Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: Η ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Την ώρα που η κυβέρνηση ανάβει το «πράσινο φως» για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, η Δικαιοσύνη ανάβει «κόκκινο» στη διαθεσιμότητα, κρίνοντας ότι το επίμαχο μέτρο είναι αντισυνταγματικό και αντίθετο στον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη, ενώ θέτει ακόμη και σε διακινδύνευση την αξιοπρεπή διαβίωση των εργαζομένων και των οικογενειών τους!
Τέσσερα διαφορετικά δικαστήρια της χώρας σε Χίο, Ρέθυμνο, Ξάνθη και Μεσολόγγι έκριναν επτά διαφορετικές περιπτώσεις και αποφάνθηκαν ότι «η διαθεσιμότητα προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια,
η οποία προστατεύεται από το Σύνταγμα και αυτό διότι ανεξάρτητα της αποτελεσματικότητας και της προσφορότητας του μέτρου, οι θιγόμενοι εργαζόμενοι θυσιάζονται χάριν των οικονομικών στόχων της Κυβέρνησης και της περιστολής των κρατικών δαπανών, ενώ προσβάλλεται βάναυσα και η προσωπικότητά τους, καθώς τους στερείται το δικαίωμα να εργαστούν».
Όπως τονίζεται στις δικαστικές αποφάσεις σύμφωνα με τον Ν. 4093/2012 κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας θα καταβάλλεται το 75% των αποδοχών. Όμως, οι αποδοχές των εργαζομένων που είχαν ήδη υποστεί δραματικές μειώσεις, σε συνδυασμό με την επιβολή νέων φόρων, θέτει σε διακινδύνευση την αξιοπρεπή διαβίωση των ιδίων και των οικογενειών τους αφού οι αποδοχές όσων τίθενται σε διαθεσιμότητα υπολείπονται του ορίου της φτώχειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: