Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΛΟΙΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΘΕΙ ΣΕ 76 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ; (ΒΙΝΤΕΟ)


Ένα πραγματικά απίστευτο βίντεο...
Το μεγαλύτερο πλοίο στον κόσμο, έχει μήκος 400 μέτρα και χωρητικότητα μέχρι και 18 χιλιάδεςcontainer. Ονομάζεται Triple E, και ανήκει στην Δανέζικη εταιρεία Maersk Lines- την πιο δυνατή εταιρεία στον κόσμο. Το εν λόγω πλοίο, το οποίο αποτελεί το πιο πρόσφατο απόκτημα της εταιρείας, θα βγει από το ναυπηγείο για το πρώτο του ταξίδι, στις 28 Ιουνίου. Προς το παρόν κατασκευάζεται - διορθώνονται δηλαδή λεπτομέρειες και γίνονται οι απαιτούμενοι έλεγχοι- στα ναυπηγία Daewoo, στην Νότιο Κορέα.
Το Triple E μπορεί να φτάνει μέχρι τους 17,5 κόμβους με 50% χαμηλότερη κατανάλωση σε καύσιμα και 50% λιγότερες ρυπογόνες εκπομπές από άλλα πλοία του είδους του, προγενέστερά του. Η Maersk Lines, η ιδιοκτήτρια εταιρεία ανέβασε στο Vimeo μέσω του Discovery Channel, ένα πολύ συναρπαστικό και εντυπωσιακό βίντεο για το πώς συναρμολογείται το Triple E . Δείτε το μοναδικό time lapse video στο κάτω μέρος της οθόνης.






Πηγή: http://www.queen.gr/SYMBAINEI-STON-KOSMO/item/71336-mporei-to-megalytero-ploio-ston-kosmo-na-synarmologithei-se-76-deyterolepta-vinteo#ixzz2OaMqkiq6

Δεν υπάρχουν σχόλια: