Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ Ο ΦΟΝΙΚΟΤΕΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ

Είχε σκοτώσει στο Ιράκ 150 ανθρώπους. Σε σκοπευτήριο του Τέξας πυροβολήθηκε θανάσιμα ο 38χρονος Κρις Κάιλ, πρώην πεζοναύτης-μέλος της ομάδας ειδικών αποστολών SEAL του αμερικανικού ναυτικού και γνωστός ο ο πιο «φονικός» ελεύθερος σκοπευτής στην ιστορία των ΗΠΑ.
Ο 38χρονος βρέθηκε νεκρός το Σάββατο μαζί με τον 35χρονο Τσαντ Λίτλεφιλντ, επίσης βετεράνο του αμερικανικού στρατού. Η αστυνομία συνέλαβε τον 25χρονο Έντι Ρέι Ρουθ ως ύποπτο για τους φόνους.
«Οι τρεις άνδρες προφανώς πήγαν μαζί στο σκοπευτήριο» είπε στο CNN ο Τόμι Μπράιαντ,
σερίφης του Έραθ Κάουντι. Τα πτώματα των δυο αντρών βρέθηκαν σε ένα απομακρυσμένο σημείο δύο ώρες μετά τους πυροβολισμούς και τα κίνητρα του διπλού φονικού παραμένουν ασαφή.
Ο Κάιλ, ο οποίος υπηρέτησε στο Ιράκ, βοήθησε να καθιερωθεί ένα πρόγραμμα για τους στρατιώτες που υποφέρουν από τη διαταραχή του μετατραυματικού στρες, το οποίο προκαλείται μετά την επιστροφή τους από τη μάχη. Ο σερίφης τόνισε ότι δεν είναι γνωστό αν ο φερόμενος ως δολοφόνος Έντι Ρέι Ρουθ, υποφέρει από το σύνδρομο, αν και ένας τηλεοπτικός σταθμός στο Ντάλας ανέφερε ότι ο πρώην πεζοναύτης πάσχει από τη συγκεκριμένη διαταραχή.

Ο Κάιλ επιστρέφοντας από το Ιράκ έγραψε τη αυτοβιογραφία του με τίτλο «American Sniper» που έγινε μπεστ σέλερ. Επισήμως σκότωσε 150 ανθρώπους, γεγονός που τον κατέταξε στην πρώτη θέση των ελεύθερων σκοπευτών στην ιστορία των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: