Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ

Σάββατο 23/2/2012 στις 7.30μμ
«Fish ‘n chips» του Ηλία Δημητρίου
Η Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας συνεχίζοντας τις προβολές ελληνικών ταινιών με την παρουσία του ίδιου του σκηνοθέτη, προβάλλει την ταινία  «Fish ‘n chips» του Ηλία Δημητρίου. Ο διεθνώς αναγνωρισμένος σκηνοθέτης θα είναι μαζί μας στην Ιτέα για να μας παρουσιάσει την ταινία του. Μετά τη προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση.
Λίγα λόγια για την ταινία,
Ο Andy είναι ένας εργατικός Κύπριος μετανάστης που έχει περάσει όλη του τη ζωή τηγανίζοντας «fish and chips» στο Λονδίνο. Θέλοντας να πάρει τη ζωή του στα χέρια του αποφασίζει να επιστρέψει στην πατρίδα του και να ανοίξει τη δική του επιχείρηση. Το όνειρο του πραγματοποιείται αλλά γρήγορα θα μετατραπεί σε εφιάλτη: Η Κύπρος δεν είναι Λονδίνο και ο κόσμος δεν τρώει φις εν τσιπς. Η επιστροφή του δεν είναι όπως την περίμενε, ο Άντι ακροβατεί ανάμεσα σε δύο πατρίδες και αρχίζει να αναζητά την ταυτότητά του.
Με πολλές μικρού μήκους ταινίες και ντοκιμαντέρ στο ενεργητικό του, ο Ηλίας Δημητρίου γύρισε την πρώτη του μεγάλη ταινία, το «Fish n’ Chips», στην Αγγλία και την Κύπρο, με συντελεστές απ’ όλον τον κόσμο, τιμήθηκε με το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, ταξίδεψε μαζί της στα Φεστιβάλ του κόσμου ( Μόντρεαλ, Μονπελιέ, Βαρκελώνη, Σόφια, Αλγερία, Λονδίνο κλπ)  
Ο Ηλίας Δημητρίου δημιουργεί μια ταινία ψυχής, που επικεντρώνεται στον άνθρωπο, βασισμένη σε ένα θαυμάσιο σενάριο, σκηνοθετημένη με εξαιρετική ισορροπία. Μια  γλυκόπικρη τρυφερή κομεντί, όσο κι ένα μελαγχολικό, εσωτερικό ταξίδι επαναπατρισμού και απομυθοποίησης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: