Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΝ… ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

«Η παρουσία του Αλ. Τσίπρα σε αυτή την εκδήλωση δημιουργεί ιδιαίτερη ανησυχία στον κ. Α. Σαμαρά» τονίζουν κύκλοι της Κουμουνδούρου για την συμμετοχή του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ στην εκδήλωση του Ιδρύματος Καραμανλής και προσθέτουν.
«Είναι προφανές ότι η παρουσία του Αλ. Τσίπρα σε αυτή την εκδήλωση δημιουργεί ιδιαίτερη ανησυχία στον κ. Α. Σαμαρά ο οποίος, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, έκανε τα πάντα για την αποτρέψει ή/και να την υποβαθμίσει. Ίσως αυτό που ενοχλεί τον κ. Σαμαρά είναι οι καίριες επισημάνσεις των στελεχών τουΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ότι τα ακροδεξιά χαρακτηριστικά που ο ίδιος,
και οι συνεργάτες του προσδίδουν στη ΝΔ απέχουν πολύ από τη φυσιογνωμία που είχε επιλέξει ο ιδρυτής της, καθώς και οι διαφωνίες στο ίδιο το κόμμα της ΝΔ επί αυτής της ιδεολογικής μετάλλαξης».
Παράλληλα αναφέρονται με θετικά λόγια στο έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή παρά τις όποιες διαφωνίες εξέφραζε η Αριστερά.  
«Δεν συνιστά κάτι το καινοφανές η συμμετοχή του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε εκδήλωση επιστημονικού ιδρύματος άλλου κόμματος. Ο πολιτικός πολιτισμός της Αριστεράς επιβάλλει σεβασμό προς τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα πρόσωπο όπως ο Κ. Καραμανλής που, αντίθετα με την προδικτατορική περίοδο, μετά τη Χούντα διαδραμάτισε σημαίνοντα ρόλο στην εμπέδωση των δημοκρατικών θεσμών. Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι η Αριστερά ιστορικά βρέθηκε απέναντί του με διαφορετικές προτάσεις και θέσεις» αναφέρουν  χαρακτηριστικά συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.
Επίσης η Κουμουνδούρου υποστηρίζει ότι στην εκδήλωση θα αναφερεθέι στην αλλαγή οικονομικής πολιτικής.
«Η παρούσα ιστορική συγκυρία είναι εξαιρετικά δύσκολη για την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον της Ελλάδας. Ο Αλ. Τσίπρας προσέρχεται στην εν λόγω εκδήλωση, με τις θέσεις και τις προτάσεις της Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, για την ανάγκη μιας πολιτικής στον αντίποδα του αποδεδειγμένα αποτυχημένου μνημονίου, για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και του κοινωνικού κράτους απέναντι στην καταστροφική μανία των αγορών. Πρόκειται για απόψεις που συγκροτούν έναν εναλλακτικό, δημοκρατικό δρόμο αντιμετώπισης της κρίσης, κατά τη γνώμη μας τον μόνο ρεαλιστικό. Είναι προτάσεις που αφορούν τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που συμμερίζονται τις δημοκρατικές αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της συλλογικής και ατομικής αξιοπρέπειας. Με αυτή την έννοια απευθύνονται ακόμη και σε πολίτες που μέχρι σήμερα επιλέγουν να εκπροσωπούνται πολιτικά από τη ΝΔ».



Δεν υπάρχουν σχόλια: