστηκε Μνημόνιο.

Πρωτοφανείς θυσίες χρειάστηκαν για να μην λυγίσει η χώρα κάτω από το βάρος της εγκληματικής οικονομικής διαχείρισης μέχρι τον Οκτώβριο του 2009.

Ένας Πρωθυπουργός, μία κυβέρνηση και μία ολόκληρη παράταξη ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη και το ιστορικό χρέος να καθαρίσουν τα σκατά που άφησε πίσω του ο κύριος αυτός και η κυβέρνησή του.

Χθες μάθαμε ότι ο κύριος αυτός διορίστηκε Πρόεδρος στα Ελληνικά Πετρέλαια, με πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών.

Να γελάσεις; Να κλάψεις; Να ουρλιάξεις; Και για ποιον;
Για αυτόν τον κύριο;
Για αυτούς που τον πρότειναν;
Για την παράταξη που θυσιάστηκε για να καθαρίσει τα σκατά του κάθε Παπαθανασίου και τώρα μούγγα στη στρούγγα εκτός από λίγα ηρωϊκά στελέχη;
Για αυτούς που ξεπλένουν τις ευθύνες της κυβέρνησης των εμπρηστών 2004-2009 και έχουν μόνο δηλητήριο για αυτούς που σήκωσαν τον κυβερνητικό σταυρό της διετίας 2010-2011;

Ο εμπρηστής Παπαθανασίου Πρόεδρος στα ΕΛΠΕ, ο πυροσβέστης Παπακωνσταντίνου στα Δικαστήρια.
Αυτή είναι η πραγματικότητα σήμερα.

Αλλά ένα ψηφοδέλτιο χρειάζεται. Ένα ψηφοδέλτιο με όλα τα κομάντο της Κυβέρνησης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Παπανδρέου, εκείνους που έπεσαν στη φωτιά που έκαιγε τη χώρα στα τέλη του 2009, χωρίς δεύτερη σκέψη, χωρίς να υπολογίσουν πολιτικό κόστος, για να τη σβήσουν, να την προλάβουν να μην κάψει τα πάντα.

Ένα ψηφοδέλτιο χρειάζεται.
Για να τελειώνουν τα καλαμπούρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: