Σάββατο 6 Απριλίου 2013

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ OFFSHORE: ΌΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

Τα ονόματα και οι διευθύνσεις 107 υπεράκτιων εταιρειών ελληνικών συμφερόντων, εκ των οποίων μόνο οι τέσσερις είναι γνωστές στο υπουργείο Οικονομικών, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας Από τις 103 offshoreμε έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους οι οποίες δεν βρίσκονται στον κατάλογο με τις 23.000 ενεργές και μη ενεργές αλλοδαπές εταιρίες που έχει καταρτίσει το υπουργείο Οικονομικών μόνο οι 18 συνδέονται με πρόσωπα τα οποία δήλωσαν διευθύνσεις εκτός Νομού Αττικής.
Όπως αποκαλύπτει κυριακάτικη εφημερίδα,
από τις 107 συνολικά εταιρείες, οι 103 λειτουργούν εκτός ραντάρ των φορολογικών Αρχών, ενώ οι άλλες 4 βρέθηκαν εγγεγραμμένες στη λίστα αλλοδαπών εταιρειών του υπουργείου Οικονομικών.
Οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των αγνώστων μέχρι πρότινος offshore εντοπίζονται στο κέντρο της Αθήνας όπως για παράδειγμα στην οδό Πανεπιστημίου και στη Λεωφόρο Συγγρού.
Στον Πειραιά εντοπίζονται πρόσωπα που μετέχουν σε 11 offshore, ενώ σε όσον αφορά τα νότια προάστια τα πρωτεία κατέχει η Γλυφάδα, όπου βρίσκονται φυσικά πρόσωπα τα οποία εμφανίζονται σε 9 άγνωστες στις φορολογικές Αρχές υπεράκτιες εταιρείες.
Από τα βόρεια προάστια οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις συνδεόμενων φυσικών προσώπων με άγνωστες offshore εντοπίζονται σε Μαρούσι, Κηφισιά και Εκάλη.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα έντονη παρουσία μετεχόντων σε υπεράκτιες υπάρχει και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου η έρευνα της εφημερίδας κατέγραψε πρόσωπα και διευθύνσεις που σχετίζονται με 14 offshore.
Τέλος, έκπληξη προκαλούν τα ευρήματα για την ύπαρξη μετόχων και διευθυντών υπεράκτιων εταιρειών στην Ξάνθη αλλά και στη Μυτιλήνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: