Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ….. ΈΝΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΠΕΛΑΔΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΛΕΙ

Τελικά δεν αξίζει τον κόπο. Ένα ανασφάλιστο αυτοκίνητο μόνο σε μπελάδες μπορεί να σας βάλει και όσα γλιτώσετε μπορεί να τα πληρώσετε στο διπλάσιο ή και τριπλάσιο. Μάλιστα από τις 15 Απριλίου τα πρόστιμα γίνονται ακόμα πιο τσουχτερά.
Διαβάστε αναλυτικά τι προβλέπεται:
- Αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας μετά των πινακίδων του οχήματος για δέκα ημέρες
- Σε περίπτωση ατυχήματος επί τόπου αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια και επί υποτροπής για τρία χρόνια
- Για την επιστροφή των πινακίδων,
και της άδειας κυκλοφορίας μετά την παρέλευση των ανωτέρω περιόδων απαιτείται η προσκόμιση από τον ενδιαφερόμενο του σχετικού σήματος ασφάλισης.
- Χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και 250 ευρώ για τα δίκυκλα

ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ: 

- Οι ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων θα ενημερώνονται γραπτώς με επιστολή από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, ότι πρέπει να ασφαλίσουν το όχημά τους εντός 8 ημερών από τη στιγμή που λάβουν τη σχετική ειδοποίηση. Δεν υποχρεούνται ωστόσο να ασφαλιστούν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων για τα οποία έχουν κατατεθεί πινακίδες.

- Απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφάλιση είναι να καταβληθεί πρώτα παράβολο €250 υπέρ του Δημοσίου. Στη συνέχεια, οι ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων πρέπει να το προσκομίσουν, μαζί με την ειδοποιητήρια επιστολή που έλαβαν από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, στην ασφαλιστική εταιρία της επιλογής τους, για την έκδοση ασφαλιστηρίου συμβολαίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: