Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΕΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΑΘΗΝΑ»

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ, ΒΑΡΥ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ Σε συγκρότηση επιτροπής αγώνα προχώρησαν οι φορείς της Φθιώτιδας για το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, με τη συμμετοχή και ακαδημαϊκώνοι οποίοι μέσα σε ελάχιστο χρόνο θα τεκμηριώσουν όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία και θα παρουσιαστούν στο Υπουργείο διεκδικώντας την παραμονή του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας στο χάρτη των ΑΕΙ και την διεύρυνση του. Σε συνάντηση φορέων που έγιναν με πρωτοβουλία του δήμου Λαμιέων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην οποία μετείχαν και οι βουλευτές της περιοχής, όπως επίσης και εκπρόσωποι φορέων έγινε μια αποτίμηση της κατάστασης έτσι όπως έχει διαμορφωθεί μετά την ανακοίνωση του σχεδίου «Αθηνά» τονίζοντας πως η παραμονή του Πανεπιστημίου στη Λαμία,
είναι μονόδρομος. Στο Πανεπιστήμιο Στερεάς λειτουργούσαν δύο τμήματα. Το ένα στη Λαμία και το άλλο στη Λιβαδειά. Το σχέδιο «Αθηνά» καταργεί την αυτοτέλεια του Πανεπιστημίου Στερεάς και το μεν τμήμα της Λαμίας παραμένει στη Λαμία αλλά υπάγεται στη σχολή Υγείας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στη Λάρισα, το δε τμήμα της Λιβαδειάς συγχωνεύεται στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε στη Λαμία ένα μεγάλο μέρος από τις ευθύνες για το γεγονός ότι δεν διευρύνθηκε το Πανεπιστήμιο της Στερεάς Ελλάδας αποδόθηκε στην Διοικούσα Επιτροπή «που είχε διαφορετική στρατηγική…» όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε.
Εντός της εβδομάδος αναμένονται συνεχείς συναντήσεις της επιτροπής που συγκροτήθηκε ήδη έτσι ώστε να καταρτίσει τεκμηριωμένη και με ακαδημαϊκά κριτήρια πρόταση που θα αναλυθεί και σε συνάντηση με τον υπουργό κ. Αρβανιτόπουλο.
Έκρυθμη ωστόσο είναι η κατάσταση στη Λιβαδειά μετά την απομάκρυνση του τμήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης που λειτουργούσε εκεί και πλέον προτείνεται η συγχώνευση του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Όπως δηλώθηκε στις συσκέψεις που οργανώθηκαν «έχει ενεργοποιηθεί ήδη και κάνει τις δικές του κινήσεις και ο αρχιεπίσκοπος κκ Ιερώνυμος μιας και είχε αγωνιστεί για το Πανεπιστήμιο ως Μητροπολίτης της περιοχής».
Μάλιστα το κλίμα έχει βαρύνει πολύ από την στιγμή που ο δήμαρχος κ. Νίκος Παπαγγελής έχει συνδέσει την παρουσία του στην ηγεσία του δήμου και στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ με την ύπαρξη του τμήματος στη Λιβαδειά.
«Αν απομακρυνθεί και το Πανεπιστημιακό τμήμα από τη Λιβαδειά δεν έχω κανένα λόγο να παραμένω στη θέση του δημάρχου» έχει δηλώσει ο ίδιος θεωρώντας μονόδρομο την παραίτηση του σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: