Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΕ ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Η πολιτική συμμαχιών, που δείχνει να εφαρμόζει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με ανοίγματα προς την κεντροδεξιά, προκαλεί παρασκηνιακές αντιδράσεις και μεγάλη επιφυλακτικότητα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η διαφαινόμενη σύγκλιση και η προοπτική συνεργασιών με πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, έστω κι αν οι περισσότεροι εξ αυτών διαφώνησαν με τα μνημόνια και αποχώρησαν από το Κίνημα εδώ και μήνες, δε βρίσκει πολλούς ένθερμους υποστηρικτές, ειδικά στην αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι νέες αναταράξεις εκδηλώνονται κυρίως με αφορμή την εκδήλωση που διοργάνωσε η Λούκα Κατσέλη,
το περασμένο Σάββατο με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα. Στην εκδήλωση, η οποία επισημοποίησε με ένα τρόπο τη σύγκλιση του ΣΥΡΙΖΑ με την πρώην υπουργό, ήταν παρόντες και άλλα στελέχη των κυβερνήσεων του Γιώργου Παπανδρέου, όπως ο Χάρης Καστανίδης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Σπύρος Κουβέλης, ο Λάμπρος Μίχος για τους οποίους θεωρείται ότι υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας.
Ο ίδιος ο κ.Τσίπρας έδωσε με σαφήνεια το στίγμα των διαθέσεων της Κουμουνδούρου για συνεργασίες, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ακόμη και ο Τσάβες στην πρώτη κυβέρνησή του είχε δεξιούς υπουργούς. Ο δε εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε ότι «φιλοδοξούμε να μεγαλώσουμε την παράταξη της Αριστεράς».
Τις φιλοδοξίες αυτές δεν φαίνεται να συμμερίζονται τα στελέχη της αριστερής πτέρυγας. Ο Πάνος Λαφαζάνης προειδοποίησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τα ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά του θα βρεθεί στον αέρα και εμφάνισε ως πρώτη προτεραιότητα στην πολιτική των συμμαχιών την επιδίωξη συνεργασίας με το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: