Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΕΞΟΦΛΗΣΗ 2 ΕΚ.ΕΥΡΩ ΠΡΟΣ ΤΡΙΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ

Άρχισε η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δήμου Δελφών προς τρίτους για χρέη έως 31ης/12/2011. Σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 12828/02-04-2013 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών ο Δήμος μας επιχορηγήθηκε με το ποσό των 2.181.601,00 ευρώ με σκοπό την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του προς τρίτους.
Για τον ανωτέρω σκοπό η Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου απέστειλε προς το Υπουργείο Εσωτερικών συμπληρωμένο τον 1ο πίνακα «ΕΝΤΟΛΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ», που περιλαμβάνει οφειλές ύψους 234.610,00 ευρώ σε συνολικά 132 δικαιούχους και ο οποίος σήμερα βρίσκεται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προκειμένου να πιστωθούν οι λογαριασμοί των δικαιούχων.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αποσταλεί,
και ο 2ος πίνακας «ΕΝΤΟΛΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ» συνολικού ύψους περίπου 280.000,00 ευρώ με 218 δικαιούχους .
Ο Δήμαρχος Δελφών Νίκος Φουσέκης δήλωσε σχετικά:
«Ένα από τα βασικά ζητούμενα για την αντιμετώπιση της σφοδρής οικονομικής κρίσης που όλοι μας βιώνουμε είναι και η αποκατάσταση της ρευστότητας και της εμπιστοσύνης στην Ελληνική αγορά. Ο Δήμος Δελφών όπως και το σύνολο των νέων Καλλικρατικών Δήμων αντιμετώπισαν εξαρχής το τεράστιο πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών που προέρχονταν από τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους που συνενώθηκαν. Στην περιοχή μας το πρόβλημα του Δήμου Δελφών ήταν μεν διαχειρίσιμο σε σχέση με άλλους Δήμους αλλά υπαρκτό και απαιτούσε λύση. Ευτυχώς με την καθοριστική συνδρομή των Οικονομικών Υπηρεσιών μας και φυσικά την χρηματοδότηση του ΥΠ.ΕΣ. θα καταστεί εφικτή η αποπληρωμή των οφειλών μας που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες σύμφωνα με τα δεδομένα της εν λόγω Υπουργικής Απόφασης. Σίγουρα δεν επιλύεται πλήρως το πρόβλημα της αποπληρωμής όλων των οφειλών μας για το οποίο παλεύουμε καθημερινά αλλά είναι ένα μεγάλο βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Τέλος θέλω με την ευκαιρία να ευχαριστήσω τους συνεργάτες των υπηρεσιών του Δήμου για τις μάχες που δίνουμε καθημερινά - πλάτη με πλάτη – απέναντι στα προβλήματα και μέσα στην δυσμενέστερη οικονομική συγκυρία που γνώρισε η χώρα μας από την μεταπολίτευση και μετά».
Γράφτηκε από τον/την Ιωάννα Καραγιάννη


Δεν υπάρχουν σχόλια: