Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ»

Wall Street Journal: Η ΕΕ δεν μπορεί να την αφήσει στη μοίρα της

Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει το δάνειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να την αφήσει στη μοίρα της, υποστηρίζεται σε σχετικό βίντεο που προβάλλει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα «Wall Street Journal».

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει ποτέ να αποπληρώσει το χρέος της διάσωσής της και ότι χρειάζεται τα χρήματα που έλαβε. Όπως τονίζεται, κάθε φορά που η χώρα αξιολογείται,
αποκαλύπτεται ότι για μια ακόμη φορά δεν έχει πετύχει τους στόχους της. Εντούτοις, σημειώνεται χαρακτηριστικά, η ΕΕ δεν μπορεί να αφήσει την Ελλάδα στη μοίρα της, γιατί αυτό θα ισοδυναμούσε με παραδοχή της δικής της αποτυχίας. Το πιο πιθανό όμως, όπως υπογραμμίζεται, είναι και να μην πάρουν ποτέ τα χρήματα τους πίσω.

Στη συνέχεια, επισημαίνεται ότι το υπέρογκο χρέος της Ελλάδας είναι βέβαιο ότι θα αναγκάσει την ΕΕ να παραδεχτεί ότι δίνει αυτά τα χρήματα απλώς γιατί αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, αυτό θα είναι πολύ πιο καταστρεπτικό για το ίδιο το ευρώ. Η ΕΕ θα μπορούσε να εξασφαλίσει ότι η Ελλάδα δεν θα ξοδεύει περισσότερα απ' αυτά που εισπράττει μέσω της φορολογίας και τότε ενδεχομένως να υπάρξει μια διαγραφή του χρέους, αποδεχόμενη εν μέρει την αποτυχία.

Τότε, σύμφωνα πάντα με το βίντεο της εφημερίδας όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει τα ηνία μέσα από ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, αν και είναι γνωστό ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν φημίζονται για ρηξικέλευθες αλλαγές. Απαιτείται, όπως και να έχει, ειλικρίνεια από όλες τις πλευρές.

Στο μεταξύ, αμερικανικά ΜΜΕ προβάλλουν και σήμερα θέματα που αφορούν την Ελλάδα, σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο.

Η «New York Times» αναφέρεται στις αντιδράσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σχέδια περικοπών σε μισθούς και για απολύσεις, όπως τονίζει, ενώ η «Wall Street Journal» σημειώνει ότι η ελληνική Βουλή θα ψηφίσει εντός των επόμενων 10 ημερών για τη νομοθεσία που προβλέπει τη μετακίνηση περίπου 25.000 δημοσίων υπαλλήλων σε εργασιακή εφεδρεία, που πολλοί φοβούνται ότι θα σημάνει άμεσες απολύσεις, προσθέτοντας ότι παρόλο που η νομοθεσία πιθανότατα θα υπερψηφιστεί -με τη βοήθεια ορισμένων ανεξάρτητων βουλευτών- οι αναλυτές φοβούνται ότι η παρατεταμένη αντίθεση των συνδικάτων θα δοκιμάσει την αποφασιστικότητα ορισμένων βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: