Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ «ΠΕΙΡΑΤΗΣ» ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ

Για «πειρατεία» συνδρομητικών δορυφορικών υπηρεσιών συνελήφθη από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 51χρονος. Κατηγορείται για υποκλοπή, αποκρυπτογράφηση και παράνομη διανομή τηλεοπτικού συνδρομητικού σήματος μέσω διαδικτύου.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από μήνυση που υπέβαλε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,
πληρεξούσιος δικηγόρος ανώνυμης εταιρίας παροχής υπηρεσιών σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Αφορούσε σε δορυφορική «πειρατεία» των υπηρεσιών που παρέχει η συγκεκριμένη εταιρεία, μέσω παράνομης διανομής τηλεοπτικού σήματός της, σε μεγάλο αριθμό «συνδρομητών».

Από την ψηφιακή έρευνα, διαπιστώθηκε ότι ο 51χρονος είχε θέσει σε λειτουργία δικτυακό δορυφορικό αποκωδικοποιητή - διακομιστή (server), στον οποίο είχε εγκαταστήσει παράνομο λογισμικό και «διαμοίραζε», μέσω συγκεκριμένου διαδικτυακού χώρου, κωδικοποιημένο τηλεοπτικό σήμα, σε τουλάχιστον 29 επιβεβαιωμένους χρήστες του διαδικτύου, που κατείχαν ειδικές συσκευές αποκωδικοποίησης. 

Σε έρευνα που έγινε σε οικία συγγενικού του προσώπου, βρέθηκε εγκατεστημένος ψηφιακός δορυφορικός δέκτης, μέσω του οποίου υπήρχε η δυνατότητα παράνομης θέασης συνδρομητικών καναλιών της συγκεκριμένης εταιρείας.

Ακολούθησε έρευνα και στο σπίτι του, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε πλήθος τεχνολογικού εξοπλισμού, που σχετίζεται με την παράνομη δραστηριότητά του. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 δικτυακοί ψηφιακοί δορυφορικοί δέκτες εκ των οποίων ο ένας περιείχε ενσωματωμένο σκληρό δίσκο, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι υπολογιστή, δύο αναγνώστες καρτών από τους οποίους ο ένας και προγραμματιστής καρτών, καθώς και δύο συνδρομητικές κάρτες. 

Σε βάρος του 51χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατ' εξακολούθηση και για παραβίαση των διατάξεων της νομοθεσίας που αφορά στην προστασία των συνδρομητικών υπηρεσιών και την πνευματική ιδιοκτησία. Οδηγείται σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: