Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ KAPA RESEARCH ΚΑΙ ΒΗΜΑΤΟΣ

"Οριακό προβάδισμα 0,5% στην εκτίμηση ψήφου έχει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσίευσε το Βήμα της Κυριακής (Κάπα Research). Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 28,9% ,ο ΣΥΡΙΖΑ 28,4% , το ΠΑΣΟΚ 9,1%, οι Αν.Ελλ 5,6%, η Χρυσή Αυγή 12,1%, η ΔΗΜΑΡ 3,5% , το ΚΚΕ 6,1% και άλλο κόμμα επιλέγει το 6,2%.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός με 44,6% θεωρείται ο Α. Σαμαράς έναντι 31,4% του κ. Τσίπρα ενώ το 41,6% πιστεύει ότι καταλληλότερη κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της οικονομίας θα είναι μια συμμαχική κυβέρνηση ΝΔ έναντι 36,2% μιας συμμαχικής κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το 60,6% πιστεύει ότι,
πρέπει να γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ενώ το 64,5% τάσσεται υπέρ της άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Το 65,2% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ." 

Πρώτον, έχουμε το κλασσικό, την ΠΟΛ.ΑΝ, να προηγείται οριακά του ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως και δεν ισχύει, αλλά αυτό το οριακό είναι η δικλίδα ασφαλείας των δημοκόπων, ώστε αν κακή ώρα για αυτούς γίνουν εκλογές, να μην ξεφτιλιστούν τελείως με τα πραγματικά αποτελέσματα.

Το πιο τραγικό....Το ΠΑΣΟΚ, κατά την Kapa Research και το Βήμα είναι στο 9,1%.....Και πριν την την πρόσφατη κυβερνητική κρίση το ΠΑΣΟΚ, ήταν κατά αυτούς στο 7%. Μετά την ΕΡΤ, και την νέα κολωτούμπα του ΠΑΣΟΚ, βουίζει ο τόπος για νέους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους τους, ηχηρές παραιτήσεις στελεχών του. Παρόλο την εικόνα, οριστικής διάλυσης του ΠΑΣΟΚ, σε επίπεδα κάτω του 5%, οι δημοκόποι μας το έβγαλαν στο 9%....Έλεος!


Τέλος προσφέρουν υπηρεσία στην κυβέρνηση, δίνοντας την πλειοψηφία της κοινής γνώμης, να επικροτεί τις απολύσεις.......

Δεν υπάρχουν σχόλια: