Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΜΟΡΝΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: «Η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας για τη Γέφυρα Μόρνου»
Με αφορμή δημοσιεύματα με τίτλο «Παίρνουν πρωτοβουλίες για τη γέφυρα Μόρνου οι Γ. Καπεντζώνης και Ι. Μπουλές», θα ήθελα να σας ενημερώσω για τις ενέργειες που έχουν γίνει από την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας.
            Η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας άμεσα ενήργησε για το θέμα της γέφυρας Μόρνου. Με έγγραφό που απέστειλα από τον Νοέμβριο του 2011 (αριθμ. πρωτ. 534/11–11–2011) ενημέρωσα τόσο,
τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κο Κλέαρχο Περγαντά όσο και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κο Απόστολο Κατσιφάρα για τα προβλήματα τα οποία παρουσιάζει η γέφυρα Μόρνου και η αναγκαιότητα της αντιμετώπισής τους.
            Πραγματοποιήθηκε μάλιστα, επί τόπου επίσκεψη μου με την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας. Κατόπιν, δόθηκε εντολή στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, οπότε και συντάχθηκε Τεχνική Έκθεση Αυτοψίας με πλήρη φωτογραφική τεκμηρίωση των παρουσιαζόμενων βλαβών της γέφυρας από μελετητικό γραφείο.
            Μετά από ένα χρόνο, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ανταποκρίθηκε με το αριθμ. πρωτ. 249332/5778/2001/28 – 12 – 2012 έγγραφό της ζήτησε κοινή σύσκεψη για την ανάλυση των προβλημάτων τα οποία παρουσιάζει η γέφυρα.
            Τελικά, πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση στις 13 Φεβρουαρίου 2013 στην οποία συμμετείχαν από πλευράς Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας με Τεχνικούς Υπαλλήλους και Τεχνικό Υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας και από πλευράς Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, ο Γενικός Διευθυντής και Τεχνικός Υπάλληλος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, στους οποίους και παραδόθηκε η τεχνική έκθεση.
            Στη συνάντηση αυτή, υπήρξε η προφορική διαβεβαίωση ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα αναλάβει τη σύνταξη μελέτης αποκατάστασης της γέφυρας, μέσω πιστώσεων, για το λόγο ότι η συγκεκριμένη γέφυρα εξυπηρετεί κυρίως την ορεινή Ναυπακτία, δηλαδή περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

       Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

   ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: