Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Ο ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ... ΕΣΩΣΕ ΝΑΥΑΓΟ ΨΑΡΑ!

Όταν ο ψαράς Τοακάι Τεϊτόι από τα νησιά Μάρσαλ πήγε με το γαμπρό του για ψάρεμα, δε φανταζόταν ότι τον περίμενε η μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής του…
Οι δυο τους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα goodstory.gr, ανοίχτηκαν με τη βάρκα τους στον ωκεανό, όμως τα ρεύματα τους παρέσυραν και αδυνατούσαν να επιστρέψουν στην ακτή. Μαζί τους είχαν αρκετά τρόφιμα, όχι όμως και νερό. Αποτέλεσμα πέντε εβδομάδες μετά, ο γαμπρός του Τεϊτόι δεν άντεξε και πέθανε από αφυδάτωση. Ο ψαράς άρχισε να πιστεύει ότι,
το τέλος ήταν κοντά και για εκείνον.
Στην ατυχία του την επόμενη μέρα, μετά τις πέντε εβδομάδες και το χαμό του γαμπρού του ξέσπασε μία ισχυρή καταιγίδα και κατάφερε να γεμίσει έξι δοχεία με νερό.
Όμως η περιπέτεια δεν τελείωσε εδώ. Οι εβδομάδες περνούσαν και ξαφνικά είδε έναν τεράστιο καρχαρία να κολυμπά γύρω από τη βάρκα του. Για καλή του τύχη ο καρχαρίας δεν επιτέθηκε στη βάρκα και έφυγε.
Ο Τεϊτόι, σαν καλός ψαράς, γνωρίζοντας ότι οι καρχαρίες πηγαίνουν πίσω από τα μεγάλα κοπάδια ψαριών, αποφάσισε να τον ακολουθήσει. Η επιλογή του αυτή τον έσωσε.
Μετά από λίγη ώρα είδε στον ορίζοντα ένα αλιευτικό σκάφος που τον περισυνέλεξε σώζοντάς τον!
Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Σεπτέμβριο και ο Τεϊτόι είχε περιπλανηθεί στη θάλασσα για 15 εβδομάδες. (iefimerida.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: