Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΝΕΚΡΟΙ ΔΥΟ ΕΚ ΤΩΝ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΩΝ

Ανθρωποκυνηγητό για την ανεύρεση τουλάχιστον δύο ακόμη στην περιοχή της ορεινής Ναυπακτίας. 
Δύο εκ των καταζητούμενων δραπετών των Φυλακών Τρικάλων, που είχαν συμμετάσχει στην ανθρωποκτονία του αστυνομικού στο Δίστομο, τραυματίστηκαν θανάσιμα κατόπιν ανταλλαγής πυρών με δυνάμεις των ΕΚΑΜ σε μια ρεματιά στην Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας, στην ορεινή περιοχή κοντά στα σύνορα με την Ευρυτανία.
«Τις τελευταίες 48 ώρες είχαμε βρεθεί κοντά σε δύο από τους δραπέτες των Τρικάλων που είχαν αποκοπεί από τους τρεις αλλους συνεργούς τους. Μία ομάδα των ΕΚΑΜ τους είδε το βράδυ,
της Τρίτης με τη θερμική κάμερα στην περιοχή Κόνισκα Αιωτολοακαρνανίας. Τους ζήτησαν να σηκώσουν τα χέρια ψηλά και οι Αλβανοί άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως. Τότε οι δικοί μας πυροβόλησαν και τους σκότωσαν. Πάνω τους βρέθηκε βαρύς οπλισμός. Δεν ξέρουμε όμως πού είναι οι άλλοι τρεις. Ήδη έχει αρχίσει η δακτυλοσκοπική εξέταση προκειμένου να προσδιορισθεί η ταυτότητα των δύο νεκρών. Πάντως εκτιμούμε ότι ανάμεσα στους δύο που σκοτώθηκαν δεν ήταν ο Μάριο Κόλα ο οποίος είχε σκοτώσει την 25χρονη στα Ίσθμια και τον αστυνομικό στη Λιβαδειά». Έτσι περιγράφει ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. στο «Βήμα» την αιματηρή συμπλοκή στην οποία έπεσαν νεκροί δύο από τους καταζητούμενους αλβανούς δραπέτες.

Έχει εξαπολυθεί ευρύτατη επιχείρηση για την ανεύρεση τουλάχιστον δύο εκ των υπόλοιπων τριών καταζητούμενων που είχαν δραπετεύσει στις 22 Μαρτίου από τις Φυλακές Τρικάλων και έχουν προβεί σε δύο ανθρωποκτονίες. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις χτενίζουν την περιοχή θεωρώντας ότι δεν έχουν απομακρυνθεί οι δραπέτες.

Σημειώνεται ότι στην ομάδα των πέντε κακοποιών θεωρείται πιθανόν ότι συμμετείχαν ο 36χρονος Μάριο Κόλα, ο 25χρονος Κάλα Κλεμέντ, ο 41χρονος Μουρατάι Μουρατάζ Αντμίρ και ο 27χρονος Κούπα Ιλιρ.

Ο κλοιός έσφιγγε πάντως για τους δραπέτες τις τελευταίες ημέρες, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση με τη συνδρομή εξελιγμένων μέσων εντοπισμού, όπως οι θερμικές κάμερες. Οι διωκτικές αρχές είχαν εστιάσει στην περιοχή και αναζητούσαν με κάθε μέσο τους κακοποιούς. H ΕΛ.ΑΣ. εδώ και αρκετές εβδομάδες βρισκόταν σε κατάσταση συναγερμού για τον εντοπισμό των εξαιρετικά επικίνδυνων κακοποιών.

Τα ξημερώματα της 17ης Ιουνίου οι δραπέτες πυροβόλησαν και σκότωσαν 37χρονο αστυνομικό, σε ενέδρα που είχαν στήσει σε ομάδα της Ασφάλειας Λιβαδειάς. Ορισμένοι από αυτούς είχαν εμπλακεί πριν από λίγο καιρό και στην αιματηρή συμπλοκή στα Ίσθμια Κορινθίας, όπου είχε πέσει νεκρή μια 25χρονη ξενοδοχοϋπάλληλος από σφαίρα που εξοστρακίστηκε.



Δεν υπάρχουν σχόλια: