Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

"ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΑΛΛΟ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ…

...που εξαντλείται στο ρόλο του δεξιού συμπληρώματος που εχει επινοήσει η σημερινή ηγεσία για το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα»…
Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα και κάνοντας λόγο για ΝΤΡΟΠΗ για τη σημερινή ηγεσια του ΠΑΣΟΚ, ο Νικήτας Μπαριτάκης με επιστολή του, αποχωρεί από το κόμμα και προσχωρεί στην…
Αριστερή Πρωτοβουλία.


Η επιστολή αποχώρησης


Προς όλους τους πραγματικούς συντρόφους και συντρόφισσες που εξακολουθούν να αγωνίζονται ανιδιοτελώς για μια ΕΛΛΑΔΑ που να ανήκει στους ΕΛΛΗΝΕΣ για μια δίκαιη κοινωνία και για μια λαϊκή κυριαρχία βασισμένη στην άμεση ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Η χώρα μας η ΕΛΛΑΔΑ μας βρίσκεται σήμερα σε απόλυτη κατοχή και ο ΛΑΟΣ σε απόλυτη απελπισία φτώχεια και απόγνωση με πρωταρχικό υπεύθυνο και συνοδοιπόρο στην αδιέξοδη αυτή πορεία την σημερινή ηγεσία του εναπομείναντος ΠΑνελληνίου ΣΟσιαλιστικού Καταντήματος.
Ταξιδεύοντας στο παρελθόν 40 και πλέον χρόνια πριν αναγνωρίζω στον εαυτό μου ότι δεν ήταν ούτε λάθος ούτε ντροπή που συμμετείχα με πολλούς άλλους ανώνυμους φοιτητές, εργαζόμενους και απλούς πολίτες στα γεγονότα του πολυτεχνείου για την ανατροπή της ξενόφερτης χούντας και των ντόπιων υποστηρικτών της.
Δεν ήταν ούτε λάθος ούτε ντροπή που ανταποκρίθηκα στη συνέχεια όπως και άλλοι συμπολίτες μας στο κάλεσμα του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ που με οδηγό την διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη αγωνιστήκαμε για την δημιουργία της μεγάλης πατριωτικής δημοκρατικής παράταξης προτάσσοντας την ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.
Η πορεία αυτή δεν ήταν ούτε εύκολη ούτε στρωμένη με ροδοπέταλα. ΕΊΧΕ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ΕΙΧΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ αλλά είχε και ΕΛΠΙΔΑ, αφού πάντα έμπαινε μπροστά το συμφέρον της πατρίδας και του μη προνομιούχου τμήματος της κοινωνίας που αποτελούσε την μέγιστη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
Συμπορεύτηκα και αγωνίστηκα με πολλούς συντρόφους από όποια θέση και αν βρισκόμουν στα όργανα του κινήματος ή της συνδικαλιστικής μας παράταξης χωρίς καμιά ιδιοτέλεια και σκοπιμότητα και χωρίς να εμπλακώ στην νομή την χρήση ή την κατάχρηση εξουσίας που ήταν το αναμφισβήτητο μέλημα πολλών τυχάρπαστων σοσιαλιζόντων που προσέγγιζαν το κίνημα.
Εξέφραζα πάντα την άποψή μου χωρίς σκεπτικισμούς και προσωπικούς υπολογισμούς γιατί πίστευα σε αρχές και θέσεις και όχι σε εφήμερες εξουσίες και εγωπροβολές.
Σήμερα νιώθω ΝΤΡΟΠΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ όταν συναντιέμαι με πολλούς παλιούς συντρόφους και μου λένε γι’αυτά που γίνονται σήμερα παλεύαμε τόσα χρόνια? Που πήγαν οι αρχές μας και τα πιστεύω μας? Ποιους εμπιστευτήκαμε να τα διαχειρίζονται? Η ΝΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
Γιατί είναι ντροπή να δέχεσαι την υποταγή της χώρας και την φτωχοποίηση του λαού και ως κομπάρσος της εξουσίας να καυχάσαι την δήθεν σωτηρία της.
ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΤΑ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΛΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑ ΝΙΑΤΑ.
Είναι ντροπή να γίνεσαι ενσυνείδητα συνοδοιπόρος της μερκελοσαμαρικής νεοδεξιάς για να κεφαλαιοποίησης λέει την επιτυχία, ποια αυτήν που διαλύει το λαό και τη χώρα?
ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΗ ΔΕΞΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΣΑΙ Ο ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ.
ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΥΣ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΥΒΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΙΔΩΡΕΙΤΑΙ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΠΟ ΣΤΑΓΟΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ και να σφυρίζεις αδιάφορα ή μάλλον αδιάφορα.
Είναι ΝΤΡΟΠΗ να μην δέχεσαι ανταγωνιστές στην διεκδίκηση της προεδρίας του κινήματος επικαλούμενος τις καταστατικές διαδικασίες όταν αυτή η ηγεσία τις έχει περιθωριοποιήσει και καταστρατηγήσει σχεδόν όλες με πρώτη αυτή που αφορά την ιδεολογική μας ταυτότητα και συνέπεια.
Είναι ΝΤΡΟΠΗ να εκλέγει το ΠΑΣΟΚ ένα μόνο ο βουλευτή σε ολόκληρη τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ και να μην ιδρώνει το αυτί κανενός για το ποιος και γιατί φταίει.
Είναι ΝΤΡΟΠΗ να επισκέπτεται η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ την Κρήτη και να πηγαίνει όχι στα μεγάλα κέντρα του νομού αλλά από χωρίου εις χωρίου εν μέσω δημηριών των ΜΑΤ αγνοώντας την κραυγή του ΛΑΟΥ και εμμένοντας στις λαθεμένες και καταστροφικές για τον τόπο επιλογές της.
Για όλες αυτές τις ΝΤΡΟΠΕΣ και για άλλες πάμπολες που όλοι γνωρίζουμε αλλά και για να μπορώ να ,κοιτάζω στα ματιά τους γονείς την κόρη μου τους συγγενείς μου φίλους μου και όλους όσους πίστεψα στο όραμα του ΑΝΔΡΕΑ και του ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΑΛΛΟ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΔΕΞΙΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΝΟΗΣΕΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΓΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ.
Δεν μένουμε όμως αδρανείς αφημένοι στην μοίρα μας.
Για μένα αυτή η αποχώρηση αποτελεί το ξεκίνημα για μια νέα συστράτευση με όλους εκείνους τους συντρόφους που έχουν τις ίδιες ανησυχίες και προβληματισμούς με στόχο την επανίδρυση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης και του πατριωτικού σοσιαλισμού για να συνεχίσουμε τις παρακαταθήκες του ΑΝΔΡΕΑ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΕΓΩ ΝΤΡΕΠΟΜΟΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΜΠΕΡΣ ΤΟΥ ΚΟΣΚΩΤΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΒΥΖΙΑ ΤΗΣ ΜΙΜΗΣ, ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΟΥ ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ, ΤΟΥ ΜΑΝΤΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΖΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ Ο ΓΑΠ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΕΣΥ ΤΟΤΕ ΚΑΜΑΡΩΝΕΣ?????
ΑΝΤΕ ΧΕΣΕ ΜΑΣ..ΡΕ ΦΙΛΕ....