Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΣΚΛΗΡΟ ΠΑΖΑΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΑΜΝΟΕΡΙΦΙΩΝ

Την πρόθεση τους να μην πουλήσουν αμνοερίφια το Πάσχα σε εξευτελιστικές τιμές πολύ κάτω από το κόστος παραγωγής, έκανε γνωστή ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Καμπούρης. Τόνισε όμως ταυτόχρονα ότι οι Έλληνες κτηνοτρόφοι κατανοώντας τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες των καταναλωτών θα επιχειρήσουν να δώσουν τα προϊόντα τους σε... τιμές λογικές, ώστε το αγοραστικό κοινό να τα προμηθευτεί με κόστος κάτω από 10 ευρώ το κιλό.
Ταυτόχρονα κάλεσε τους καταναλωτές να κάνουν εγκαίρως τις παραγγελίες τους γιατί αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές ελλείψεις στην αγορά. Για το λόγο αυτό ο κ. Καμπούρης ζήτησε εντατικοποίηση των ελέγχων,
ώστε να μην προκύψουν και φέτος φαινόμενα ελληνοποιήσεων.
Σύμφωνα με τον πρόεδρος της ΠΕΚ όλα θα εξαρτηθούν από τα δύο παζάρια στο εθιμικό παζάρι του Λαγκαδά Θεσσαλονίκη (σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου) και Δράμα (27 Απριλίου), όπου έμποροι και κτηνοτρόφοι διαπραγματεύονται τις τιμές των αμνοεριφίων και «κλείνουν» τις δουλειές.

Ο κ. Καμπούρης τέλος τόνισε ότι οι κτηνοτρόφοι θα πραγματοποιήσουν σειρά κινητοποιήσεων από το τέλος Μαΐου και μέχρι και τον Ιούνιο διαμαρτυρόμενοι για σειρά θεμάτων με κυρίαρχο τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην πληρωμή τους από τις γαλακτοβιομηχανίες και τις τιμές γάλακτος, που ολοένα και συμπιέζονται προς τα κάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: