Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΟΙ ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΤΟΥ «ΦΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ» ΤΩΝ 250.000 ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΑΛΑΖΙΩΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ

Σήμερα βρίσκομαι μέσα σε ΜΜΜ και πηγαίνω στη δουλειά μου. Καθώς βλέπω ότι η ώρα δεν περνά, βάζω ραδιόφωνο και συγκεκριμένα Real FM. Ακούω εκείνη την ώρα τον Χατζηνικολάου να καλημερίζει τον Πάκη Παυλόπουλο. Λέω μέσα μου "άσε θα το γυρίσω, τον βαριέμαι", αλλά τελικά μια αόρατη δύναμη με ανάγκασε να ακούσω όλη τη συνέντευξή του, μια συνέντευξη που όχι μόνο σε κάνει να συνθλίψεις τα ακουστικά σου, αλλά και να βγεις από τα ρούχα σου.
 Ολόκληρο το ηχητικό ντοκουμέντο από την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου μπορείτε να το ακούσετε εδώ.

Έφριξα μ' αυτά που άκουσα και τώρα που γύρισα σπίτι, υπέβαλλα τον εαυτό μου να ξανακούσω την εκπομπή και να γράψω σ' ένα χαρτάκι τι είπε το στόμα του Παυλόπουλου. Μετά απ' αυτό το πόστ το χαρτάκι θα βρίσκεται στον κάλαθο σκουπιδιών ή μπορεί και να το κάψω, γιατί το θράσος δεν έχει όρια από τον κύριο "Φαυλόπουλο",
όπως τον είχε χαρακτηρίσει εύστοχα ο Πάγκαλος.

Παίρνω μια βαθιά ανάσα και σας παραθέτω το τι είπε ο Παυλόπουλος, όχι ενείδει απομαγνωτοφώνησης, αλλά να είστε σίγουροι πως αυτός ο άνθρωπος αυτά που λέει τα πιστεύει. Κατά σειρά λοιπόν:

-Για το μνημόνιο λέει ότι επεβλήθει μονομερώς από τις κυβερνήσεις Παπανδρέου-Παπαδήμου

-Ζητά την σύγκλιση ενός εθνικού διαπραγματευτικού μετώπου, το οποίο θα πατά πάνω στην Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πάνω στις αντιθέσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό της Τρόικα. Στην εύλογη ερώτηση του Χατζηνικολάου πως γίνεται ο Παυλόπουλος να επικαλείται την έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όταν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ το καταψήφισαν, εκείνος με περισσό θράσος απαντά ότι οι ευρωβουλευτές της ΝΔ ορθώς καταψήφισαν την έκθεση που έδινε μια πλαστή (!) εικόνα του ελλείμματος του 2009, ναι καλά ακούσατε πλαστή εικόνα, λέγοντας δίχως αιδώ ότι αν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ υπερψήφιζαν την Έκθεση, θα παραδέχονταν κατ΄αυτό το τρόπο ότι η κυβέρνηση Καραμανλή έριξε τη χώρα στα βράχια.

-Ως προς την πλαστότητα του ελλείμματος, ο Παυλόπουλος πραγματικά ψεκάζεται. Μας λέει ευθαρσώς ότι η ΕΛΣΤΑΤ, ναι η ΕΛΣΤΑΤ που έγινε ανεξάρτητη επί Παπακωνσταντίνου, είναι υπάλληλοι της Eurostat και από κοινού "μαγείρεψαν" το έλλειμμα, φορτώνοντας στην Ελλάδα επιπλέον 3%!! Αν αυτό δεν είναι τοποθέτηση Καμμένου Έλληνα τότε τι είναι; Και μάλιστα ο Παυλόπουλος επικαλείται και την έρευνα που διεξάγει η ελληνική δικαιοσύνη για την ΕΛΣΤΑΤ, αμφισβητώντας, μετά από 5 σχεδόν χρόνια ότι το έλλειμμα ήταν 15,6% το 2009.

-Μεταφέροντας ο Χατζηνικολάου μηνύματα ακροατών που έλεγαν το αυτονόητο, ότι υπαίτιος της εκτίναξης του χρέους ήταν ο ίδιος ο Καραμανλής, ο Παυλόπουλος ξεπερνά κάθε όριο. Λέει ότι η κυβερνήσεις Καραμανλή δανείστηκαν πρωτογενώς μόλις 9 δις ευρώ, λέγοντας ο αθεόφοβος ότι ήταν το χαμηλότερο επίπεδο δανεισμού που είχε κυβέρνηση χώρας μετά την είσοδο στο ευρώ, συμπληρώνοντας ότι ο υπόλοιπος δανεισμός πήγαινε για εξυπηρέτηση χρεών των κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη. Και μάλιστα σαν μην έφταναν όλα τα παραπάνω, ζητά εναγωνίως τη σύγκλιση εξεταστικής επιτροπής για το πως εκτινάχθηκε το χρέος και όλους εμάς, που με στοιχεία αποδεικνύουμε ότι υπαίτιος της χρεοκοπίας είναι ο Καραμανλής μας αποκαλεί "παπαγαλάκια", που έχουν πάει εκεί που τους αρμόζει, υποστηρίζοντας ότι από τη στιγμή που η κυβέρνηση Σημίτη παρέδωσε στον Καραμανλή 110 δις ευρώ χρέος, εκείνο είχε αποκτήσει μετά τέτοια δυναμική που δεν μπορούσε να ελεγχθεί, γι αυτό βρε κουτά η Καραμανλάρα δραπέτευσε με χρέος σχεδόν 300 δις.

Αυτά είπε εν ολίγοις ο Παυλόπουλος, ο "Μινώταυρος" του Καραμανλισμού, για να δανειστώ έναν όρο από το βιβλίο του ίδιου με τον τίτλο "Το λυκόφως των Πολιτικών Ηγεσιών", που εκδόθηκε από τον Λιβάνη το 2011. Ξεφυλλίζοντας το βρίσκω το παρακάτω απόσπασμα, σελ. 45-48: "Αρκούμαι στην επισήμανση ότι η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, αφού στην αντιπολίτευση κατασυκοφάντησε διεθνώς την χώρα ως διεφθαρμένη και σχεδόν χρεοκοπημένη και αφού παραπλάνησε, εν γνώσει της, το εκλογικό σώμα με το "λεφτά υπάρχουν", μετέτρεψε ταχύτατα -αν αυτό συνέβη από πολιτική απειρία ή άγνοια ο καιρός θα δείξει, στο άμεσο μάλιστα μέλλον- ένα απολύτως διαχειρίσιμο ζήτημα ελλείμματος σε κυκλώπειο βάρος δημόσιου δανεισμού. Προς αυτή την κατεύθυνση συνέβαλλαν καθοριστικώς, με την αρνητική του όρου έννοια, κυρίως η δραματική αύξηση του ελλείμματος μέσα σε τρεις μόλις μήνες, αφενός λόγω μη εφαρμογής εισπρακτικών μέτρων που είχαν ήδη προϋπολογισθεί και δρομολογηθεί. Και, αφετέρου, λόγω αλόγιστων -προεκλογικής προέλευσης παροχών, πέρα και έξω από τον προϋπολογισμό του 2009 και, φυσικά, πέρα και έξω από την υπεύθυνη έκκληση λιτότητας που είχε εκπέμψει προεκλογικώς ο τότε πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής. Συνέβαλε, επίσης, στον χωρίς τέλος οικονομικό κατήφορο το ότι στις αρχές του 2010 η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου δανείσθηκε -κατ' αψυχολόγητη αλλά και ανεξήγητη παράβαση του κανόνα δανεισμού της Χώρας στις αρχές κάθε έτους για όλο το έτος -το αναγκαίο ποσό ως το τέλος του χρόνου, ενώ ακόμη τα spreads δανεισμού ήταν πολύ χαμηλά και, πάντως, κάτω από τις 300 μονάδες βάσης. Συνέβαλε, τέλος, στον ίδιο κατήφορο μια σειρά άλλων -απ' όσους είναι γνωστοί ως σήμερα- πρωτοφανών ως προς τις αρνητικές επιπτώσεις του κυβερνητικών χειρισμών, οι οποίοι, μαζί με όσους προανέφερα, κατέστησαν την Οικονομία μας το τέλειο θύμα στο διεθνές σαφάρι των βουλιμικών και αδίστακτων παγκοσμιοποιημένων αγορών".

Το παραπάνω απόσπασμα δεν θυμίζει φόλα αντιμνημονιακή ΝΔ, εκείνη που οδήγησε στις πλατείες, στις κρεμάλες, τους Καμμένους και τελικά στους χρυσαυγίτες; Πάνω κάτω την ίδια επιχειρηματολογία επαναλαμβάνει και σήμερα ο Φαυλόπουλος, μολονότι καθημερινά βγαίνουν νέες αποκαλύψεις για την εγκληματική διαχείριση Καραμανλή, που μας οδήγησε στη χρεοκοπία και το Μνημόνιο. 

Κλείνοντας, θα ήθελα να μοιραστώ και το εξής. Ένα λάθος του Παπανδρέου και της κυβέρνησής του ήταν ότι δεν κόλλησαν τη ΝΔ στο τοίχο, βγάζοντας στη σέντρα την διακυβέρνηση των φαύλων. Λόγοι πολιτικής αβρότητας ή επειδή πολύ απλά η προτεραιότητα διάσωσης της χώρας, δεν επέτρεψαν στην κυβέρνηση Παπανδρέου να κατονομάσει τους υπαίτιους της οικονομικής μας καταστροφής. Γι αυτό σήμερα ο Παυλόπουλος έχει τα μούτρα και μιλάει, επειδή το ΠΑΣΟΚ, που ζητούσε συγγνώμες τον Μάιο του 2012, δεν υπέδειξε τους πρωταιτίους της καταστροφής.

Ακούγοντας ο Βενιζέλος αυτή τη συνέντευξη αισθάνεται άνετα που συγκυβερνά με τον Σαμαρά; Τι ρωτάω και γω, εδώ κατάπιε αμάσητο τον διορισμό του υπουργού της χρεοκοπίας Παπαθανασίου στα ΕΛΠΕ, στους ψεκασμούς του Παυλόπουλου θα βγει να αντιδράσει; Η "Ελιά" και όλοι οι συκούμπαροι της "Ελιάς" έχουν διαφορετική ανάγνωση για το ποιος χρεοκόπησε τη χώρα; Αν πιστεύουν ότι τη χώρα δεν την χρεοκόπησε ο Καραμανλής, να βγουν και να μας το πουν φάτσα φόρα και να μην κρύβονται πίσω από το "πουστριλίκι" ότι οι γόνοι Καραμανλής-Παπανδρέου ευθύνονται εξίσου για τη χρεοκοπία.

Αν ψάχνουν συγκολλητική ουσία για το σκορποχώρι που λέγεται Κεντροαριστερά, ας κάνουν την εξής παραδοχή: Την χώρα την χρεοκόπησε ο Καραμανλής, από κοινού με τους Φαυλόπουλους των 250.000 διορισμών, των γαλάζιων συνεντεύξεων, και το υπόλοιπο συνάφι. Αλλιώς να μαζευτούν να παίξουν μπρίτζ και να πιούν τσάι και να μην ζαλίζουν μια ολόκληρη παράταξη με την καλλιέργεια φιλοσοφικών αμπέλων.


Φτάνει πια

Δεν υπάρχουν σχόλια: