Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Ο ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ ΖΗΤΕΙ ΚΑΙ ΤΑ...ΡΕΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΖΑ ΤΩΝ 25.000 ΕΥΡΩ

Κατηγορείται για απόπειρα εκβίασης και παθητική δωροδοκία κι αυτό που τον ...ενόχλησε είναι ποιά υπηρεσία τράβηξε το ενοχοποιητικό σε βάρος του βίντεο.

Ο λόγος για τον αποπεμφθέντα Διοικητή του Νοσοκομείου "Παίδων-Αγλαία Κυριακού", Χάρη Τομπούλογλου, ο οποίος μετά την απολογία του , τα περασμένα Χριστούγεννα, για απόπειρα εκβίασης και παθητική δωροδοκία, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ,και στη συνέχεια προσέβαλε ως μη νόμιμη τη διαδικασία παρακολούθησης του.   
Σύμφωνα με την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το βίντεο είναι νόμιμο αποδεικτκό μέσον. Σε' αυτό εμφανίζεται ο Τομπούλογλου  να παίρνει φάκελο με  «μίζα» των 25.000 ευρώ
Σύμφωνα όμως με την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το βίντεο -ντοκουμέντο είναι νόμιμο αποδεικτκό μέσον.  Υπενθυμίζεται ότι σ'  αυτό εμφανίζεται  ο Χάρης Τομπούλογλου  να λαμβάνει φάκελο με  «μίζα» των 25.000 ευρώ, χρήματα τα οποία κατηγορείται ότι ζήτησε εκβιαστικά από διαφημιστική εταιρεία,
που είχε αναλάβει πρόγραμμα από το νοσοκομείο.
Όπως υποστήριζε ο κατηγορούμενος για χρηματισμό Χάρης Τομπούλογλου η διαδικασία παρακολούθησης του με κάμερες ήταν μη νόμιμη γιατί έγινε με αίτημα από το τμήμα εκβιασης της ΕΛΑΣ και με σχετική διάταξη του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Αθηνών ενώ κατά το νόμο 2713/99  τη σχετική  αρμοδιότητα έρευνας έχει η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ και αποφαίνεται ο Εισαγγελέας Εφετών.
 Το σχετικό πρωτόδικο  βούλευμα έκανε δεκτό τον ισχυρισμό του αλλά  μετά από έφεση που ασκησε η Εισαγγελία Εφετών το αρμόδιο συμβούλιο Εφετών έκρινε τελικά ότι νόμιμα επιλήφθηκε το Τμήμα  Εκβιαστών που ερευνούσε την υπόθεση . Και ακόμα ότι νόμιμα  εξέδωσε διάταξη ο Εισαγγελέας  Πλημμελειοδικών ο οποίος  έχει συντρέχουσα αρμοδιότητα με τον Εισαγγελέα Εφετών , απορρίπτοντας έτσι τον  ισχυρισμό περί παραβίασης  του νόμου και των δικαιωμάτων του κατηγορουμενου.
Στη συνέχεια ο Χάρης Τομπούλογλου υπέβαλε αίτηση αναίρεσης στην Εισαγγελία του  Αρείου Πάγου , η οποία την απέρριψε με τη σειρά της κρίνοντας ότι το συμβούλιο Εφετών  ερμήνευσε ορθά τους νόμους
  Υπενθυμίζεται ότι στον κ. Τομπούλογλου επιβλήθηκε μετα την απολογία του σε ανακρίτρια κατά της διαφθοράς χρηματική εγγύηση 150.000 ευρώ ,εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: