Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΚΙΡΡΑ: ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Αστοχίες...
     Υπάρχει μιά λαϊκή παροιμία-γνωμικό, η οποία βάζει μια καταδιωκόμενη από κυνηγούς αλεπού, να μονολογεί : ''Δεν με νοιάζει το τουφέκισμα, αλλά το ποδοκύλημα μετά...''. Αυτό ακριβώς εσυνέβη την Κυριακή το απόγευμα 31-3-2013 στην Κίρρα. Και για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, περιγράφουμε την ιστορία, όπως την διασταυρώσαμε από αρκετές προφορικές πηγές, αυτοπτών μαρτύρων και για να είμαστε και ακριβείς, όλες συνέπιπταν εντελώς! Δηλαδή, δεν υπήρχαν διαφορετικές αντιλήψεις για το συμβάν, το οποίο έχει ώς εξής :
     Η κα Γώγα Μαντά, πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κίρρας, θέλησε να πρωτοστατήσει σε μια κατ'αρχήν αναγνωριστική συνάντηση γυναικών της Κίρρας, με σκοπό εάν κριθεί σκόπιμο και αρεστό,
να ιδρυθεί ένας Σύλλογος Γυναικών της Κοινότητας. Υπήρχαν αρκετές πιέσεις και παροτρύνσεις προς αυτήν από κατοίκους του χωριού, προκειμένου να υπάρξει εκ μέρους της πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση μιάς τέτοιας συνάντησης. Έτσι λοιπόν με πρωτοβουλία δική της, ειδοποίησε μέσω προσκλήσεων (και όχι μέσω δημόσιας ανακοίνωσης) τον εν δυνάμει ενεργό γυναικείο πληθυσμό της Κίρρας και την Κυριακή το απόγευμα, συναντήθηκαν στο γραφείο της Κοινότητας. Εκεί συγκεντρώθηκαν περί τους 60-70 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και κάποιοι άνδρες, ενώ δε, εμφανίσθηκε και η αντιδήμαρχος κα Γιώτα Λαΐνη συνοδευόμενη από την κα Γεωργία Καπαρέλη-Χαρίτου, οι οποίες όμως δεν είχαν προσκληθεί. Προλογίζοντας την συγκέντρωση η κα Μαντά, ανέφερε ότι η επιχειρούμενη κίνηση για την δημιουργία Συλλόγου, δεν έχει καμία σχέση με την σημερινή ιδιότητά της, αυτήν της προέδρου της Κοινότητας και ότι ο σκοπός του Σωματείου εφ' όσον ιδρυθεί, θα είναι η ανάδειξη της ιστορίας, του πολιτισμού, και της λαογραφίας της Κίρρας καθώς επίσης και η συμμετοχή σε διάφορες άλλες κοινωνικές δράσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Και για αυτό επεσήμανε, ότι δεν προτίθεται να διεκδικήσει η ίδια θέση μέσα στο Διοικητικό Συμβούλιο, εφ' όσον συσταθεί το Σωματείο.
     Και τότε πήρε τον λόγο η κα Λαΐνη. ''Επετέθη'' απρεπώς φραστικά κατά της κας Μαντά, προσβάλλοντάς την ενώπιον των συγκεντρωμένων κατηγορώντας την για άγνοια των περιορισμών του ''Καλλικρατικού'' Νόμου 3852/2010 και ότι δεν έχει την δυνατότητα να συστήσει έναν τέτοιον Σύλλογο. Είπε ότι δεν προβλέπεται από τον Νόμο και ότι έχει γεμίσει η περιοχή από Συλλόγους, εκφράζοντας την δυσπιστία της για την αναγκαιότητα και την χρηστικότητα ενός νέου Συλλόγου!
     Ατυχής η στιγμή για την κα Αντιδήμαρχο. Και εξελίχθηκε σε ατυχέστερη όταν αντέδρασαν οι παριστάμενοι καταλογίζοντας στην κα Λαΐνη σκοπιμότητες για την ίδρυση, προστασία και διαφήμιση μιάς ''ομάδας'' φίλων της Κίρρας, έργο της οποίας θα ήταν η ''θυγατρική'' συμπεριφορά προς το πρόσωπό της. Απαριθμώντας της, όχι μόνον τις απουσίες από τις ανάγκες του χωριού, αλλά και τις ενέργειές της για υπονόμευση δράσεων, εκτός της ακτίνας της δικής της επιρροής!
     Ήδη αρκετοί άρχισαν να αποχωρούν, τα ''γαλλικά'' των οποίων όμως για την κα Λαΐνη, έφταναν από το πεζοδρόμιο, στα αυτιά των εντός της αιθούσης, προκαλώντας γέλια και αμηχανία.
     Το χειρότερο όμως για την κα Λαΐνη ήρθε όταν σε ερώτημα κάποιων, γιατί δεν αναβιώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κίρρας και ανέλαβε την απάντηση η παρούσα στην συγκέντρωση Ταμίας του Πολιτιστικού η οποία : Αποκάλυψε όλη την αλήθεια για τον βίο και την πολιτεία των υπευθύνων του Συλλόγου (είναι γνωστοί σε όλους), τονίζοντας ότι μετά από όλα αυτά (επί λέξη) ''Σιχάθηκα και δεν θέλω καμιά σχέση με αυτόν τον Σύλλογο!!...''
     Οι παρευρισκόμενοι, μετά την έκπληξή τους, ήταν λογικό στην ερώτηση, ποιοί συμφωνούν με την ίδρυση ενός νέου και καθαρού Συλλόγου στην Κίρρα, να σηκώσουν όλοι το χέρι τους...
    Έτσι οι περίπου 50-55 εναπομείναντες, εξουσιοδότησαν παριστάμενο Νομικό μαζί με την κα Μαντά, να ασχοληθούν με την σύνταξη του καταστατικού και τα απαραίτητα για την ίδρυση του Σωματείου, όπως είχε περιγραφεί προηγουμένως.
Και φτάσαμε στην παροιμία της αλεπούς....

Γράφει ο ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΙΤΕΑΣ

 Καρτερία 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπροστάρα σε όλα η κυρία S&B προφανώς θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο και στους πολιτιστικούς συλλόγους.δεν παίρνει και τον σωλήνα μαζί ?? αυτή είναι η κατάντια μας φίλοι να μας διοικούν φελοί και αρχιλαμόγια....