Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΣΠΑΣΙΑ ΜΑΝΔΡΕΚΑ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ
Την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου, στις 5.00 μ.μ, στο Υπουργείο Υγείας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας μεταξύ του Υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου και της Βουλευτή Φωκίδας, κας Ασπασίας Μανδρέκα.
 Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν θέματα που αφορούν γενικότερα στα θέματα της Υγείας στη χώρα ενώ στη συνέχεια τέθηκαν αναλυτικά από τη Βουλευτή και τα ειδικότερα ζητήματα που απασχολούν στο Νομό Φωκίδας.
Από τη διεξαχθείσα συζήτηση προέκυψαν, μεταξύ άλλων, τα εξής σημαντικά που ενδιαφέρουν άμεσα τους συμπολίτες μας:


            Α) Ο Υπουργός Υγείας, για άλλη μια φορά, διαβεβαίωσε τη Βουλευτή, ότι δεν πρόκειται να θιγεί η ύπαρξη και η απρόσκοπτη λειτουργία των πρωτοβάθμιων αλλά και δευτεροβάθμιων μονάδων Υγείας που βρίσκονται στο Νομό μας, δηλαδή των Κέντρων Υγείας Ιτέας και Λιδωρικίου καθώς και του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας.

            Β) Παρότι υφίσταται οδηγία της Τρόικα να παραμείνουν στο χώρο της Υγείας μόνο 85 Νομικά Πρόσωπα σε ολόκληρη την Ελλάδα, το Νοσοκομείο της Άμφισσας δεν πρόκειται να θιγεί δια της συγχωνεύσεώς του με άλλο Νοσηλευτικό ίδρυμα. Μάλιστα, ακολουθώντας το Ν. 4052/2012, το Νοσοκομείο της Άμφισσας θα αποσυνδεθεί πλήρως από το Νοσοκομείο της Λαμίας και θα καταστεί και Διοικητικά Αυτόνομο μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα.

            Γ) Συζητήθηκε το θέμα του Οργανισμού Λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας αφού, μετά την πρόσφατη δημοσίευσή του, διαπιστώθηκαν λάθη σ’ αυτόν. Ο Υπουργός διαβεβαίωσε τη Βουλευτή ότι το ανωτέρω θέμα έχει γίνει κατανοητό από το Υπουργείο Υγείας το οποίο ήδη προχωρά στις απαιτούμενες διορθώσεις του Οργανισμού, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις που έχουν κατατεθεί από την 5ης ΥΠΕ αλλά και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Άμφισσας.

            Δ) Έχει ήδη δημοσιευθεί Προκήρυξη για προσλήψεις Ιατρών και Νοσηλευτών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. (Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να αναζητήσουν την σχετική Προκήρυξη). Οι προσλήψεις αυτές θα γίνουν από το ΚΕΕΛΠΝΟ με απόλυτη διαφάνεια και μοριοδότηση και σύμφωνα με τις αρχές της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης.

            Ε) Με κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, (ΚΥΑ), του Υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, εγκρίθηκε η πρόσληψη Επικουρικού προσωπικού, (κυρίως Νοσηλευτικού και Παραϊατρικού), σε όλα τα Νοσοκομεία ανά την Επικράτεια. Οι θέσεις ανά Υγειονομική Περιφέρεια αναφέρονται αναλυτικά σε σχετικό πίνακα.

            Ειδικότερα, στην 5η ΥΠΕ Στερεάς Ελλάδας & Θεσσαλίας, στην οποία ανήκει και το Νοσοκομείο Άμφισσας, έχουν προβλεφθεί εβδομήντα, (70), θέσεις Επικουρικού προσωπικού συνολικού προϋπολογισμού 1.024,629 ευρώ.           

            ΣΤ) Ήδη ψηφίσθηκαν διατάξεις με τη διαδικασία του κατεπείγοντος για τη διευθέτηση οφειλών αλλά και την επικαιροποίηση αυστηρών κανόνων για τις αποκλειστικές νοσοκόμες. Σύμφωνα με αυτές θα τηρείται σε κάθε Νοσοκομείο Κατάλογος Νοσηλευτών, ανεξαρτήτως καταγωγής, που θα διαθέτουν, όμως, άδεια εργασίας και νόμιμη άδεια παραμονής, έτσι ώστε να μην αδικούνται οι νόμιμα εργαζόμενες Νοσηλεύτριες.

            Θα πρέπει να τονιστεί ότι από την ανωτέρω συνάντηση έγινε αντιληπτό το τεράστιο ενδιαφέρον του Υπουργού Υγείας και η μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει του Υπουργείο για την ενίσχυση της λειτουργίας όλων των Νοσοκομειακών Μονάδων και μάλιστα στην περίοδο αυτή που είναι περίοδος μεγάλης δημοσιονομικής δυσχέρειας. Τέλος, ο Υπουργός με ιδιαίτερη θέρμη υποσχέθηκε στη Βουλευτή, κα Μανδρέκα, ότι θα είναι αρωγός σε κάθε δίκαιο αίτημα του Νομού μας σχετικά με τα θέματα Υγείας.



Αθήνα, 28-2-2013,

Γραφείο Βουλευτή Φωκίδας,

Ασπασίας Π. Μανδρέκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: