Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ‏

Για πρώτη φορά εμφανίστηκε ανοιχτός να συζητήσει το θέμα του δανείου που πήραν οι ναζί την περίοδο της Κατοχής από την Τράπεζα της Ελλάδος, απαίτηση που είχε υποβάλει η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, που με εντολή του, ο τότε υπουργός Εξωτερικών και σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρ. Παπούλιας ετοίμασε ρηματική διακοίνωση, την οποία ανέλαβε να παραδώσει στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ο τότε πρέσβης μας στη Γερμανία κ. Μπουρλογιάννης. 
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι θέμα νέου «κουρέματος» του χρέους δεν τίθεται, πρόσθεσε όμως ότι μπορεί να υπάρξουν μέτρα (ελάφρυνσής του) αν η Ελλάδα εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα.
Μίλησε, πάντως, για το τέλος του 2014 όταν ο πρόεδρος του Εurogroup, Ολλανδός Ντάιζενμπλουμ, έχει δηλώσει ότι αυτό μπορεί να τεθεί την Άνοιξη του 2014.
Το παρήγορο είναι ότι άφησε με σαφήνεια να εννοηθεί ότι συζητά, πλέον, το θέμα του κατοχικού δανείου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ είχε τ' αρχίδια για να γράψει τους πάντες, όταν αυτοί οι πάντες - η ΕΟΚ- απαιτούσε να κάτσει στ' αυγά του και να αναδείξει τον πολιτισμό και το ήθος της Ελλάδας ανά την ύφήλιο.

Δικαιώθηκε όταν πολλά χρόνια μετά ο Κλίντον υποδεχόταν τον τρομοκράτη Αραφάτ με κόκκινα χαλιά!!!!

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ είχε τ αρχίδια να γράψει όλη την οικουμένη σ' αυτά όταν εκείνη συντασσόταν με τους Αμερικανούς για την κατάρριψη του Αμερικανικού τζάμπο΄απο τους σοβιετικούς πάνω από την Σαχαλίνη.

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ πολλά χρόνια μετά όταν οι ίδιοι οι Αμερικανοί παραδέχονταν κυνικά πως ήταν κατασκοπευτικό έχοντας ωστόσο θυσιάσει τετρακόσιες τόσες ανθρώπινες ζωές..

Έτσι δικαιώνετε και με τις πολεμικές αποζημιώσεις ,που όταν "τολμούσε¨και τις απαιτούσε απο τους Γερμανούς, πολλοί δικοί μας που σήμερα το παίζουν υπερπατριώτες τον μάλωναν.
Αλλά μάγκες μου ο πατριώτης ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ κοιμάται πια στο πρώτο νεκροταφείο για να μας αφήσει έκθετους απέναντι σε όλα αυτά τα λαμόγια!!!!!