Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΑΠΟ ΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Ο ΤΕΩΣ;…

Η αστεία και θλιβερή πλευρά των διακοπών του Κωνσταντίνου στην Ελλάδα…
Απόσπασμα από το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος» για τις διακοπές του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ στο Πόρτο Χέλι. Έξι αστυνομικοί έχουν δοθεί στην υπηρεσία του τέως:
«Οι διακοπές του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ στο αγαπημένο του Πόρτο Χέλι, που συχνά έχουν τροφοδοτήσει με «κουτσομπολιό» τον Τύπο, έφτασαν στο σημείο να… μπλοκάρουν την αστυνόμευση της Αργολίδας! H φύλαξη του χώρου γίνεται με τρεις βάρδιες των δύο αστυνομικών, ανεξάρτητα αν ο τέως και η οικογένειά του βρίσκονται στην περιοχή. Μέχρι τον περασμένο Μάιο αστυνομική επιτήρηση υπήρχε μόνο τη νύχτα,
ενώ την ημέρα το προσωπικό φύλαξης ήταν ιδιωτικό. Κάθε φορά όμως που ο Κωνσταντίνος και μέλη της οικογένειάς του βρίσκονται στην Ελλάδα και πρόκειται να μεταβούν στην Αθήνα ή σε άλλες περιοχές, ζητούνται από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και στη συνέχεια «εντέλλεται» η Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας για πρόσθετη διάθεση εποχούμενων ένοπλων αστυνομικών που συνοδεύουν το αυτοκίνητο του τέως. Ανάλογη «αναστάτωση» των τοπικών αρχών παρατηρείται και στον θαλάσσιο χώρο κάθε φορά που ο Κωνσταντίνος αρμενίζει είτε με την «Αφρόεσσα», το ξύλινο παραδοσιακό τρεχαντήρι του, είτε με το μισθωμένο μικρό ταχύπλοο ταξί, στις γύρω περιοχές με πιο συνηθισμένη τη διαδρομή μέχρι τις Σπέτσες. Με μεγάλη δυσκολία εξασφαλίζεται η παρουσία ανδρών του Λιμενικού Σώματος με τα λιγοστά πλωτά μέσα που διαθέτει. Χαρακτηριστικό των ελλείψεων που αντιμετωπίζει η υπηρεσία είναι το περιστατικό που περιγράφουν κάτοικοι της περιοχής: Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι ένα από τα σκάφη του Λιμενικού κινδύνευε να μείνει ακινητοποιημένο με συνέπεια οι κάτοικοι, πλούσιοι και φτωχοί, να οργανώσουν έναν άτυπο έρανο ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για τα καύσιμα του πλωτού! Ετσι συνεχίστηκαν απρόσκοπτα οι περιπολίες» 
Ένα σχόλιο 
Μπορείς να δεις την είδηση από δυο πλευρές: Από την αστεία και την θλιβερή. Ξεκινώ με την αγαπημένη μου: Την αστεία. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος από το μόνο πράγμα που κινδυνεύει στην Ελλάδα είναι από την λήθη. Δηλαδή, εδώ ο κόσμος καίγεται στην κυριολεξία, το σύμπαν έχει έρθει ανάποδα, δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει και αποτελεί είδηση οι διακοπές ενός ανθρώπου που για να δηλώσει την αντίθεση του προς την Χούντα φωτογραφήθηκε στην παρακάτω πόζα, λέγοντας ότι ήταν σκυθρωπός αντί για χαμογελαστός ως συνήθως για να δηλώσει την αντίθεση του.

  «Μουτράκια»: Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος Β΄ ανάμεσα σε μέλη της δικτατορικής κυβέρνησης αμέσως μετά την ορκωμοσία του δεύτερου κλιμακίου στις 22 Απριλίου 1967. Διακρίνονται οι Παπαδόπουλος, Κόλλιας, Σπαντιδάκης (πρώτη σειρά), Ζωιτάκης, Παττακός (δεύτερη σειρά).
Η πιο αστεία όμως πλευρά της ιστορίας δεν αφορά τόσο τον ίδιο όσο αυτούς που ακολουθούν τον ίδιο και την οικογένεια του, τροφοδοτώντας το διψασμένο κοινό με ειδήσεις. Κάτι μουρλοκακομοίρες του κίτρινου τύπου που καταγράφουν από γάμους και βαφτίσεις των γαλαζοαίματων(σ.σ Εντάξει δεν υπάρχει ποιο χαζός χαρακτηρισμός από αυτόν) μέχρι τρυφερά ενσταντανέ σε πάρτι σαν αγελάδες που βρίσκονται σε μόνιμο οργασμό. Α, να μην ξεχάσω και κάτι τυπάκια που πουλάνε οδηγούς Savoir Vivre για το «πώς να φερθείτε σε ένα βασιλικό τραπέζι, πώς να κάτσετε στην λεκάνη μιας βασιλικής τουαλέτας και πώς να δώσεις το τέλειο χειροφίλημα στα κρινοδάχτυλα της μικρής πριγκιποπούλας». Εντάξει, εδώ μιλάμε για τον απόλυτο τερματισμό. Εκτός λοιπόν από τους παραπάνω τύπους όλοι οι άλλοι δεν δίνουν δεκάρα για το αν περνάει δίπλα τους η «Αφρόεσσα» ή ένα κοπάδι γλάρων. Μην σου πω ότι οι γλάροι θα κεντρίσουν περισσότερο την προσοχή τους.
Η θλιβερή πλευρά της ιστορίας αφορά μόνο τους ανθρώπους που η ζωή τους στην περιοχή διαταράσσεται από όλο αυτό. Στους ανθρώπους του Λιμενικού και της Αστυνομίας που εμπλέκονται σε όλο αυτό. Αν μεταξύ τους υπάρχει έστω και ένας που να σκέφτεται: «Τι κάνω ο άνθρωπος για να βγάλω το ψωμί μου» τότε αξίζει την συμπαράσταση μας. Εύχομαι να βρει την δύναμη να παίξει αυτόν τον ρόλο χωρίς αυτή την εσωτερική πάλη που δημιουργείται όταν κάνουμε πράγματα που δεν θέλουμε. Διότι όλο αυτό ένας ρόλος είναι στο θεατράκι που στήνουν κάποιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: