Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΛΑΘΟΥΣ ΤΟΥ GOOGLE EARTH;


Υποψίες ότι η αναζήτηση οδηγεί τους δράστες σε λάθος μέρη. Μερικές φορές ακόμη κι αφού βγει καταδικαστική απόφαση, εγείρονται εύλογες αμφιβολίες για την καταδίκη των φερόμενων ως δραστών. Κάτι σαν κι αυτό φαίνεται να έχει συμβεί και στην υπόθεση δολοφονίας του Dennis και της Merna Koula στην περιοχή La Cross του Ουισκόνσιν το 2010.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο δημοσιογράφος Chris Matyszczyk, ένοχος για τη δολοφονία του ζεύγους είχε κριθεί ο ίδιος τους ο γιος, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης.
Ο γιος τους Eric βρήκε τα πτώματά τους και το άλλοθί του δεν έπεισε τους δικαστές.
Σύμφωνα όμως,
με την εκπομπή «48 Hours» του CBS News «κάτι δεν ταιριάζει». Για κάποιους η δολοφονία του ζεύγους ήταν «επαγγελματική». Δεν έλειπαν αντικείμενα αξίας από το σπίτι τους ενώ ένας γείτονάς τους είχε αναφέρει από τότε στις αρχές ότι είχε δεχτεί απειλητικά τηλεφωνήματα..



Ήταν ο Steve Burgess, ο οποίος ήταν διευθυντής σε υποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή.

Και όπως ανέφερε η έρευνα του CBS News αν αναζητήσει κανείς το σπίτι του Burgess μέσω του Google Earth… βγαίνει το σπίτι των Koula!

Η αστυνομία από την πλευρά της λέει ότι το είχε λάβει υπόψη της και εντόπισε το άτομο που έκανε το απειλητικό τηλεφώνημα, όμως είχε άλλοθι για τη δολοφονία.

Αλλά, όπως αναρωτιέται ο συντάκτης του άρθρου, μήπως δε θα μπορούσε ο ίδιος να έχει προσλάβει κάποιον άλλον να κάνει τη «δουλειά» και εκείνος να μπήκε στο λάθος σπίτι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: