Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ AΤΕΛΟΦΟΒΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ;

Πρόκειται για τη φοβία που πάσχουν όσοι  πιστεύουν πως δεν είναι τέλειοι, πως έχουν φυσικές ατέλειες στην εμφάνισή τους και αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς σε ολόκληρο τον κόσμο...
Είναι απόρροια της σύγχρονης κοινωνίας και πλήττει ειδικά τις γυναίκες, που φτάνουν στο σημείο να βλέπουν μια λειψή αντανάκλαση στο είδωλο του καθρέφτη τους.
Η ατελοφοβία είναι μια σοβαρή παθολογική κατάσταση που μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην εργασία αλλά και στην προσωπική ζωή του ασθενή.
Τα άτομα που πάσχουν έχουν,
ανάγκη από ψυχιατρική βοήθεια και θα πρέπει να δέχονται θετικές κριτικές από τον περίγυρό τους σε ότι αφορά τα χαρίσματά τους.
Τα συμπτώματα της ασθένειας είναι η συνεχής δυσαρέσκεια σε ότι έχει να κάνει με το άτομο που πάσχει καθώς επίσης δεν αισθάνονται ιδιαίτερα όμορφα, ενώ αισθάνονται ανεπαρκή στην κοινωνία και στους φίλους και γνωστούς.
Οι γυναίκες απευθύνονται στον πλαστικό τους χειρούργο για να διορθώνουν τα "λάθη" που πιστεύουν πως έχει το σώμα τους και εκεί θα πρέπει ο χειρούργος να δώσει τις κατάλληλες συμβουλές και να αποτρέψει την επέμβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: