Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

"OΠΟΥ ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑ Η ΒΑΣΙΛΩ ΠΡΩΤΗ".... ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ

Έχω την εξής παροιμία,
Ήταν κάποτε μια, παρούσα σ' όλα τα πανηγύρια της περιοχής και η θυμοσοφία του λαού δεν άργησε να πει το διαχρονικό.
«Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη».
Καμιά ιδέα για απόδοση που να περιέχει την σύγχρονη Βασίλω;
Καθ’ υπερβολή, μπορεί κάποιος να διατυπώσει αυτό που με πολύ σοφία ο λαός έχει πει: 
«Όπου γάμος και χαρά η  "Μπιμπή ... Πρώτη». 
Και δεν ήθελε να πηγαίνει για δουλειά γιατί έτσι είχε μάθει να κοπροσκυλιάζει όλη μέρα και τέλος του μήνα να της βάζουν τα λεφτά στο λογαριασμό.
Μόλις λοιπόν βρέθηκε κάποιος να τηρήσει το αυτονόητο, δηλαδή να την υποχρεώσει να πηγαίνει για δουλειά,  ..... τότε επιστρατεύτηκαν τα κόμματα και τα κομματόσκυλα για να καταγγείλουν τάχα πολιτική δίωξη.
Άντε για δουλειά κυρά μου αρκετά λούφαρες 25 χρόνια αργόμισθη. 


10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με την εν λόγο κυρία έχετε απόλυτο δίκιο και λίγα λέτε.
Ένα μόνο θα σας πω, όλοι οι συνάδελφοι της έχουν αγανακτήσει που δεν παταγε το πόδι της καθόλου στην δουλειά και πληρωνόταν κανονικά.
Εμείς ολοι που δουλεύουμε μαλάκες είμαστε?

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ Η ΒΑΓΓΕΛΙΩ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ..ΤΙ ΝΑ ΠΩ..

Ανώνυμος είπε...

Το χουνε βρει καλά το κόλπο το όποιο είναι παλιό και μια από τις αίτιες που καταντήσαμε εδώ.
Το παίζουμε συνδικαλιστές κομματικοί κλπ αρκει να μην δουλέψουμε και όταν μας ζορισουν επιστρατεύουμε τα κοματα για να μας υποστιρηξουν. Τωρα είναι η σειρα του Συριζα να πραξει αυτή την τραγωδια που παιζετε στην ελλαδα σαρανρα χρονια τωρα

Ανώνυμος είπε...

κι εγω νομιζα οτι λετε για τη λαινη

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ.
TO MΠΛΟΚ "KARTERIA" ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΆΝΕ ΟΤΙ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΤΕΜΠΕΛΩ, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΜΕΝΗ ΝΑ ΖΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΜΑΛΑΚΗΔΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αν θέλετε, δημοσιεύστε και τα αντίθετα σχόλια, γιατί δε νομίζω ότι υπάρχουν μόνο επικριτές,εκτός αν κάνετε κι εσείς λογοκρισία, όπως η Καρτερία που καταγγέλλει σχολιαστής σας! Οι καθηγητές δε νομίζω να έχουν την ίδια άποψη ούτε με το άρθρο ούτε με τους σχολιαστές, ειδικά με τον πρώτο, αντίθετα τους έχω ακούσει να λένε θετικά πράγματα για τη στοχοποιημένη κυρία. Γιατί δεν τους ρωτάτε να μάθουμε πού είναι η αλήθεια και πού το ψέμα.

Ανώνυμος είπε...

Όταν το "καθεστώς" φτάνει στο σημείο να κυνηγά τη Βαγγελιώ, θα πρέπει να έχει αισθανθεί πολύ βαθιά τον τρόμο από το τρίξιμο της καρέκλας του!
Αν είχαν κάνει μερικοί στη δουλειά τους τα μισά αποσα κάνει η Βαγγελιώ, αν είχαν τη μισή κοινωνική προσφορά αποτι η Βαγγελιώ, αν είχαν τη μισή διάθεση να είναι χρήσιμοι στην κοιωννία και τους συνανθρώπους τους, αν δρούσαν με τη μισή καθαρότητα, συνέπεια και διαφάνεια αποτι η Βαγγελιώ, σίγουρα η κοινωνία μας θα ήταν καλύτερη... απείρως καλύτερη!
Τώρα, αν μου πείτε ότι σε μια τέτοια κοινωνία με πολλές "Βαγγελιές", κατί ποντικια και κάτι τρωκτικά δεν θα είχαν θέση... ψέματα δεν θα ήταν.
Με την Βαγγελιώ μεχρι να "αποκατασταθεί η τάξη", υπηρεσιακή και κοινωνική.

Ανώνυμος είπε...

Καλά...μόνη σου τα γράφεις?????

petrosdiver είπε...

Δεν θα σταθώ στην ουσία των σχολίων γιατί δεν αντέχουν κριτικής. Φαντάζομαι όμως οτι όλοι εσείς οι σχολιαστές έχετε στοιχεία για τις κατηγορίες που εκστομίζετε και μπορείτε να τις καταθέσετε εάν σας ζητηθεί ή μήπως όχι;
Φαντάζομαι οτι η υπογραφή σας (ανώνυμος) δίνει απο μόνη της την απάντηση

Ανώνυμος είπε...

τα στοιχεία χαζοεξυπνε είναι εκεί που πρέπει, δηλαδή στην υπηρεσία της.